2025年名校课堂八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂八年级英语上册冀教版》

Ⅱ. 阅读表达。
阅读下面短文,简略回答问题。
Everyone has dreams. They give us courage (勇气) and confidence to help us get through difficulties. Here is some advice on how to realise our beautiful dreams.
Never giving up is the key to making our dreams come true. We may fail from time to time, but we can learn from failure, correct our mistakes and try again until we achieve our goals.
Cooperation (合作) is also necessary. Each of us is like a small part of the machine. If one part isn't in order, the machine cannot work well. Cooperation is becoming one of the most important ways for people living in the developing society. As the saying goes, "One tree doesn't make a forest."
At the same time, we should learn to examine our abilities because it helps us know about our strong points and weak points. Then we may be confident enough to face challenges.
Follow the suggestions above, and our dreams are sure to come true.
16. What does the underlined word "They" refer to?

17. What is the key to making our dreams come true according to the writer?

18. How does the text describe the role of each person in cooperation?



19. Why should we learn to examine our abilities?
______________________________
20. What's your dream? What will you do to realise your dream?
______________________________
______________________________
______________________________
答案: 16. Dreams. 17. Never giving up. 18. Each person is like a small part of the machine. If one part isn't in order, the machine cannot work well. 19. Because it helps us know about our strong points and weak points. 20. I want to be an English teacher. To realise it, I will study English hard. / I want to be a basketball player. To realise it, I will practice basketball every day. / ...
Ⅲ. 补全对话。
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Lucy! Long time no see. 21.
How are you?

B: Not bad. What about you, Anna?
A: I'm doing great. But you have changed a lot.
B: Yes. I used to have long hair, but now I have short hair.
A: 22.
Why did you cut your hair? / Why?

B: Because I go to a boarding school (寄宿学校) and we are not allowed (允许) to wear long hair.
A: Really? I think this kind of school rule is not friendly.
B: 23.
I agree with you. / I think so.
But it is easier to wash and then it can save time for study.
A: In terms of studying, I know you are good at learning English. I still have trouble learning English. 24.
How do you learn English?

B: I learn English by reading many English books and practicing speaking English with my classmates.
A: I see. Could you tell me more about how to learn English?
B: 25.
Of course. / Sure.
But it's time for lunch. Why not have lunch together? I will tell you more after lunch.
A: OK! Let's go!
答案: 21. How are you? 22. Why did you cut your hair? / Why? 23. I agree with you. / I think so. 24. How do you learn English? 25. Of course. / Sure.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭