第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
D
①Imagine you are collecting some information about winter traditions in northern China. You click on a link(链接)for a video that you think could be useful to you. The video, however, takes time to load(下载). After ten seconds, it hasn’t even started playing yet. Will you keep waiting patiently?
②Ramesh Sitaraman is an American computer scientist. He placed 6.7 million people in a situation like the one above. According to his study, people would begin giving up on a video after only two seconds if it still hadn’t started loading yet. And with every additional(额外的)second that would pass without the video starting to play, another 5.8 per cent of them would click on the “Close” icon.
③Sitaraman’s study, along with several other studies, shows people are becoming less and less patient. Because of the faster and faster Internet speeds, we are used to receiving “instant gratification(及时满足)”. We expect to get what we want without having to wait. When we don’t get what we want at once, we become worried or even angry. This happens not only in front of our screens.
④Take one of my friends for example. One day last summer, he was cycling home after work. At one crossing, he had to stop because of a red traffic light. After waiting for 30 seconds, he felt impatient and made a crazy decision: Go in whichever direction he saw there was a green light. The decision didn’t really save him time. In fact, he made a detour and needed 20 minutes more than usual to get back home.
⑤My friend is not alone. Whenever there are traffic jams, many drivers try to quickly change lanes(变道)—a main reason for accidents. Being patient doesn’t just save you trouble. It is also the key to your success in life.
⑥The next time you want to get instant gratification, ask yourself: Why am I in such a hurry? Am I worried that I might miss out on something important? Keep in mind that good things do take time.
(
A. To make people think about if they are patient.
B. To introduce the right way of clicking on links.
C. To recommend readers how to find useful videos.
D. To describe the importance of Chinese traditions.
(

(
A. The writer strongly supports it. B. The writer doesn’t agree with it.
C. The writer can’t decide if it is right. D. The writer shows great interest in it.
(
A. ①//②③//④⑤//⑥ B. ①②//③④⑤//⑥
C. ①②//③④//⑤⑥ D. ①//②③④//⑤⑥
①Imagine you are collecting some information about winter traditions in northern China. You click on a link(链接)for a video that you think could be useful to you. The video, however, takes time to load(下载). After ten seconds, it hasn’t even started playing yet. Will you keep waiting patiently?
②Ramesh Sitaraman is an American computer scientist. He placed 6.7 million people in a situation like the one above. According to his study, people would begin giving up on a video after only two seconds if it still hadn’t started loading yet. And with every additional(额外的)second that would pass without the video starting to play, another 5.8 per cent of them would click on the “Close” icon.
③Sitaraman’s study, along with several other studies, shows people are becoming less and less patient. Because of the faster and faster Internet speeds, we are used to receiving “instant gratification(及时满足)”. We expect to get what we want without having to wait. When we don’t get what we want at once, we become worried or even angry. This happens not only in front of our screens.
④Take one of my friends for example. One day last summer, he was cycling home after work. At one crossing, he had to stop because of a red traffic light. After waiting for 30 seconds, he felt impatient and made a crazy decision: Go in whichever direction he saw there was a green light. The decision didn’t really save him time. In fact, he made a detour and needed 20 minutes more than usual to get back home.
⑤My friend is not alone. Whenever there are traffic jams, many drivers try to quickly change lanes(变道)—a main reason for accidents. Being patient doesn’t just save you trouble. It is also the key to your success in life.
⑥The next time you want to get instant gratification, ask yourself: Why am I in such a hurry? Am I worried that I might miss out on something important? Keep in mind that good things do take time.
(
A
)37. Why does the writer ask readers to imagine putting themselves in the situation in Paragraph 1?A. To make people think about if they are patient.
B. To introduce the right way of clicking on links.
C. To recommend readers how to find useful videos.
D. To describe the importance of Chinese traditions.
(
B
)38. Suppose(假定)“x” means the time people have to wait before the video begins and that “y” means the number of the people who choose to wait for the video to start playing. According to Paragraph 2, which of the charts below shows the relationship between “x” and “y”?(
B
)39. How does the writer feel about “instant gratification”?A. The writer strongly supports it. B. The writer doesn’t agree with it.
C. The writer can’t decide if it is right. D. The writer shows great interest in it.
(
A
)40. What is the correct structure of the passage?A. ①//②③//④⑤//⑥ B. ①②//③④⑤//⑥
C. ①②//③④//⑤⑥ D. ①//②③④//⑤⑥
答案:
【解析】:
本题主要考查了阅读理解,通过对文章各段落的细致分析来回答问题。
第37题,题干问的是作者在第一段让读者想象自己处于某种情境的目的。第一段描述了等待视频加载的情境,随后引出人们耐心程度的话题,所以目的是让人们思考自己是否有耐心,A选项正确;B选项提到的点击链接的正确方式,第一段未涉及;C选项推荐的找有用视频方法也未提及;D选项描述中国传统的重要性与第一段内容无关。
第38题,根据第二段内容,人们会在视频两秒还没开始加载时就放弃,并且每多一秒,就有5.8%的人点击关闭图标,说明等待时间越长,愿意等待的人越少,y与x是递减关系,B选项的图表符合这种关系,A选项是线性递减但起点和斜率不符合,C选项有平台期不符合,D选项是递增关系不符合。
第39题,从第三段“Because of the faster and faster Internet speeds, we are used to receiving 'instant gratification(及时满足)'. We expect to get what we want without having to wait. When we don't get what we want at once, we become worried or even angry.”以及后文的例子可知,作者对“及时满足”这种状态是不认同的,B选项正确;A选项强烈支持、C选项无法决定、D选项表现出极大兴趣都不符合文意。
第40题,文章第一段通过情境引出话题;第二、三段通过研究和例子说明人们耐心减少的现象;第四、五段通过具体事例进一步阐述耐心的重要性;第六段总结并提出建议,所以结构划分①//②③//④⑤//⑥正确,A选项符合。
【答案】:
37. A;38. B;39. B;40. A
本题主要考查了阅读理解,通过对文章各段落的细致分析来回答问题。
第37题,题干问的是作者在第一段让读者想象自己处于某种情境的目的。第一段描述了等待视频加载的情境,随后引出人们耐心程度的话题,所以目的是让人们思考自己是否有耐心,A选项正确;B选项提到的点击链接的正确方式,第一段未涉及;C选项推荐的找有用视频方法也未提及;D选项描述中国传统的重要性与第一段内容无关。
第38题,根据第二段内容,人们会在视频两秒还没开始加载时就放弃,并且每多一秒,就有5.8%的人点击关闭图标,说明等待时间越长,愿意等待的人越少,y与x是递减关系,B选项的图表符合这种关系,A选项是线性递减但起点和斜率不符合,C选项有平台期不符合,D选项是递增关系不符合。
第39题,从第三段“Because of the faster and faster Internet speeds, we are used to receiving 'instant gratification(及时满足)'. We expect to get what we want without having to wait. When we don't get what we want at once, we become worried or even angry.”以及后文的例子可知,作者对“及时满足”这种状态是不认同的,B选项正确;A选项强烈支持、C选项无法决定、D选项表现出极大兴趣都不符合文意。
第40题,文章第一段通过情境引出话题;第二、三段通过研究和例子说明人们耐心减少的现象;第四、五段通过具体事例进一步阐述耐心的重要性;第六段总结并提出建议,所以结构划分①//②③//④⑤//⑥正确,A选项符合。
【答案】:
37. A;38. B;39. B;40. A
查看更多完整答案,请扫码查看