第148页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
七、(长沙中考改编)阅读理解。(每小题 3 分,共 15 分)
The Four Seasons, written by the Italian musician Antonio Vivaldi, was first played about 300 years ago. Since then, it has enjoyed worldwide popularity.
The great musical work includes four parts: Spring, Summer, Autumn and Winter. Each part brings to mind the season it is meant to describe. Summer, for example, begins slowly. Listeners can easily picture a hot, lazy summer day when nobody wants to move. When you listen to Autumn, a harvest celebration will readily come to mind.
But now, Hache Costa, a music director in Spain, has decided to give the old work a fresh feel. He says the climate (气候) today is very different from what it was in the 1700s. The Four Seasons would be “a lot dirtier” if it were written now.
Costa has “updated” the musical work to make it match the realities of the modern world. The “updated” musical work has been played in Madrid, Spain. The performance takes place in front of a screen. As the musicians play, a video shows the influence of climate change, such as forest fires and unusually dry weather.
After enjoying it, people find the new Summer now sounds noisier and more powerful. Because of global warming (全球变暖), the other three seasons have become shorter. Costa says he expects people to feel “really sad” after listening to the new work.
“I really want more people to become truly aware of what is happening to our planet,” says Costa. “And I believe Vivaldi would not be angry with my changes.”
(
A. It is unpopular now.
B. It was written by Hache Costa.
C. It was first played about 300 years ago.
D. It was made up of five parts.
(
A. Forest fires and dry weather.
B. A harvest celebration.
C. Signs of falling leaves.
D. Paintings of the four seasons.
(
A. Made the music sound old-fashioned.
B. Changed the music to show present events and problems.
C. Recorded the music using modern technology.
D. Translated the music into different languages.
(
A. To raise awareness of climate change.
B. To call on more people to love music.
C. To make it sound louder and more powerful.
D. To make it more popular among young people.
(
A. The Four Seasons: created by Vivaldi
B. The Four Seasons: a terrible work
C. The Four Seasons: a music wonder
D. The Four Seasons: classic and modern reworking
The Four Seasons, written by the Italian musician Antonio Vivaldi, was first played about 300 years ago. Since then, it has enjoyed worldwide popularity.
The great musical work includes four parts: Spring, Summer, Autumn and Winter. Each part brings to mind the season it is meant to describe. Summer, for example, begins slowly. Listeners can easily picture a hot, lazy summer day when nobody wants to move. When you listen to Autumn, a harvest celebration will readily come to mind.
But now, Hache Costa, a music director in Spain, has decided to give the old work a fresh feel. He says the climate (气候) today is very different from what it was in the 1700s. The Four Seasons would be “a lot dirtier” if it were written now.
Costa has “updated” the musical work to make it match the realities of the modern world. The “updated” musical work has been played in Madrid, Spain. The performance takes place in front of a screen. As the musicians play, a video shows the influence of climate change, such as forest fires and unusually dry weather.
After enjoying it, people find the new Summer now sounds noisier and more powerful. Because of global warming (全球变暖), the other three seasons have become shorter. Costa says he expects people to feel “really sad” after listening to the new work.
“I really want more people to become truly aware of what is happening to our planet,” says Costa. “And I believe Vivaldi would not be angry with my changes.”
(
C
) 1. What do we know about The Four Seasons?A. It is unpopular now.
B. It was written by Hache Costa.
C. It was first played about 300 years ago.
D. It was made up of five parts.
(
B
) 2. What will come to mind when we listen to the old Autumn according to the passage?A. Forest fires and dry weather.
B. A harvest celebration.
C. Signs of falling leaves.
D. Paintings of the four seasons.
(
B
) 3. Which is close to the meaning of the underlined word “updated” in Paragraph 4?A. Made the music sound old-fashioned.
B. Changed the music to show present events and problems.
C. Recorded the music using modern technology.
D. Translated the music into different languages.
(
A
) 4. What's the purpose of giving the old work a fresh feel?A. To raise awareness of climate change.
B. To call on more people to love music.
C. To make it sound louder and more powerful.
D. To make it more popular among young people.
(
D
) 5. What is the best title for the passage?A. The Four Seasons: created by Vivaldi
B. The Four Seasons: a terrible work
C. The Four Seasons: a music wonder
D. The Four Seasons: classic and modern reworking
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、词义猜测、推理判断以及主旨大意等。需要从文章中获取关于"The Four Seasons"的相关信息,理解文章的主旨,以及根据上下文猜测词义。
1. 题目询问关于"The Four Seasons"我们知道什么。根据文章第一段的描述,"The Four Seasons, written by the Italian musician Antonio Vivaldi, was first played about 300 years ago.",可以得知答案。
2. 题目询问当我们听旧的"Autumn"部分时,会联想到什么。根据文章第二段的描述,"When you listen to Autumn, a harvest celebration will readily come to mind.",可以确定答案。
3. 题目询问第四段中"updated"一词的含义。根据文章第四段的描述,Costa对这部音乐作品进行了"更新",以使其与现代世界的现实相匹配。因此,"updated"在这里的意思是改变了音乐以展示当前的事件和问题。
4. 题目询问给这部旧作品注入新感觉的目的是什么。根据文章最后一段的描述,Costa说他希望人们在听了新作品后感到“真的很难过”,并希望更多的人真正意识到我们的星球正在发生什么。因此,目的是提高人们对气候变化的认识。
5. 题目询问文章的最佳标题是什么。文章主要介绍了"The Four Seasons"这部经典音乐作品,以及Costa如何对其进行现代改编以提高人们对气候变化的认识。因此,最佳标题应该是既体现经典又体现现代改编的标题。
【答案】:
1. C
2. B
3. B
4. A
5. D
1. 题目询问关于"The Four Seasons"我们知道什么。根据文章第一段的描述,"The Four Seasons, written by the Italian musician Antonio Vivaldi, was first played about 300 years ago.",可以得知答案。
2. 题目询问当我们听旧的"Autumn"部分时,会联想到什么。根据文章第二段的描述,"When you listen to Autumn, a harvest celebration will readily come to mind.",可以确定答案。
3. 题目询问第四段中"updated"一词的含义。根据文章第四段的描述,Costa对这部音乐作品进行了"更新",以使其与现代世界的现实相匹配。因此,"updated"在这里的意思是改变了音乐以展示当前的事件和问题。
4. 题目询问给这部旧作品注入新感觉的目的是什么。根据文章最后一段的描述,Costa说他希望人们在听了新作品后感到“真的很难过”,并希望更多的人真正意识到我们的星球正在发生什么。因此,目的是提高人们对气候变化的认识。
5. 题目询问文章的最佳标题是什么。文章主要介绍了"The Four Seasons"这部经典音乐作品,以及Costa如何对其进行现代改编以提高人们对气候变化的认识。因此,最佳标题应该是既体现经典又体现现代改编的标题。
【答案】:
1. C
2. B
3. B
4. A
5. D
查看更多完整答案,请扫码查看