2025年初中必刷题八年级上册英语译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题八年级上册英语译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题八年级上册英语译林版》

Ⅰ. 阅读还原
体裁:说明文
题材:个人兴趣
词数:182
难度:★★★
[2025江苏镇江期中]What is DIY? Why do many people like it? Yang Chen works for a computer business in Beijing. He enjoys his work. But he is too busy. 1
C
One day, when he saw many toy dogs in a toy shop, he had an idea. "Why not make them myself?" he said to himself. Then he began to make model planes, model ships and something else. 2
G
So what is DIY? Yes, it is making or creating things on your own.
It may take much time, but some people, now known as DIYers, enjoy doing DIY very much. They enjoy it because it is fun. 3
D
What's more, they think it is a good way to protect the environment (环境).
4
B
During the 1960s and 1970s, when there were not enough living things for people to live on, they had to use their own hands to do many things. 5
F

Over time, DIY also has some different meanings.
A.But he doesn't want to do DIY.
B.In fact, DIY is not a modern thing in China.
C.It is not easy for him to relax after work.
D.And they also say it helps them save money too.
E.Some people think doing DIY is a waste of time.
F.If they wanted something, they had to do it themselves.
G. He has great interest in DIY activities because they bring him lots of fun and make his life colourful.
答案: 1. C 根据"He enjoys his work. But he is too busy."及后文可知,选项 C(对他来说工作后放松并不容易。)符合语境。故选 C 项。2. G 根据前文可知,此处与杨晨有关,选项 G(他对 DIY 活动有着极大的兴趣,因为它们给他带来了很多乐趣,并使他的生活丰富多彩。)符合语境。故选 G 项。3. D 根据"They enjoy it because it is fun."和"What's more, they think it is a good way to protect the environment (环境)."可知,此处介绍 DIY 爱好者喜欢 DIY 的原因,选项 D(并且他们也说它也帮助他们省钱。)符合语境。故选 D 项。4. B 根据"During the 1960s and 1970s, when there were not enough living things for people to live on, they had to use their own hands to do many things."可知,此处与 20 世纪 60 及 70 年代的 DIY 有关,选项 B(事实上,DIY 在中国不是一个新潮的东西。)符合语境。故选 B 项。5. F 根据上文可知,此处与 20 世纪 60 及 70 年代的人自己动手做东西的现象有关,选项 F(如果他们想要某个东西,他们必须自己做。)符合语境。故选 F 项。
6. Who made the first cake for Pat? (不超过5个词)
Pat's/Her mum/mother.

7. What happened to the first cake? (不超过5个词)
It fell on the floor.

8. Did Pat feel unhappy when she helped clean up the floor? (不超过5个词)
Yes, she did.

9. What did Pat's friends say when they knew what happened? (不超过8个词)
They said they could help.

10. According to the passage, what should we do when we're in trouble? (不超过20个词)
We should find ways to get over the trouble instead of crying.
答案: 6. Pat's/Her mum/mother. 根据第一段中的"Her mum was baking the cake."可知答案。7. It fell on the floor. 根据第二段可知答案。8. Yes, she did. 根据"It made a big mess. "Oh no! My cake!" cried Pat. "What should we do?" "Well," said Mum, "we can have cookies." "But I want a birthday cake, Mum," Pat said while she was helping clean up the floor."可知,此处作肯定回答。9. They said they could help. 根据第四段中的"She told them what happened. And her friends said they could help."可知答案。10. We should find ways to get over the trouble instead of crying. 根据最后一段中的"She learnt that she should find ways to get over the trouble instead of crying."可知答案。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭