第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ. 完形填空
体裁:记叙文 题材:日常活动 词数:281 难度:★★★ 建议用时:8分钟
[2024 江苏南通调研]My mother was a famous cook. I also wanted to learn 1. So I went to my mum's cooking school. Its name was Mama's Sizzling Cooking School. The cooking 2 started at 11:00 a.m. and finished at 1:00 p.m. on Thursday.
There were about twenty children in the cooking class. We worked on a table and we cooked as my 3 said. This week we started cooking Chicken Parmigiana. Everyone cooked two pieces of chicken. Luckily, no one burnt 4 when using the ovens (烤箱). The 5 recipe (食谱) we cooked with included a watermelon, feta cheese (羊奶干酪) and olive salad. That was my favourite salad in the 6 world.
Last year I was in a cooking 7 at the Cooking Arena in Victoria, Australia. There were lots of children from different 8 like Sweden, Israel, and Portugal. But I had 9 heard of some countries before. The 10 thing was that most of the children taking my mum's cooking classes were in the competition. So I didn't feel afraid. It was really 11 to cook with other children from around the world. They taught me cooking 12 from their countries. We got along very well. The cooking competition 13 two weeks. We competed every day but Fridays. We would just share cooking skills on that day.
Two weeks later, we finished all the cooking competitions and we found out who 14. I got the gold medal (金牌). This was the 15 for me to be a famous cook.
(
B. writing
C. painting
D. driving
(
B. class
C. game
D. test
(
B. dad
C. sister
D. classmate
(
B. itself
C. yourselves
D. themselves
(
B. small
C. next
D. awful
(
B. different
C. same
D. whole
(
B. test
C. museum
D. school
(
B. countries
C. cities
D. towns
(
B. often
C. never
D. ever
(
B. right
C. bad
D. good
(
B. shy
C. boring
D. hard
(
B. languages
C. skills
D. bottles
(
B. lasted
C. covered
D. ended
(
B. failed
C. won
D. lost
(
B. trouble
C. end
D. start
体裁:记叙文 题材:日常活动 词数:281 难度:★★★ 建议用时:8分钟
[2024 江苏南通调研]My mother was a famous cook. I also wanted to learn 1. So I went to my mum's cooking school. Its name was Mama's Sizzling Cooking School. The cooking 2 started at 11:00 a.m. and finished at 1:00 p.m. on Thursday.
There were about twenty children in the cooking class. We worked on a table and we cooked as my 3 said. This week we started cooking Chicken Parmigiana. Everyone cooked two pieces of chicken. Luckily, no one burnt 4 when using the ovens (烤箱). The 5 recipe (食谱) we cooked with included a watermelon, feta cheese (羊奶干酪) and olive salad. That was my favourite salad in the 6 world.
Last year I was in a cooking 7 at the Cooking Arena in Victoria, Australia. There were lots of children from different 8 like Sweden, Israel, and Portugal. But I had 9 heard of some countries before. The 10 thing was that most of the children taking my mum's cooking classes were in the competition. So I didn't feel afraid. It was really 11 to cook with other children from around the world. They taught me cooking 12 from their countries. We got along very well. The cooking competition 13 two weeks. We competed every day but Fridays. We would just share cooking skills on that day.
Two weeks later, we finished all the cooking competitions and we found out who 14. I got the gold medal (金牌). This was the 15 for me to be a famous cook.
(
A
)1. A. cookingB. writing
C. painting
D. driving
(
B
)2. A. competitionB. class
C. game
D. test
(
A
)3. A. mumB. dad
C. sister
D. classmate
(
D
)4. A. myselfB. itself
C. yourselves
D. themselves
(
C
)5. A. lostB. small
C. next
D. awful
(
D
)6. A. otherB. different
C. same
D. whole
(
A
)7. A. competitionB. test
C. museum
D. school
(
B
)8. A. capitalsB. countries
C. cities
D. towns
(
C
)9. A. alwaysB. often
C. never
D. ever
(
D
)10. A. dryB. right
C. bad
D. good
(
A
)11. A. interestingB. shy
C. boring
D. hard
(
C
)12. A. habitsB. languages
C. skills
D. bottles
(
B
)13. A. wentB. lasted
C. covered
D. ended
(
C
)14. A. passedB. failed
C. won
D. lost
(
D
)15. A. lessonB. trouble
C. end
D. start
答案:
完形填空·语篇导读 本文主要讲述了作者学习烹饪并参加烹饪比赛的故事。
1. A 根据后文的“So I went to my mum's cooking school.”可知,作者也想要学习烹饪。故选 A 项。
2. B 根据后文的“There were about twenty children in the cooking class.”可知选 B 项。
3. A 根据前文“So I went to my mum's cooking school.”可知是按照作者妈妈说的做。故选 A 项。
4. D 根据语境可推知,没有人在使用烤箱时烫伤他们自己。故选 D 项。
5. C 根据前文“Everyone cooked two pieces of chicken.”可知,next(下一个的)符合语境,故选 C 项。
6. D 根据语境可知,这是全世界作者最喜欢的沙拉。in the whole world 是固定搭配,表示“在全世界”。故选 D 项。
7. A 根据后文 most of the children taking my mum's cooking classes were in the competition 可知,去年作者参加了一场厨艺比赛。故选 A 项。
8. B 根据“like Sweden, Israel, and Portugal”可知,此处表示国家。故选 B 项。
9. C 根据“But I had heard of some countries before.”及前文可推测,此处表示作者以前从未听说过其中的一些国家。故选 C 项。
10. D 根据“So I didn't feel afraid.”可知,上过作者妈妈烹饪课的大多数孩子都参加了比赛,所以作者不害怕,故这对作者来说是件好事。故选 D 项。
11. A 根据语境可知,和其他来自世界各地的孩子一起做饭真的很有趣。故选 A 项。
12. C 根据后文的“We would just share cooking skills on that day.”可知,此处表示烹饪技巧。故选 C 项。
13. B 根据语境可知,厨艺大赛持续了两周,故选 B 项。
14. C 根据后文“I got the gold medal.”可知此处表示谁赢了。故选 C 项。
15. D 根据“This was the for me to be a famous cook.”并结合前文作者跟妈妈学做饭可推测,这是作者成为一名著名厨师的开端。故选 D 项。
1. A 根据后文的“So I went to my mum's cooking school.”可知,作者也想要学习烹饪。故选 A 项。
2. B 根据后文的“There were about twenty children in the cooking class.”可知选 B 项。
3. A 根据前文“So I went to my mum's cooking school.”可知是按照作者妈妈说的做。故选 A 项。
4. D 根据语境可推知,没有人在使用烤箱时烫伤他们自己。故选 D 项。
5. C 根据前文“Everyone cooked two pieces of chicken.”可知,next(下一个的)符合语境,故选 C 项。
6. D 根据语境可知,这是全世界作者最喜欢的沙拉。in the whole world 是固定搭配,表示“在全世界”。故选 D 项。
7. A 根据后文 most of the children taking my mum's cooking classes were in the competition 可知,去年作者参加了一场厨艺比赛。故选 A 项。
8. B 根据“like Sweden, Israel, and Portugal”可知,此处表示国家。故选 B 项。
9. C 根据“But I had heard of some countries before.”及前文可推测,此处表示作者以前从未听说过其中的一些国家。故选 C 项。
10. D 根据“So I didn't feel afraid.”可知,上过作者妈妈烹饪课的大多数孩子都参加了比赛,所以作者不害怕,故这对作者来说是件好事。故选 D 项。
11. A 根据语境可知,和其他来自世界各地的孩子一起做饭真的很有趣。故选 A 项。
12. C 根据后文的“We would just share cooking skills on that day.”可知,此处表示烹饪技巧。故选 C 项。
13. B 根据语境可知,厨艺大赛持续了两周,故选 B 项。
14. C 根据后文“I got the gold medal.”可知此处表示谁赢了。故选 C 项。
15. D 根据“This was the for me to be a famous cook.”并结合前文作者跟妈妈学做饭可推测,这是作者成为一名著名厨师的开端。故选 D 项。
Do you know how to keep food fresh?
We all know that food will 16.
We all know that food will 16.
easily
(easy) go bad if the weather is too warm. So we usually put it into our fridges 17. to
keep it fresh in hot weather. But can you make it without fridges? In 1995, Abba, a teacher from Nigeria, found 18. a
cool way. His invention is called Pot-in-Pot Cooling System. It uses two clay pots (陶罐). There is a 19. smaller
(small) pot inside a larger one. There must be some space. The space between the two pots is 20. filled
(fill) with wet sand. Fruit, vegetables or drinks can be put into the smaller pot. A wet cloth covers the whole cooling system. Some food can be kept fresh for several 21. weeks
(week) in it. Abba built five thousand pot-in-pot systems for the families in 22. his
(he) hometown. Then people all over the country began 23. using/to use
(use) the invention. Soon it became popular with farmers in other African countries. 24. In
2000, Abba got a prize—the Rolex Awards for Enterprise. If you are 25. trying
(try) to do something to improve humans' life, you may have the chance to get this prize. Why not have a try?
答案:
语法填空·语篇导读 本文介绍了阿巴发明的一种让食物保鲜的方法。
16. easily 此处应用副词修饰动词 go;结合语境,故填 easy 的副词形式 easily。
17. to 此处应用动词不定式结构表目的,故填 to。
18. a 分析句子可知,此处应用不定冠词表泛指,cool 的发音以辅音音素开头,故填 a。
19. smaller 根据 inside a larger one 可知此处应填 small 的比较级 smaller。
20. filled 固定搭配 be filled with 意为“充满;装满”,故填 filled。
21. weeks several 后接可数名词的复数形式,故填 weeks。
22. his 此处应用形容词性物主代词修饰名词 hometown,故填 his。
23. using/to use 固定搭配 begin doing/to do sth 意为“开始做某事”,故填 using/to use。
24. In 表示在具体某年用介词 in;设空位于句首,首字母应大写。故填 In。
25. trying 根据语境和空前的 are 可知此处应用现在进行时,故填 trying。
16. easily 此处应用副词修饰动词 go;结合语境,故填 easy 的副词形式 easily。
17. to 此处应用动词不定式结构表目的,故填 to。
18. a 分析句子可知,此处应用不定冠词表泛指,cool 的发音以辅音音素开头,故填 a。
19. smaller 根据 inside a larger one 可知此处应填 small 的比较级 smaller。
20. filled 固定搭配 be filled with 意为“充满;装满”,故填 filled。
21. weeks several 后接可数名词的复数形式,故填 weeks。
22. his 此处应用形容词性物主代词修饰名词 hometown,故填 his。
23. using/to use 固定搭配 begin doing/to do sth 意为“开始做某事”,故填 using/to use。
24. In 表示在具体某年用介词 in;设空位于句首,首字母应大写。故填 In。
25. trying 根据语境和空前的 are 可知此处应用现在进行时,故填 trying。
查看更多完整答案,请扫码查看