2025年初中必刷题八年级上册英语译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题八年级上册英语译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题八年级上册英语译林版》

Ⅰ阅读选择
体裁:说明文 题材:个人兴趣 词数:206 难度:★★★ 建议用时:7 分钟
[2025 江苏南京期中]
When it's hot outside and we have to go out, we want to keep cool. We can put on hats, wear light clothing, or stay at a cool place. However, nothing can beat a good fan. Now I'll show you how to make a good DIY (Do It Yourself) paper fan.
What to prepare
Please prepare two pieces of paper. All paper can work, but your DIY paper fan can be used for a long time with quality (优质的) paper.
Then get glue and two sticks
How to make a DIY paper fan
The first step is to draw pictures on the paper. Just draw anything you like. The next step is to fold up the paper. Then glue the two pieces of folded paper together. After that, paint the sticks. The final step is to glue the sticks onto the folded paper. And everything is done.
If you look at your watch, you will be surprised that it takes less than 15 minutes to make a good paper fan. Then you can fold it up and drop it in your bag. When you are out in the heat next time, just take it out and enjoy the gentle wind.
(
C
)1. Which is the best way to keep cool according to Paragraph 1?
A. Putting on hats.
B. Wearing light clothing.
C. Using a good fan.
D. Staying at a cool place.
(
B
)2. Why is quality paper a good choice to make a paper fan?
A. Because it is light.
B. Because it lasts long.
C. Because it is colourful.
D. Because it looks beautiful.
(
A
)3. From the last paragraph, we can tell that making a paper fan is _.
A. quick
B. difficult
C. boring
D. strange
(
D
)4. 新考法文章出处 Where is the passage probably from?
A. A novel.
B. A movie poster.
C. A guidebook.
D. A DIY magazine.
答案: 1. C 细节理解题。根据“We can put on hats, wear light clothing, or stay at a cool place. However, nothing can beat a good fan.”可知选 C 项。 2. B 细节理解题。根据“All paper can work, but your DIY paper fan can be used for a long time with quality paper.”可知,是因为优质纸制作的纸扇持续时间长。故选 B 项。 3. A 推理判断题。根据“If you look at your watch, you will be surprised that it takes less than 15 minutes to make a good paper fan.”可知,制作纸扇是快的。故选 A 项。 4. D 推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了制作纸扇的方法,并结合 How to make a DIY paper fun 可知,可以在 DIY 杂志上读到这篇文章。故选 D 项。
Ⅱ阅读还原
体裁:说明文 题材:个人兴趣 词数:203 难度:★★★ 建议用时:7 分钟
[2025 江苏盐城期中]As prices and housing prices keep rising,
A

“We needed furniture for our living room,” said Li Ling, “and we just didn't have enough money to buy it.
B
” Li Ling got married six months ago, and like many young people these days, he and his wife tried their best to make a home by themselves,
F
Li Ling and his wife took a 2 - week course for 1,280 yuan at a training school. Now they build all their furniture and make repairs around the house.
Mr Wang has three boys and his wife died. He has a job in a shoe - making factory. Last month, he received a car repair bill for 900 yuan. He said, “I was deeply upset (沮丧的) about it. Now I've finished a car repair course.
D

Li Ling and Mr Wang are common people (普通人). Most families in our country are doing everything they can to save money so they can fight the high cost of living. If you want to become a “do - it - yourselfer”,
C
And for those who don't have time to take a course, there are books that tell you how you can do things by yourselves.
A. DIY in big cities of China becomes more and more popular.
B. So we decided to try making a few tables and chairs by ourselves.
C. you can go to DIY classes.
D. I am able to fix the car by myself.
E. I was deeply sad about it.
F. because the cost of living is very high.
答案: 5. A 根据 As prices and housing prices keep rising 及下文可知,此处介绍物价和房价上涨带来的后果,选项 A(在中国的大城市里,DIY 变得越来越流行了。)符合语境。故选 A 项。 6. B 根据 We needed furniture for our living room 及 and we just didn't have enough money to buy it 可知,因为没钱买家具,所以“我们”决定自己试着做,选项 B (所以我们决定自己试着做几张桌子和几把椅子。)符合语境。故选 B 项。 7. F 根据语境及 he and his wife tried their best to make a house by themselves 可知,此处介绍他们自己建造房子的原因,选项 F(因为生活成本非常高。)符合语境。故选 F 项。 8. D 根据“Now I've finished a car repair course.”可知,此处与汽车修理课的作用有关,选项 D(我能够自己修理这辆汽车了。)符合语境。故选 D 项。 9. C 根据“If you want to become a ‘do-it-yourselfer’”及 And for those who don't have time to take a course 可知,选项 C(你可以去上 DIY 课。)符合语境。故选 C 项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭