第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
任务1 (2024·苏州昆山期末)完形填空
I'm old,but I can still do well in many table tennis games. And you will be surprised when you know my 1 . I am 90 years old! People are surprised that 2 people are good at sports at my age. They often ask me 3 to keep healthy at 90. I think it's natural(自然的). Many people can live to 90 4 they eat healthily and do some exercise.
First of all,I think 5 is very important. I often have milk and bread at about 7:00 a. m. Milk and bread give me 6 ,so I don't often feel hungry in the morning. I 7 eat snacks because I don't think they are healthy. I have some rice and vegetables for lunch and supper. I don't eat meat. And 8 meals,I usually have an apple or a banana. People say an apple a day 9 the doctor away.
I do some exercise too. I don't think I am so 10 . I play table tennis or badminton with my grandson every day.
1. A. age B. name C. job D. health
2. A. much B. many C. few D. little
3. A. what B. when C. where D. how
4. A. so B. if C. but D. with
5. A. lunch B. breakfast C. supper D. dinner
6. A. health B. sugar C. energy D. food
7. A. always B. usually C. never D. sometimes
8. A. at B. between C. for D. in
9. A. keeps B. takes C. invites D. leaves
10. A. old B. tired C. lazy D. late
任务2 实验班原创 阅读理解
1. What makes the old lady so healthy?
A. Only healthy food.
B. Having two meals regularly.
C. Healthy food and lifestyle.
D. Doing sports activities.
2. 中考新考法 标题归纳 Which can be the best title for the passage?
A. The Old Lady's Food
B. I Want to Be Healthy
C. How Can We Look Young?
D. Why Is the Old Lady So Healthy?
I'm old,but I can still do well in many table tennis games. And you will be surprised when you know my 1 . I am 90 years old! People are surprised that 2 people are good at sports at my age. They often ask me 3 to keep healthy at 90. I think it's natural(自然的). Many people can live to 90 4 they eat healthily and do some exercise.
First of all,I think 5 is very important. I often have milk and bread at about 7:00 a. m. Milk and bread give me 6 ,so I don't often feel hungry in the morning. I 7 eat snacks because I don't think they are healthy. I have some rice and vegetables for lunch and supper. I don't eat meat. And 8 meals,I usually have an apple or a banana. People say an apple a day 9 the doctor away.
I do some exercise too. I don't think I am so 10 . I play table tennis or badminton with my grandson every day.
1. A. age B. name C. job D. health
2. A. much B. many C. few D. little
3. A. what B. when C. where D. how
4. A. so B. if C. but D. with
5. A. lunch B. breakfast C. supper D. dinner
6. A. health B. sugar C. energy D. food
7. A. always B. usually C. never D. sometimes
8. A. at B. between C. for D. in
9. A. keeps B. takes C. invites D. leaves
10. A. old B. tired C. lazy D. late
任务2 实验班原创 阅读理解
1. What makes the old lady so healthy?
A. Only healthy food.
B. Having two meals regularly.
C. Healthy food and lifestyle.
D. Doing sports activities.
2. 中考新考法 标题归纳 Which can be the best title for the passage?
A. The Old Lady's Food
B. I Want to Be Healthy
C. How Can We Look Young?
D. Why Is the Old Lady So Healthy?
答案:
【解析】:
任务1:这是一道完形填空题,主要考查对文章的理解能力和词汇的运用能力。需要先通读全文,了解大意,然后再根据上下文,选择最符合文意的选项。
任务2:这是一道阅读理解题,主要考查对文章的理解能力和信息提取能力。需要先阅读文章,了解大意,然后再根据题目要求,从文章中提取相关信息进行回答。
【答案】:
任务1:
1. A。根据后文“I am 90 years old!”可知,此处指的是年龄,故选A。
2. B。people为可数名词复数,且根据文意可知,此处指的是“很多人在我这个年纪都不擅长运动”,故选B。
3. D。根据后文“to keep healthy at 90”可知,此处问的是如何保持健康,故选D。
4. B。根据文意可知,此处指的是“如果吃得健康并且做一些运动,很多人都能活到90岁”,故选B。
5. B。根据后文“I often have milk and bread at about 7:00 a. m.”可知,此处指的是早餐,故选B。
6. C。根据后文“so I don't often feel hungry in the morning”可知,此处指的是牛奶和面包给我能量,故选C。
7. C。根据后文“because I don't think they are healthy”可知,此处指的是我从不吃零食,故选C。
8. B。根据文意可知,此处指的是在两餐之间,我通常吃一个苹果或香蕉,故选B。
9. A。根据谚语“an apple a day keeps the doctor away”可知,此处指的是一天一个苹果,医生远离我,故选A。
10. A。根据后文“I play table tennis or badminton with my grandson every day”可知,此处指的是我不认为我老了,故选A。
任务2:
1. C。根据文章内容可知,这位老妇人之所以健康,是因为她既注意饮食健康,又注重运动,故选C。
2. D。根据文章内容可知,文章主要介绍了这位老妇人之所以健康的原因,故选D。
任务1:这是一道完形填空题,主要考查对文章的理解能力和词汇的运用能力。需要先通读全文,了解大意,然后再根据上下文,选择最符合文意的选项。
任务2:这是一道阅读理解题,主要考查对文章的理解能力和信息提取能力。需要先阅读文章,了解大意,然后再根据题目要求,从文章中提取相关信息进行回答。
【答案】:
任务1:
1. A。根据后文“I am 90 years old!”可知,此处指的是年龄,故选A。
2. B。people为可数名词复数,且根据文意可知,此处指的是“很多人在我这个年纪都不擅长运动”,故选B。
3. D。根据后文“to keep healthy at 90”可知,此处问的是如何保持健康,故选D。
4. B。根据文意可知,此处指的是“如果吃得健康并且做一些运动,很多人都能活到90岁”,故选B。
5. B。根据后文“I often have milk and bread at about 7:00 a. m.”可知,此处指的是早餐,故选B。
6. C。根据后文“so I don't often feel hungry in the morning”可知,此处指的是牛奶和面包给我能量,故选C。
7. C。根据后文“because I don't think they are healthy”可知,此处指的是我从不吃零食,故选C。
8. B。根据文意可知,此处指的是在两餐之间,我通常吃一个苹果或香蕉,故选B。
9. A。根据谚语“an apple a day keeps the doctor away”可知,此处指的是一天一个苹果,医生远离我,故选A。
10. A。根据后文“I play table tennis or badminton with my grandson every day”可知,此处指的是我不认为我老了,故选A。
任务2:
1. C。根据文章内容可知,这位老妇人之所以健康,是因为她既注意饮食健康,又注重运动,故选C。
2. D。根据文章内容可知,文章主要介绍了这位老妇人之所以健康的原因,故选D。
任务1 新语篇 健康作息图 (2024·南京玄武区期末)阅读理解

1. You should
A. eat breakfast
B. drink 3 litres of water
C. take a short nap
D. wake up late
2. You should take a break from your computer
A. 3 times B. 4 times C. 5 times D. 6 times
3. It is
A. too late B. too early C. healthy D. lazy
任务2 实验班原创 根据短文内容,用英语回答下列问题
1. 中考新考法 开放式谈早起的原因 Why do you get up early every day?
2. 中考新考法 开放式谈合适的睡觉时间 What time should you go to bed?
1. You should
A
in the morning.A. eat breakfast
B. drink 3 litres of water
C. take a short nap
D. wake up late
2. You should take a break from your computer
B
every 2 hours.A. 3 times B. 4 times C. 5 times D. 6 times
3. It is
C
to go to bed before 10 p. m.A. too late B. too early C. healthy D. lazy
任务2 实验班原创 根据短文内容,用英语回答下列问题
1. 中考新考法 开放式谈早起的原因 Why do you get up early every day?
Because I can eat breakfast and enjoy the morning sun.
2. 中考新考法 开放式谈合适的睡觉时间 What time should you go to bed?
I should go to bed by 10 p.m.
答案:
任务1
1. A
2. (根据插图“Get away from the computer every 30 minutes”,题目问“every 2 hours”应休息次数,2小时=120分钟,120÷30=4次)B
3. C
任务2
1. Because I can eat breakfast and enjoy the morning sun.
2. I should go to bed by 10 p.m.
1. A
2. (根据插图“Get away from the computer every 30 minutes”,题目问“every 2 hours”应休息次数,2小时=120分钟,120÷30=4次)B
3. C
任务2
1. Because I can eat breakfast and enjoy the morning sun.
2. I should go to bed by 10 p.m.
查看更多完整答案,请扫码查看