第131页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
—I want to learn more about science. Do you have any ideas?
—What about
A.visiting some
B.visiting any
C.visit some
D.visit any
—What about
A
science museums?A.visiting some
B.visiting any
C.visit some
D.visit any
答案:
6. A [解析]考查固定句型和代词辨析。句意:——我想更多地了解科学。你有什么想法吗?——参观一些科学博物馆怎么样?“What about+动名词(v. -ing)”是固定句型,意为“……怎么样?”,故应用 visiting,此处表示提出建议,希望得到肯定答复,故用 some。故选 A。= How about doing sth
7.—Look! The girls are reading poems ______ Robert Burns in the sun.
—It's bad for their eyes. They should wear sunglasses to protect their eyes ______ the sun.
A.by;off
B.by;from
C.of;from
D.of;away
链接《上分攻略》"高频短语"P60
—It's bad for their eyes. They should wear sunglasses to protect their eyes ______ the sun.
B
A.by;off
B.by;from
C.of;from
D.of;away
链接《上分攻略》"高频短语"P60
答案:
7. B [解析]考查介词辨析。句意:——看!女孩们正在阳光下朗读罗伯特·彭斯的诗。——这对她们的眼睛有害。她们应该戴上太阳镜来保护眼睛免受阳光的伤害。by 通过,表示方式;of……的,表示所属关系。根据“The girls are reading poems... Robert Burns”可知,此处表达的是“正在朗读罗伯特·彭斯的诗”,by Robert Burns 表示“由罗伯特·彭斯所作”,排除 C、D 两项。根据“They should wear sunglasses”可知,此处表达的是“保护眼睛免受阳光的伤害”的意思,protect... from... 是固定搭配,意为“保护……免受……的伤害”,故第二空应用 from。故选 B。
Ⅴ. 句型转换
1. There are some interesting books on the desk.(改为单数句)
There
2.(泰州姜堰四校期末)There are some beautiful lakes near the city.(改为否定句)
There
链接《上分攻略》"核心语法"P63
3.(泰州兴化芙蓉外国语第二次调研)The book is on the table.(对画线部分提问)
4. The building has more than 100 rooms.(改为同义句)
5. There are five kilos of pork in the fridge.(对画线部分提问)
1. There are some interesting books on the desk.(改为单数句)
There
is
an
interesting
book
on the desk.2.(泰州姜堰四校期末)There are some beautiful lakes near the city.(改为否定句)
There
aren't
any
beautiful lakes near the city.链接《上分攻略》"核心语法"P63
3.(泰州兴化芙蓉外国语第二次调研)The book is on the table.(对画线部分提问)
What
is
on the table?4. The building has more than 100 rooms.(改为同义句)
There
are
more than 100 rooms in the building.5. There are five kilos of pork in the fridge.(对画线部分提问)
How
many
kilos of pork are
there
in the fridge?
答案:
Ⅴ. 1. is an interesting book 2. aren't any 3. What is 4. There are 5. How many;are there
1. How many ways can AI help according to the passage?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
2. 中考新考法 句意理解 What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. AI can help you find schoolbags in nearby shops.
B. AI can help you spend less time shopping online.
C. AI can help you buy the things with suitable prices.
D. AI can help you save money by buying fewer things.
3. 跨学科 计算比例 Which of the following might be AI's advice on managing a budget?

A.
B.
C.
D.
4. 中考新考法 推断文章主题 What is the passage mainly about?
A. How AI helps take care of children.
B. Why kids should help make a family budget.
C. How AI helps kids and families save money.
D. Why we need AI to help with family budgets.
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
B
2. 中考新考法 句意理解 What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. AI can help you find schoolbags in nearby shops.
B. AI can help you spend less time shopping online.
C. AI can help you buy the things with suitable prices.
D. AI can help you save money by buying fewer things.
C
3. 跨学科 计算比例 Which of the following might be AI's advice on managing a budget?
A.
B.
C.
D.
D
4. 中考新考法 推断文章主题 What is the passage mainly about?
A. How AI helps take care of children.
B. Why kids should help make a family budget.
C. How AI helps kids and families save money.
D. Why we need AI to help with family budgets.
C
答案:
Ⅵ. [文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能是如何帮助孩子和家庭省钱的。
1. B [解析]细节理解题。根据第一段中的“One way AI helps is by doing special activities at home.”、第二段中的“AI can also help plan meals on a budget”、第三段中的“Shopping for the best deals is another way AI can save money.”和第四段中的“Finally, AI can also teach kids how to budget their money.”可知,本文主要介绍了人工智能在帮助孩子和家庭省钱方面的四种方式。故选 B。
2. C [解析]词句猜测题。根据画线句后的“Comparing(比较) things in shops or online can take much time... if you need a new schoolbag, AI can find the best one which is not expensive. This helps you save money without spending hours online.”可知,寻找最划算的交易是 AI 省钱的另一种方式,也就是购买价格合适、性价比高的东西。故选 C。
3. D [解析]细节理解题。根据第四段中的“If you get ¥10 as pocket money,the AI may advise saving ¥3,spending ¥5,and keeping ¥2 for later.”可知,如果你有 10 元零花钱,AI 可能建议存 3 元,花 5 元,留 2 元备用。选项 D 的图片符合文意。故选 D。
4. C [解析]主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了人工智能在帮助孩子和家庭省钱方面的四种方式,即 AI 是如何帮助孩子和家庭省钱的。故选 C。
1. B [解析]细节理解题。根据第一段中的“One way AI helps is by doing special activities at home.”、第二段中的“AI can also help plan meals on a budget”、第三段中的“Shopping for the best deals is another way AI can save money.”和第四段中的“Finally, AI can also teach kids how to budget their money.”可知,本文主要介绍了人工智能在帮助孩子和家庭省钱方面的四种方式。故选 B。
2. C [解析]词句猜测题。根据画线句后的“Comparing(比较) things in shops or online can take much time... if you need a new schoolbag, AI can find the best one which is not expensive. This helps you save money without spending hours online.”可知,寻找最划算的交易是 AI 省钱的另一种方式,也就是购买价格合适、性价比高的东西。故选 C。
3. D [解析]细节理解题。根据第四段中的“If you get ¥10 as pocket money,the AI may advise saving ¥3,spending ¥5,and keeping ¥2 for later.”可知,如果你有 10 元零花钱,AI 可能建议存 3 元,花 5 元,留 2 元备用。选项 D 的图片符合文意。故选 D。
4. C [解析]主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了人工智能在帮助孩子和家庭省钱方面的四种方式,即 AI 是如何帮助孩子和家庭省钱的。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看