第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
任务1 根据短文内容填写表格(每空一词)
| Name | Tom | Ted |
| Height(身高) | Tom is 1. | Ted is 2. |
| Clothes colour | Tom's shirt is 3. | Ted's shirt is 4. and his 5. are yellow. |

1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
任务2 实验班原创 阅读理解
1. Tom is ______ years old.
A. 12
B. 13
C. 14
D. 15
2. Ted is Tom's ______.
A. friend
B. brother
C. classmate
D. teacher
3. Ted has ______.
A. a wide mouth
B. a big nose
C. small eyes
D. a round face
4. Ted's favourite colour is ______.
A. blue
B. white
C. yellow
D. green
5. 中考新考法 图片理解 What is in Ted's hand?

| Name | Tom | Ted |
| Height(身高) | Tom is 1. | Ted is 2. |
| Clothes colour | Tom's shirt is 3. | Ted's shirt is 4. and his 5. are yellow. |
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
任务2 实验班原创 阅读理解
1. Tom is ______ years old.
A. 12
B. 13
C. 14
D. 15
2. Ted is Tom's ______.
A. friend
B. brother
C. classmate
D. teacher
3. Ted has ______.
A. a wide mouth
B. a big nose
C. small eyes
D. a round face
4. Ted's favourite colour is ______.
A. blue
B. white
C. yellow
D. green
5. 中考新考法 图片理解 What is in Ted's hand?
答案:
1.tall 2.short 3.blue 4.yellow 5.shoes
@@1.C [解析]细节理解题。根据第一段中的“I'm 14 years old.”可知,汤姆 14 岁。故选 C。2.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“My brother's name is Ted.”可知,泰德是汤姆的弟弟。故选 B。3.D [解析]细节理解题。根据第二段中的“He looks the same as me—he has a round face,big eyes and a small nose.”可知,泰德长着一张圆脸。故选 D。4.C [解析]细节理解题。根据第三段中的“He is in a yellow shirt and a pair of yellow shoes. That's his favourite colour.”可知,泰德最喜欢黄色。故选 C。5.A [解析]细节理解题。根据第三段中的“He has an English book in his hand.”可知,他手里拿着一本英语书。故选 A。
@@1.C [解析]细节理解题。根据第一段中的“I'm 14 years old.”可知,汤姆 14 岁。故选 C。2.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“My brother's name is Ted.”可知,泰德是汤姆的弟弟。故选 B。3.D [解析]细节理解题。根据第二段中的“He looks the same as me—he has a round face,big eyes and a small nose.”可知,泰德长着一张圆脸。故选 D。4.C [解析]细节理解题。根据第三段中的“He is in a yellow shirt and a pair of yellow shoes. That's his favourite colour.”可知,泰德最喜欢黄色。故选 C。5.A [解析]细节理解题。根据第三段中的“He has an English book in his hand.”可知,他手里拿着一本英语书。故选 A。
情境3 在读完“介绍自己”和“介绍他人”的文章后,你有什么收获?介绍一个人的外貌时除了描述长相以外,还有一个非常关键的因素,那就是穿着。下文向我们提供了一家新开的服装店里的商品的一些信息。让我们一起来看看吧。
Today is Sunday. A new clothes shop is open. Its name is Friends Clothes Shop. All kinds of good clothes are in it. Betty wants to buy some new clothes with her friends Lisa and Frank,so she calls them and her cousin. In the afternoon,they come to the shop. The clothes shop is very big and its clothes look nice. The following form(表格) is about the clothes and the prices.
Friends Clothes Shop
| Clothes | Colours | Prices |
| Coats | Red,Yellow,Brown | ¥42 |
| Shirts | Brown,Blue,White | ¥35 |
| Pants | Black,Green,Blue | ¥48 |
| Skirts | Red,Pink,Purple | ¥32 |

任务1 阅读理解
1. 中考新考法 图片理解 Which is the most expensive(最贵) of all clothes?
A.
B.

C.
D.

2. 中考新考法 细节多选 What can Betty buy in the shop?
①A brown coat. ②A pink shirt. ③A pair of blue pants. ④A white skirt.
A. ②③
B. ①④
C. ②④
D. ①③
3. Lisa loves red. What does she want to buy in the shop?
A. A coat and a shirt.
B. A coat and a skirt.
C. A shirt and a skirt.
D. Pants and a coat.
4. Frank wants to buy a shirt. How many colours can he choose(选择) from?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
5. 跨学科 价格计算 Betty wants to buy a shirt and 2 skirts. How much are they?
A. ¥67.
B. ¥72.
C. ¥83.
D. ¥99.
任务2 实验班原创 根据短文内容,回答下列问题
1. What's the name of the new clothes shop?______
2. How many people are mentioned(提到) to go to the clothes shop?______
3. If I have only ¥100,how many clothes can I buy at most(最多)?______
4. When do Betty and her friends come to the shop?______
5. Which is the cheapest(最便宜的) of all clothes?______
Today is Sunday. A new clothes shop is open. Its name is Friends Clothes Shop. All kinds of good clothes are in it. Betty wants to buy some new clothes with her friends Lisa and Frank,so she calls them and her cousin. In the afternoon,they come to the shop. The clothes shop is very big and its clothes look nice. The following form(表格) is about the clothes and the prices.
Friends Clothes Shop
| Clothes | Colours | Prices |
| Coats | Red,Yellow,Brown | ¥42 |
| Shirts | Brown,Blue,White | ¥35 |
| Pants | Black,Green,Blue | ¥48 |
| Skirts | Red,Pink,Purple | ¥32 |
任务1 阅读理解
1. 中考新考法 图片理解 Which is the most expensive(最贵) of all clothes?
A.
B.
C.
D.
2. 中考新考法 细节多选 What can Betty buy in the shop?
①A brown coat. ②A pink shirt. ③A pair of blue pants. ④A white skirt.
A. ②③
B. ①④
C. ②④
D. ①③
3. Lisa loves red. What does she want to buy in the shop?
A. A coat and a shirt.
B. A coat and a skirt.
C. A shirt and a skirt.
D. Pants and a coat.
4. Frank wants to buy a shirt. How many colours can he choose(选择) from?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
5. 跨学科 价格计算 Betty wants to buy a shirt and 2 skirts. How much are they?
A. ¥67.
B. ¥72.
C. ¥83.
D. ¥99.
任务2 实验班原创 根据短文内容,回答下列问题
1. What's the name of the new clothes shop?______
2. How many people are mentioned(提到) to go to the clothes shop?______
3. If I have only ¥100,how many clothes can I buy at most(最多)?______
4. When do Betty and her friends come to the shop?______
5. Which is the cheapest(最便宜的) of all clothes?______
答案:
1.B [解析]细节理解题。根据表格中衣服的价格可知,裤子的价格是 48 元,是这家商店中最贵的商品。故选 B。2.D [解析]细节理解题。根据表格可知,该商店里售卖棕色大衣和蓝色裤子,因此贝蒂可以在商店里买到一件棕色的大衣和一条蓝色的裤子。故选 D。3.B [解析]细节理解题。根据表格可知,大衣的颜色选择有“Red,Yellow,Brown”,短裙的颜色选择有“Red,Pink,Purple”。丽莎喜欢红色,所以她可以在商店里买到一件红色大衣和一条红色的短裙。故选 B。4.C [解析]细节理解题。根据店内衬衫的颜色选择有“Brown,Blue,White”可知,如果弗兰克想买一件衬衫,有三种颜色可供他选择。故选 C。5.D [解析]推理判断题。根据“Shirts...¥35”和“Skirts...¥32”可知,一件衬衫售价是 35 元,一条短裙售价是 32 元,如果贝蒂想要买一件衬衫和两条短裙,一共需要 35+32×2=99 元。故选 D。
@@1. Friends Clothes Shop. 2. Four/4. 3. Three/3. 4. On Sunday afternoon. 5. Skirts.
@@1. Friends Clothes Shop. 2. Four/4. 3. Three/3. 4. On Sunday afternoon. 5. Skirts.
查看更多完整答案,请扫码查看