第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
1.
B
2. A
3. E
4. G
5. D
答案:
1. B [解析]根据“Do you like your new school?”可知,此处应对是否喜欢新学校进行肯定或否定回答,选项 B(是的,我喜欢我的学校。)符合语境。故选 B。
2. A [解析]根据“What is your school like?”可知,安迪是在问学校的样子,选项 A(它又大又美丽。)符合语境。故选 A。
3. E [解析]根据“I like the library best.”可知,上文安迪是询问莉莉在学校最喜欢的地方,选项 E(在学校里你最喜欢的地方是什么?)符合语境。故选 E。
4. G [解析]根据“I like the library best.”可知,此处是莉莉解释喜欢图书馆的原因。选项 G(我喜欢阅读并且我能在那里借书。)符合语境。故选 G。
5. D [解析]根据“You are right. Doing sport can make us strong.”可知,此处是莉莉对安迪说的关于运动的事情发表观点。选项 D(我们需要每天做运动。)符合语境。故选 D。
2. A [解析]根据“What is your school like?”可知,安迪是在问学校的样子,选项 A(它又大又美丽。)符合语境。故选 A。
3. E [解析]根据“I like the library best.”可知,上文安迪是询问莉莉在学校最喜欢的地方,选项 E(在学校里你最喜欢的地方是什么?)符合语境。故选 E。
4. G [解析]根据“I like the library best.”可知,此处是莉莉解释喜欢图书馆的原因。选项 G(我喜欢阅读并且我能在那里借书。)符合语境。故选 G。
5. D [解析]根据“You are right. Doing sport can make us strong.”可知,此处是莉莉对安迪说的关于运动的事情发表观点。选项 D(我们需要每天做运动。)符合语境。故选 D。
Ⅵ. 新素材 千姿百态的校园 阅读理解
新颖的校园环境可以激发学生们的学习兴趣,校园也不再是让学生们一味学习的地方。下面我们就来参观一下三所独特的校园吧!
Forget about boring classrooms,today's schools are something else! Forests in buildings,no boundaries(边界)and lots of natural light... Schools are becoming more than just places to study!
A school with a wild side
In Huizhen High School in Ningbo,Zhejiang,the school building has a "forest" in it. The building's designer,Ma Di,believes playing is just as important as learning in the classroom. So he puts a "forest in the air" into a teaching building. There are corridors(走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the "forest". Students can also see all of the city from its rooftop(屋顶上面的) park.
No fences on campus(无围栏校园)
Believe it or not,Futian High School in Shenzhen,Guangdong,has a fenceless campus. ______ Students are no longer away from everyone—they can become part of the city. The school also has special green roofs(屋顶). They can give food and resting spaces for birds. During migrant(迁徙) seasons,students can see families of birds on the sports field.
Turning heads with something different
Los Angeles High School,US,is famous for its special campus. It has three special buildings:the theatre,the library and the front hall. These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light. The theatre has metal(金属)walls. They reflect(反射)light and people can see it from far away. The library is in the shape of an ice cream and has a big window on the roof. The front hall faces Grand Avenue and has big round windows. Through the windows,students can look outside.
1. 中考新考法 短语理解 Which of the following is right according to "forest in the air" in Paragraph 2?
A. The teaching building is in the forest.
B. The teaching building only has a forest on the roof of it.
C. The teaching building is a place for students to learn about plants.
D. The teaching building has a "forest" for students to study and play.
2. 中考新考法 句子还原 Which of the following sentences can be put in ______?
A. It shows beautiful walls to people outside.
B. It shares many spaces with people outside.
C. It makes people outside feed birds on the roof.
D. It keeps the students away from people outside.
3. What can we learn from the last paragraph?
A. The three special buildings are in the same style.
B. People can see the theatre from far away in Grand Avenue.
C. The special campus can get natural light in different ways.
D. The big window on the wall of the library can't reflect the light.
4. 中考新考法 推断作者写作意图 What's the purpose of this passage?
A. To introduce the designers of these schools.
B. To introduce some special designs of these schools.
C. To compare(比较)the good and bad points of these schools.
D. To compare the differences among these schools.
新颖的校园环境可以激发学生们的学习兴趣,校园也不再是让学生们一味学习的地方。下面我们就来参观一下三所独特的校园吧!
Forget about boring classrooms,today's schools are something else! Forests in buildings,no boundaries(边界)and lots of natural light... Schools are becoming more than just places to study!
A school with a wild side
In Huizhen High School in Ningbo,Zhejiang,the school building has a "forest" in it. The building's designer,Ma Di,believes playing is just as important as learning in the classroom. So he puts a "forest in the air" into a teaching building. There are corridors(走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the "forest". Students can also see all of the city from its rooftop(屋顶上面的) park.
No fences on campus(无围栏校园)
Believe it or not,Futian High School in Shenzhen,Guangdong,has a fenceless campus. ______ Students are no longer away from everyone—they can become part of the city. The school also has special green roofs(屋顶). They can give food and resting spaces for birds. During migrant(迁徙) seasons,students can see families of birds on the sports field.
Turning heads with something different
Los Angeles High School,US,is famous for its special campus. It has three special buildings:the theatre,the library and the front hall. These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light. The theatre has metal(金属)walls. They reflect(反射)light and people can see it from far away. The library is in the shape of an ice cream and has a big window on the roof. The front hall faces Grand Avenue and has big round windows. Through the windows,students can look outside.
1. 中考新考法 短语理解 Which of the following is right according to "forest in the air" in Paragraph 2?
A. The teaching building is in the forest.
B. The teaching building only has a forest on the roof of it.
C. The teaching building is a place for students to learn about plants.
D. The teaching building has a "forest" for students to study and play.
2. 中考新考法 句子还原 Which of the following sentences can be put in ______?
A. It shows beautiful walls to people outside.
B. It shares many spaces with people outside.
C. It makes people outside feed birds on the roof.
D. It keeps the students away from people outside.
3. What can we learn from the last paragraph?
A. The three special buildings are in the same style.
B. People can see the theatre from far away in Grand Avenue.
C. The special campus can get natural light in different ways.
D. The big window on the wall of the library can't reflect the light.
4. 中考新考法 推断作者写作意图 What's the purpose of this passage?
A. To introduce the designers of these schools.
B. To introduce some special designs of these schools.
C. To compare(比较)the good and bad points of these schools.
D. To compare the differences among these schools.
答案:
1. D [解析]细节理解题。根据第二段中的“So he puts a‘forest in the air’into a teaching building. There are corridors(走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the‘forest’. Students can also see all of the city from its rooftop(屋顶上面的) park.”可知,教学楼内有一个“空中森林”,学生可以在其中学习和玩耍。故选 D。
2. B [解析]词句猜测题。根据第三段中的“Students are no longer away from everyone—they can become part of the city.”可知,学生们不再远离所有人,他们可以成为城市的一部分,选项 B(它与外面的人共享许多空间。)符合文意。故选 B。
3. C [解析]细节理解题。根据最后一段中的“These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light.”可知,这些建筑利用了大量的自然光。C 项(这所特殊的校园能通过不同方式获得自然光。)符合文意。故选 C。
4. B [解析]写作意图题。本文主要介绍了三所特殊设计的学校,因此文章的目的是介绍这些学校的一些特殊设计。故选 B。
2. B [解析]词句猜测题。根据第三段中的“Students are no longer away from everyone—they can become part of the city.”可知,学生们不再远离所有人,他们可以成为城市的一部分,选项 B(它与外面的人共享许多空间。)符合文意。故选 B。
3. C [解析]细节理解题。根据最后一段中的“These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light.”可知,这些建筑利用了大量的自然光。C 项(这所特殊的校园能通过不同方式获得自然光。)符合文意。故选 C。
4. B [解析]写作意图题。本文主要介绍了三所特殊设计的学校,因此文章的目的是介绍这些学校的一些特殊设计。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看