一、从方框中找出与各组单词属于同类的一项。
A. stay B. plane C. worker D. by E. nice
| pilot | work | thin | bike | on |
| coach | go | busy | boat | at |
1.

A. stay B. plane C. worker D. by E. nice
| pilot | work | thin | bike | on |
| coach | go | busy | boat | at |
1.
C
2. A
3. E
4. B
5. D
答案:
1. C 2. A 3. E 4. B 5. D
二、用所给词的适当形式填空。
1. Amy
2. Mike's mother is a
3. Do you have a
4. The
5. My father is a
1. Amy
likes
( like ) drawing
( draw ) pictures.2. Mike's mother is a
teacher
(teach).3. Do you have a
healthy
(health) life?4. The
driver
(drive) is driving a bus.5. My father is a
scientist
(science).
答案:
1. likes drawing 2. teacher 3. healthy 4. driver 5. scientist
三、给下列句子选择相符的图片。
A. B. C. D. E.

(
(
(
(
(
A. B. C. D. E.
(
B
)1. The police officer is very kind. She often helps others.(
E
)2. The fisherman works hard.(
C
)3. Miss Liu is a nice doctor.(
A
)4. The man always gets up early. He cleans the street every day.(
D
)5. The coach works in a gym.
答案:
1. B 2. E 3. C 4. A 5. D
四、从方框中选择合适的句子,补全对话。
A: Hello, Ken. 1.
B: He's a postman.
A: Cool! 2.
B: He works in a post office.
A: 3.
B: He usually goes to work by bike. Sometimes he walks to work.
A: He must be very healthy. Does he like playing basketball?
B: 4.
A: 5.
A. Do you often play football with him?
B. How does he go to work?
C. No, he doesn't.
D. What does your father do?
E. Where does he work?
A: Hello, Ken. 1.
D
B: He's a postman.
A: Cool! 2.
E
B: He works in a post office.
A: 3.
B
B: He usually goes to work by bike. Sometimes he walks to work.
A: He must be very healthy. Does he like playing basketball?
B: 4.
C
He likes playing football.A: 5.
A
B: Yes, I do.A. Do you often play football with him?
B. How does he go to work?
C. No, he doesn't.
D. What does your father do?
E. Where does he work?
答案:
1. D 2. E 3. B 4. C 5. A
1. What does Lucy want to be?
2. What is Lucy going to do every day?
3. Does Lucy like talking with people?
4. Where is Peter going to work?
5. How may Peter's dream job be?
She wants to be a TV reporter.
2. What is Lucy going to do every day?
She is going to read many books and practise writing every day.
3. Does Lucy like talking with people?
Yes, she does.
4. Where is Peter going to work?
He is going to work at a police station.
5. How may Peter's dream job be?
It may be dangerous.
答案:
1. She wants to be a TV reporter. 解析:根据短文中"... I will be a reporter for a TV station."可知,她想成为一名电视台记者。 2. She is going to read many books and practise writing every day. 3. Yes, she does. 4. He is going to work at a police station. 解析:根据短文中"I want to be a police officer."可知,他会在警局上班。 5. It may be dangerous. 解析:根据短文中"The job may be dangerous ..."可知,Peter 的理想工作可能会很危险。
查看更多完整答案,请扫码查看