1. — Do you do morning
— Yes, we do.
2. Playing basketball is good
3. —
— It's next to the library.
4. Look!
5. —
— By bus.
exercises
every day?— Yes, we do.
2. Playing basketball is good
exercise
. I often play basketball with my friends in the gym.3. —
Where
is the restaurant, Peter?— It's next to the library.
4. Look!
What
a big bird!5. —
How
do you go to the park?— By bus.
答案:
1. exercises 2. exercise 3. Where 4. What 5. How
(
— On foot.
A.Where
B.How
C.What
B
)1.— ______ do you come here?— On foot.
A.Where
B.How
C.What
答案:
B
(
A.walks
B.by car
C.walk
A
)2.Ma Yang often ______ to school.A.walks
B.by car
C.walk
答案:
A
(
A.on foot
B.walk
C.by bus
C
)3.The post office is far from here, so I often go there ______.A.on foot
B.walk
C.by bus
答案:
C
(
A./
B.many
C.an
A
)4.That's ______ good exercise.A./
B.many
C.an
答案:
A 解析:此处 exercise 为不可数名词,意为"锻炼"。
(

A.by bus
B.on foot
C.by bike
C
)5.He usually goes to school ______.A.by bus
B.on foot
C.by bike
答案:
C
三、将下列句子重新排序,组成一段完整的对话。
(
(
(
(
(
(
4
)Sorry. No bus goes there from here. But you can go by bike.(
2
)Go straight and turn right at the second crossing. You can find it.(
1
)Excuse me. How can I get to the post office?(
5
)Thanks.(
3
)Can I get there by bus?
答案:
4 2 1 5 3
1. Is Miss Yang's home far from the shop?
2. How does Miss Yang go to work on sunny days?
3. When does Miss Yang visit her parents?
4. What does Miss Yang often do with her friends after work?
5. How many days may Miss Yang work a week?
No, it isn't.
2. How does Miss Yang go to work on sunny days?
By bike.
3. When does Miss Yang visit her parents?
On Monday.
4. What does Miss Yang often do with her friends after work?
She often plays ping-pong with her friends.
5. How many days may Miss Yang work a week?
She may work six days a week.
答案:
1. No, it isn't. 解析:根据短文中"She lives near the shop ..."可知,杨女士的家离商店不远。2. By bike. 解析:根据短文中"She lives near the shop, so she usually goes to work by bike. When it is rainy or snowy, she goes to work by bus."可知,她通常骑自行车上班,下雨或下雪时乘坐公共汽车上班,所以可推测在晴朗的天气,她骑自行车上班。3. On Monday. 解析:根据短文中"She usually visits them on Monday."可知,她在周一看望她的父母。4. She often plays ping-pong with her friends. 解析:根据短文中"After work,she often plays ping-pong with her friends."可知,杨女士下班后经常和她的朋友们打乒乓球。5. She may work six days a week. 解析:根据短文中"Because she doesn't go to work on Monday."可知,她周一不上班,从而推测她一周上六天班。
查看更多完整答案,请扫码查看