1.
T
2. T
3. F
4. T
5. F
答案:
1. T 2. T 3. F 4. T 5. F
二、读句子,圈出正确的图片。
1. Tomorrow is the Mid-Autumn Festival.
A. B. C.

2. We are going to get together.
A. B. C.

3. She's going to make mooncakes.
A. B. C.

1. Tomorrow is the Mid-Autumn Festival.
A. B. C.
2. We are going to get together.
A. B. C.
3. She's going to make mooncakes.
A. B. C.
答案:
1. B 2. A 3. C
三、[文化知识]阅读短文,完成下列各题。
The Double Ninth Festival is a traditional(传统的)festival in China. It falls on the ninth day of the ninth lunar month. It's usually in October. On this day, people usually go hiking or climb mountains. Sometimes they go to the park to see flowers. Some people also like eating the Double Ninth cake on this day.
The Double Ninth Festival is also a festival for old people. On this day, people usually visit their parents and grandparents. They will have a big dinner together. Many teachers will take their students to the old people's home. They will help the old people clean the house. And they will sing and dance for the old people.
(一)[信息排序题]根据短文内容,给下列图片排序。


(

(
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
(
A. 举头望明月,低头思故乡。
B. 爆竹声中一岁除,春风送暖入屠苏。
C. 遥知兄弟登高处,遍插茱萸少一人。
(
A. The Double Ninth Festival must be in October.
B. People will not have a dinner together during this festival.
C. On this day, some students will sing for the old people.
(三)根据短文内容,补全句子。
1. The Double Ninth Festival is a traditional
2. On this day, some people eat the Double Ninth
3. During this festival, we can go hiking,
The Double Ninth Festival is a traditional(传统的)festival in China. It falls on the ninth day of the ninth lunar month. It's usually in October. On this day, people usually go hiking or climb mountains. Sometimes they go to the park to see flowers. Some people also like eating the Double Ninth cake on this day.
The Double Ninth Festival is also a festival for old people. On this day, people usually visit their parents and grandparents. They will have a big dinner together. Many teachers will take their students to the old people's home. They will help the old people clean the house. And they will sing and dance for the old people.
(一)[信息排序题]根据短文内容,给下列图片排序。
(
3
) (5
) (1
)(
2
) (4
)(二)根据短文内容,选择正确的答案。
(
C
)1. [跨学科]Which of the following is about the Double Ninth Festival?A. 举头望明月,低头思故乡。
B. 爆竹声中一岁除,春风送暖入屠苏。
C. 遥知兄弟登高处,遍插茱萸少一人。
(
C
)2. Which of the following is true?A. The Double Ninth Festival must be in October.
B. People will not have a dinner together during this festival.
C. On this day, some students will sing for the old people.
(三)根据短文内容,补全句子。
1. The Double Ninth Festival is a traditional
Chinese
festival.2. On this day, some people eat the Double Ninth
cake
.3. During this festival, we can go hiking,
climb
mountains
, see flowers and visit old
people.
答案:
(一) 3 5 1 2 4
(二) 1. C 2. C
(三) 1. Chinese 2. cake 3. climb mountains;old
(二) 1. C 2. C
(三) 1. Chinese 2. cake 3. climb mountains;old
查看更多完整答案,请扫码查看