2025年拔尖特训六年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训六年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训六年级英语上册人教版》

一、选出与句中画线部分属于同类的一项。
(
C
)1. What a nice robot!
A. from B. window C. how
(
A
)2. Is there a restaurant near here?
A. cinema B. beside C. on
(
B
)3. Turn left at my school.
A. hungry B. right C. then
(
A
)4. How can I get there?
A. go B. next C. zoo
(
B
)5. I like pizza.
A. hospital B. bread C. at
答案: 1. C 2. A 3. B 4. A 5. B
1. First, turn left
at
(at/on) the science museum.
2. Chen Jie wants to eat some pizza in
an
(a/an) Italian restaurant.
3. Chen Jie wants
to send
(to send/send) a postcard to her friend.
4. How can I
get to
(get to/get) the museum?
5. Look!
What a
(What a/How an) funny picture!
答案: 1. at 2. an 解析: Italian 以元音音素开头,因此其前用 an。 3. to send 解析: want 后接动词不定式。 4. get to 解析: get to 表示到达某地。5. What a
三、按要求完成句子。
1. The boats are next to the lake. (对画线部分提问)
Where are the boats?

2. can, shop, get, I, to, how, the (?) (连词成句)
How can I get to the shop?

3. How do you come to school from your home? (根据实际情况回答问题)
I come to school on boot.
(本题答案不唯一)
4. How can I get to that lake?
(看图回答问题)
Go straight and
turn right
.
答案: 1. Where are the boats? 2. How can I get to the shop? 3. I come to school on boot. (本题答案不唯一) 4. turn right
四、将下列句子重新排序,组成一段完整的对话。
(
3
)But how can I get to the flower shop, Dad?
(
1
)It's Mum's birthday. I want to buy some flowers for her.
(
4
)Turn left at the post office, and go straight. You can find it.
(
2
)Good boy!
答案: 3 1 4 2
五、Jack 是幸福社区的志愿者。请根据他对社区设施的讲解,完成下列各题。
Look at the map! There is a library in the middle of it. We often read books in it. On the left of the library, there is a museum. We can see some robots and rocket models in it. On the right of the library, there is a cinema. I often see a film with my parents on the weekend. Can you see the hospital? It's behind the library. There are many doctors and nurses. In front of the library, there is a post office.
(一)根据短文内容,补全句子。
1. The library is on the right of the
museum
.
2. There are some
robots
and rocket models in the museum.
3. My parents and I often go to the
cinema
on the weekend.
(二)根据短文内容,回答问题。
1. Where is the hospital?
It's behind the library.

2. Is the post office in front of the library?
Yes, it is.
答案: (一) 1. museum 2. robots 3. cinema 解析:根据短文中"On the right of the library, there is a cinema. I often see a film with my parents on the weekend."可知,周末"我"经常同父母去电影院。(二) 1. It's behind the library. 2. Yes, it is.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭