2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版》

Ⅲ.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1. 刚刚在去公园的路上,我的邻居载了我一程。
On the way to the park,my neighbour ____ ____ ____ ____ just now.
2. 在朋友来我家玩之前,我快速收拾好玩具。
I ____ ____ toys quickly before friends come to my house to play.
3. 我妹妹喝果汁的时候,喜欢加些糖。
When my little sister drinks juice,she likes to ____ some sugar ____ it.
答案: 1.gave me a lift 2.pack up 3.add;to
Ⅳ.阅读理解。
John and Jeremy looked out the window.
“Why does it have to rain this weekend?” asked John.
“I don't know,” Jeremy said sadly. “I wish it was sunny!”
Mum said,“We'll go camping another time. ”
“But school will start soon,” said John. “It will be a long wait before another time comes. ”
“Speaking of(说到) school,we need to go to the shop to buy some things,” Mum said to the boys. “Why not get your raincoats and come with me?”
John and Jeremy shrugged their shoulders (耸肩). As they went out the kitchen door,they found Dad putting everything on the floor for the camping.
“Sorry,we can't go out for camping,guys,” Dad said,winking(眨眼示意) at Mum.
The heavy rain didn't stop. By the time they arrived home,the boys were more unhappy.
“Come on,” Mum said. “Let's get these things in the house and put them away. ”
John and Jeremy climbed out of the car,took some bags,and headed into the house. As they walked into the living room,their eyes lit up(露出喜色).
There was a tent in the middle of the living room!
“What do you think of this?” Dad asked as he climbed out of the tent.
“Camping in the living room?” said Jeremy. “This is so cool!”
“Well,it's not camping outside,” said John. “But it's the next best thing!”
( )1. How might John and Jeremy feel about the weather?
A. Angry. B. Excited.
C. Unhappy. D. Pleasant.
( )2. What did Mum suggest doing?
A. Going camping. B. Going shopping.
C. Going to school. D. Waiting.
( )3. What does the underlined word “they” refer to?
①Dad ②Mum ③John ④Jeremy
A. ①②③ B. ①②④
C. ②③④ D. ①③④
( )4. What did John mean by saying “But it's the next best thing!”?
A. He enjoyed camping in the living room.
B. He didn't enjoy the new plan for the weekend.
C. He thought that he had the best dad in the world.
D. He thought it was better to camp outdoors than indoors.
( )5. What might happen next?
A. Mum and Dad might buy a new tent.
B. The family might have a fun weekend.
C. The brothers might try camping in the rain.
D. The family might put things inside the tent.
答案: 【主旨大意】本文讲述了 John 和 Jeremy 一家计划周末去露营,但是周末下雨,这让他们很沮丧。他们的爸爸妈妈为了完成他们的心愿,在客厅搭起了帐篷,营造了露营的气氛,这让 John 和 Jeremy 非常高兴。
1.C 【点拨】细节理解题。根据“Jeremy said sadly”可知,看到下雨,他们很不开心。故选 C。
2.B 【点拨】细节理解题。根据“‘Speaking of school, we need to go to the shop to buy some things,’ Mum said to the boys.”可知,妈妈建议他们去商店购物。故选 B。
3.C 【点拨】代词指代题。根据上文可知,是妈妈要带着 John 和 Jeremy 去购物,所以此处 they 指代他们三个。故选 C。
4.A 【点拨】词句猜测题。根据“This is so cool!”可知,他们认为爸爸建议在客厅露营的主意非常棒。故选 A。
5.B 【点拨】推理判断题。根据“This is so cool!”以及“But it's the next best thing!”可知,他们认为在客厅露营非常棒,由此可推知他们这个周末可能会玩得很开心。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭