2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版》

Ⅰ.根据汉语提示写单词。
1. I like to read in the library because it gives me____(平静) of mind.
2. I follow a____(常规的) eating habit every day and it keeps me full of energy.
3. My grandmother told me stories about the____(古代的) kings in Chinese history.
4. My family went on a____(露营) in the mountains, and we saw so many stars at night.
5.新素材《哪吒2》The lovely groundhog(土拨鼠) in Ne Zha 2 makes the film even funnier and more____(极好的).
答案: 1. peace 2. regular 3. ancient 4. camp 5. fantastic
Ⅱ.用方框中所给单词的适当形式填空。
strange, anywhere, fight, especial, faraway
1. Ivy always dreams of visiting a____country.
2. You can find beautiful flowers almost____in this park.
3. I love all kinds of fruits,____strawberries, because they are sweet.
4. The two brothers____for the last piece of cake, but in the end, they decided to share it.
5. It was____to see a cat sit quietly next to a dog, because they usually don't get along so well.
答案: 1. faraway 2. anywhere 3. especially 4. fought 5. strange
Ⅲ.(珠海期中)阅读理解。
Dear Mum and Dad,
I am having a great time. Grandpa and I take Sam for a walk to the beach every day. He loves it. He runs after birds and catches sticks(枝条) that Grandpa throws into the water. He can play all day. He never gets exhausted. Now he also has some dogs to play with.
Grandpa likes to cook. He is teaching me how to make chicken and spaghetti(意大利面). His favourite is Spaghetti alla Pescatore. That means spaghetti with seafood. We all love it, but I don't like clams(蛤蜊) in it. I just like it with prawns(虾) and fish. Grandma said you used to love it when you were a girl, Mum.
Grandma is busy every day in the shop with Aunt Maria. Grandma often says it's good that we can keep her busy during the school holidays, or she might feel bored. I really enjoy staying with them.
I miss both of you.
Yours,
Jordan
( )1. What does Sam often do on the beach?
A. He runs after Grandpa.
B. He throws sticks into the water.
C. He plays with other dogs.
D. He sits and watches fish.
( )2. What does the underlined word "exhausted" in Paragraph 1 mean?
A. Tired.
B. Happy.
C. Surprised.
D. Sad.
( )3. What do we know about Spaghetti alla Pescatore?
A. Jordan doesn't like it at all.
B. Grandpa often puts some chicken in it.
C. Grandma used to love it when she was a girl.
D. Jordan is learning how to cook it.
( )4. Where does Grandma work?
A. On Aunt Maria's farm.
B. In a shop.
C. In a restaurant.
D. On the beach.
( )5. What does Grandpa do during the holidays?
A. He cooks spaghetti for every meal.
B. He often works with Aunt Maria.
C. He always gets bored.
D. He goes to the beach every day.
答案: 【主旨大意】本文是 Jordan 写信给父母,讲述自己和祖父母一起度过假期的幸福生活。
1. C 【点拨】细节理解题。根据“He runs after birds and catches sticks that Grandpa throws into the water. He can play all day. He never gets exhausted. Now he also has some dogs to play with.”可知,Sam 在海滩上和其他狗一起玩。故选 C。
2. A 【点拨】词义猜测题。根据“He can play all day.”可知,Sam 可以玩一整天,从不感到疲惫,“exhausted”指的是“疲惫的”,故选 A。
3. D 【点拨】推理判断题。根据“Grandpa likes to cook. He is teaching me how to make chicken and spaghetti.”可知,Jordan 在学习如何做意大利面,故选 D。
4. B 【点拨】细节理解题。根据“Grandma is busy every day in the shop with Aunt Maria.”可知,奶奶在商店工作,故选 B。
5. D 【点拨】细节理解题。根据“Grandpa and I take Sam for a walk to the beach every day.”可知,爷爷每天都去海滩,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭