第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
(成都期中)We all know that there is time difference(时差) on the earth. This is the result of the rotation(旋转) of the earth itself. At the same moment, people in different places are doing different things.
In Beijing, it's midday. People aren't working but having lunch.
In London, it's early morning. Most people are sleeping. It's still dark. Nobody is in the street.
In Juneau, it's evening. People are having dinner at home or in restaurants. Some are going to watch a movie. Some are having a good time with their friends.
In New York, it's late at night. Most people are sleeping. But some people are working.
In Moscow, it's morning. People are having breakfast. Children are ready to go to school.
How amazing the earth is!
1. What time is it now in Beijing?
A. About 12:00 p. m.
B. About 10:00 a. m.
C. About 8:00 a. m.
D. About 6:00 a. m.
2. From the passage, we can learn that it's day in ______ places.
A. two
B. three
C. four
D. five
3. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Children in Moscow go to school at 9:00.
B. In the evening, people in Juneau have different activities.
C. People in London are sleeping when people in Moscow are having dinner.
D. When people in Beijing are having lunch, people in New York are having breakfast.
4. 新考法 学科融合 When it is 5:00 a. m. in London, it's ______ in Moscow.
A. 8:00 a. m.
B. 9:00 a. m.
C. 10:00 a. m.
D. 12:00 a. m.
5. What does the passage mainly talk about?
A. Life in other countries.
B. Daily activities.
C. Time difference on the earth.
D. People in different countries.
How amazing the earth is!
1. What time is it now in Beijing?
A. About 12:00 p. m.
B. About 10:00 a. m.
C. About 8:00 a. m.
D. About 6:00 a. m.
2. From the passage, we can learn that it's day in ______ places.
A. two
B. three
C. four
D. five
3. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Children in Moscow go to school at 9:00.
B. In the evening, people in Juneau have different activities.
C. People in London are sleeping when people in Moscow are having dinner.
D. When people in Beijing are having lunch, people in New York are having breakfast.
4. 新考法 学科融合 When it is 5:00 a. m. in London, it's ______ in Moscow.
A. 8:00 a. m.
B. 9:00 a. m.
C. 10:00 a. m.
D. 12:00 a. m.
5. What does the passage mainly talk about?
A. Life in other countries.
B. Daily activities.
C. Time difference on the earth.
D. People in different countries.
答案:
1. A 【点拨】根据第二段的“In Beijing ... but having lunch.”可知,北京时间大约是 12 点。【点拨】细节理解题。
2. A 【点拨】根据第二段的“In Beijing, it's midday.”和倒数第二段中的“In Moscow, it's morning.”可知,有两个地方是白天。【点拨】细节理解题。
3. B 【点拨】根据第四段的“In Juneau, it's evening ... Some are ...”可知,晚上,在朱诺的人们会有不同的活动。【点拨】细节理解题。
4. A 【点拨】根据伦敦和莫斯科钟表上的时间可知,两地时差为 3 个小时,故莫斯科的时间则是早上 8 点。【点拨】推理判断题。
5. C 【点拨】通读全文可知,文章主要说的是地球上的时差。【点拨】主旨大意题。
2. A 【点拨】根据第二段的“In Beijing, it's midday.”和倒数第二段中的“In Moscow, it's morning.”可知,有两个地方是白天。【点拨】细节理解题。
3. B 【点拨】根据第四段的“In Juneau, it's evening ... Some are ...”可知,晚上,在朱诺的人们会有不同的活动。【点拨】细节理解题。
4. A 【点拨】根据伦敦和莫斯科钟表上的时间可知,两地时差为 3 个小时,故莫斯科的时间则是早上 8 点。【点拨】推理判断题。
5. C 【点拨】通读全文可知,文章主要说的是地球上的时差。【点拨】主旨大意题。
查看更多完整答案,请扫码查看