第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅰ.根据下列单词画线部分的发音,把它们放入正确的表格中。
child only yellow like miss six scary piece kill field pie yours
|/aɪ/| |
|----|----|
|/i:/| |
|/ɪ/| |
|/i/| |
|/j/| |
child only yellow like miss six scary piece kill field pie yours
|/aɪ/| |
|----|----|
|/i:/| |
|/ɪ/| |
|/i/| |
|/j/| |
答案:
/aɪ/ : child like pie
/i:/ : piece field
/ɪ/ : miss six kill
/i/ : only scary
/j/ : yellow yours
/i:/ : piece field
/ɪ/ : miss six kill
/i/ : only scary
/j/ : yellow yours
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.My mother often encourages me ____(do) sport on weekends.
2.If you work hard,you are sure to ____(success) one day.
3.(2024·河北改编)——Mary,is this your sister's smartwatch?
——No,____(her) is pink.
4.(合肥期中改编)The children work in different ____(group) to clean up the park.
5.新课标 武汉人文 I love the food in Wuhan.I have hot dry noodles for breakfast three ____(time) a week.

1.My mother often encourages me ____(do) sport on weekends.
2.If you work hard,you are sure to ____(success) one day.
3.(2024·河北改编)——Mary,is this your sister's smartwatch?
——No,____(her) is pink.
4.(合肥期中改编)The children work in different ____(group) to clean up the park.
5.新课标 武汉人文 I love the food in Wuhan.I have hot dry noodles for breakfast three ____(time) a week.
答案:
1. to do 2. succeed 3. hers 4. groups 5. times
Ⅲ.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.中山公园是个好玩的好地方。
Zhongshan Park is a good place to ____ ____.
2.新课标 传统文化 相声和小品都能让人开怀大笑。
____ xiangsheng ____ xiaopin can give people a big laugh.
3.来自天津的白奶奶每天去健身房锻炼。
Grandma Bai from Tianjin goes to the gym to ____ ____ every day.
4.众所周知,运动可以让我们保持健康。
As we know,doing sport can ____ us ____.

1.中山公园是个好玩的好地方。
Zhongshan Park is a good place to ____ ____.
2.新课标 传统文化 相声和小品都能让人开怀大笑。
____ xiangsheng ____ xiaopin can give people a big laugh.
3.来自天津的白奶奶每天去健身房锻炼。
Grandma Bai from Tianjin goes to the gym to ____ ____ every day.
4.众所周知,运动可以让我们保持健康。
As we know,doing sport can ____ us ____.
答案:
1. have fun 2. Both; and
3. work out/do exercise
4. keep; fit/healthy
3. work out/do exercise
4. keep; fit/healthy
Ⅳ.(济南期末)阅读理解。
A lot of people play sport,but very few people become sports professionals(专家).If sports aren't going to be your future,then why should you play them? Why should you train every day? Why should you work hard and feel sore the next day? Wouldn't it be better to forget sports and only pay attention(注意) to your lessons? In fact,there are a lot of reasons to play sport.
First of all,exercising keeps you healthy.When you exercise,your body makes endorphins(安多芬).They give you more energy and make you feel happier.
Also,sports teach young people how to communicate and work in a team.They teach young people to respect their coaches(教练),teammates and players from the other team.Many reports say that sports help young people stay out of trouble.If a young person plays sport,he or she may have fewer problems.This is because sports teach people about rules.They also teach people that if they work hard,they might succeed.
Another good reason for sports is that they make people leave their houses.These days,a lot of people spend too much time watching television and playing video games.When you play sport,you go outside and exercise in the sun.
Maybe you're not going to become a sports professional,but that doesn't matter.Sports will help you become a better and happier person.
( )1.How does the writer start the text?
A.By giving some examples.
B.By asking some questions.
C.By using some sayings.
D.By showing some pictures.
( )2.According to the text,which of the following is TRUE about sports?
A.When you are happy,your body makes endorphins.
B.If young people do more sport,they will have more problems.
C.When doing sport,we should respect everyone in the game.
D.More indoor exercise can bring people
( )3.What does the underlined word "They" in Paragraph 3 refer to?
A.Reports.
B.Sports.
C.Problems.
D.Rules.
( )4.What is the best title for the text?
A.Sports Are Just for Professionals
B.Sports Teach People to Work Hard
C.Sports Are Good for People
D.Sports Make People Go Outside
( )5.Which of the following shows the structure(结构) of the passage? (P=Paragraph)

A lot of people play sport,but very few people become sports professionals(专家).If sports aren't going to be your future,then why should you play them? Why should you train every day? Why should you work hard and feel sore the next day? Wouldn't it be better to forget sports and only pay attention(注意) to your lessons? In fact,there are a lot of reasons to play sport.
First of all,exercising keeps you healthy.When you exercise,your body makes endorphins(安多芬).They give you more energy and make you feel happier.
Also,sports teach young people how to communicate and work in a team.They teach young people to respect their coaches(教练),teammates and players from the other team.Many reports say that sports help young people stay out of trouble.If a young person plays sport,he or she may have fewer problems.This is because sports teach people about rules.They also teach people that if they work hard,they might succeed.
Another good reason for sports is that they make people leave their houses.These days,a lot of people spend too much time watching television and playing video games.When you play sport,you go outside and exercise in the sun.
Maybe you're not going to become a sports professional,but that doesn't matter.Sports will help you become a better and happier person.
( )1.How does the writer start the text?
A.By giving some examples.
B.By asking some questions.
C.By using some sayings.
D.By showing some pictures.
( )2.According to the text,which of the following is TRUE about sports?
A.When you are happy,your body makes endorphins.
B.If young people do more sport,they will have more problems.
C.When doing sport,we should respect everyone in the game.
D.More indoor exercise can bring people
( )3.What does the underlined word "They" in Paragraph 3 refer to?
A.Reports.
B.Sports.
C.Problems.
D.Rules.
( )4.What is the best title for the text?
A.Sports Are Just for Professionals
B.Sports Teach People to Work Hard
C.Sports Are Good for People
D.Sports Make People Go Outside
( )5.Which of the following shows the structure(结构) of the passage? (P=Paragraph)
答案:
【主旨大意】本文是一篇说明文,介绍了运动给人们带来的诸多好处。
1. B 【点拨】写作手法题。根据“If sports aren't going to be your future, then why...? Why...? Why...? Wouldn't...?”可知,作者通过一系列的问题来引入文章主题。故选 B。
2. C 【点拨】推理判断题。根据“They teach young people to respect their coaches, teammates and players from the other team.”可知,运动教会年轻人尊重他人。故选 C。
3. B 【点拨】代词指代题。根据“Also, sports teach young people how to communicate and work in a team. They teach young people to respect their coaches, teammates and players from the other team.”可知,体育运动教会年轻人如何沟通和团队合作。它们教会年轻人尊重他们的教练、队友和对方队的球员。因此画线单词“They”指代的是前文中的“sports”。故选 B。
4. C 【点拨】最佳标题题。根据“Sports will help you become a better and happier person.”及全文可知,文章主要介绍了运动给人们带来的诸多好处。选项 C“运动对人们有益”符合主旨,且最具概括性。故选 C。
5. D 【点拨】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出“运动”这一主题;第二、三、四段讲述原因及好处;第五段总结并点明主旨,属于总分总的结构。故选 D。
1. B 【点拨】写作手法题。根据“If sports aren't going to be your future, then why...? Why...? Why...? Wouldn't...?”可知,作者通过一系列的问题来引入文章主题。故选 B。
2. C 【点拨】推理判断题。根据“They teach young people to respect their coaches, teammates and players from the other team.”可知,运动教会年轻人尊重他人。故选 C。
3. B 【点拨】代词指代题。根据“Also, sports teach young people how to communicate and work in a team. They teach young people to respect their coaches, teammates and players from the other team.”可知,体育运动教会年轻人如何沟通和团队合作。它们教会年轻人尊重他们的教练、队友和对方队的球员。因此画线单词“They”指代的是前文中的“sports”。故选 B。
4. C 【点拨】最佳标题题。根据“Sports will help you become a better and happier person.”及全文可知,文章主要介绍了运动给人们带来的诸多好处。选项 C“运动对人们有益”符合主旨,且最具概括性。故选 C。
5. D 【点拨】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出“运动”这一主题;第二、三、四段讲述原因及好处;第五段总结并点明主旨,属于总分总的结构。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看