2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年时习之暑假衔接七年级英语人教版》

Ⅰ. 根据句意和首字母提示写单词。
1. —C____ I take photos here?
—Sorry, you can't. It's not allowed (不被允许) in the museum.
2. —I want to go to Sichuan in July. What should I take with me?
—The sun shines b____ there. You had better take your sunglasses.
3. (合肥期末) We feel really proud of all kinds of c____ Chinese festivals.
4. It's 8 o'clock now. Zhang Hui with his parents is watching dragon boat r____.
5. (芜湖期末) Sorry, sir. I am driving at the m____. Would you please wait for my call later?
答案: 1. Could 2. brightly 3. colourful 4. races 5. moment
Ⅱ. 用括号内所给单词的适当形式填空。
1. The bus goes very ____ (slow) because of the heavy traffic.
2. Something strange ____ (happen) in my community (社区) last week.
3. I am enjoying the beautiful ____ (painting). They are wonderful.
4. The biggest shopping mall is in the ____ (centre) area of the city.
5. Brain often rushes ____ (watch) his rabbit when he comes home from school.
6. All the ____ (passenger) must go through the security check (安全检查) before they take the subway.
答案: 1. slowly 2. happened 3. paintings 4. central
5. to watch 6. passengers
Ⅲ. 根据汉语意思完成句子,每空一词。
1. 你能稍后回电话或者留言吗?
Could you call back later or ____ ____ ____?
2. (通州期中) 人们匆匆忙忙时经常丢东西。
People often lose things when they are ____ ____ ____.
3. 我们都期待着新学期的第一节物理课。
We are all ____ ____ ____ the first physics class in the new term.
4. 每天我妈妈把我送到学校门口,然后开车去上班。
Every day, my mum ____ ____ ____ at the school gate and then drives to work.
5. (广州期末) 在我们的日常生活中,很多东西是由木材制成的,例如木质家具和铅笔。
Many things in our daily life are made of wood, ____ ____ wooden furniture and pencils.
答案: 1. leave a message 2. in a hurry/rush
3. looking forward to 4. drops me off 5. such as
Ⅳ. 阅读理解。
It is Saturday today. Steven doesn't need to go to school. But he and his classmates still meet at the school gate. Why? Because they have to go to the City Park.
They take a bus and get to the park at 8:30 a. m. At 9 o'clock, the students are giving a concert (音乐会). Steven is playing the piano. Diana, Steven's deskmate (同桌), is singing an English song. Jenny is good at playing the violin, so she is playing the violin. And David is playing the drums. Many people in the park are listening to the music.
Why do the children give this concert? They don't do it for fun. They do it for Nick, a boy in their class. Nick is ill in hospital. So, the students want to help him. They give this concert to raise money for Nick. They hope Nick can get well and come back to school early.
( )1. Where do the students meet?
A. At the concert.
B. In the City Park.
C. At Steven's home.
D. At the school gate.
( )2. What is Steven doing at 9:00 a. m.?

( )3. What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to?
A. Playing music.
B. Raising money.
C. Giving the concert.
D. Leaving the school.
( )4. Who is Nick?
A. Steven's cousin.
B. Steven's brother.
C. Steven's teacher.
D. Steven's classmate.
( )5. Which word can best describe (描述) the students?
A. Strict.
B. Kind.
C. Quiet.
D. Funny.
答案: 1. D【点拨】根据文章第一段“Steven doesn't need to go to school. But he and his classmates still meet at the school gate.”可知,Steven和他的同学们在校门口见面。故选D。
2. A【点拨】根据文章第二段中的“At 9 o'clock, the students are giving a concert. Steven is playing the piano.”可知,在九点的时候,Steven正在演奏钢琴。故选A。
3. C【点拨】根据第三段中的“Why do the children give this concert? They don't do it for fun. They do it for Nick, a boy in their class.”可知,孩子们举办音乐会是为了Nick,他们班上的一个男孩。此处it指代的是举办音乐会。故选C。
4. D【点拨】根据第三段中的“Why do the children give this concert? They don't do it for fun. They do it for Nick, a boy in their class.”可知,Nick是Steven的同学。故选D。
5. B【点拨】根据第三段中的“Nick is ill in hospital. So, the students want to help him.”可知,同学们为了帮助Nick,通过举办音乐会为他筹款。这是善良的行为。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭