第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
(宿迁期末)Our world is an interesting place. Different people like different things. Some people like loud music. They feel excited when the music is booming(发出隆隆声). 1. ____ They think quiet music can bring them quiet.
Many people like sports, but they don't all like the same. In some countries, cricket(板球运动) is a popular sport. In other countries, it is not popular at all. 2. ____ But most people like football. The World Cup is very popular. Lots of people watch the games on TV, cheering(喝彩) for their favourite teams.
Different people like different foods. 3. ____ They eat fruit and vegetables most of the time. They believe these can make them strong. Some people don't like noodles or bread. They like rice better. They cook rice in different ways and enjoy it every day.
4. ____ Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. They paint their rooms with bright colours to make them look lively. Others like pale(浅的) colours. They think pale colours are more comfortable and make them feel calm.
Many people like travelling. Different people like different places. Some like to go to the countryside. They like fresh air and clean water there. They can run in the fields and play with the animals. Some like to go to big cities because they like shopping. 5. ____ They can have a great time climbing mountains or swimming in the sea.
Differences make our world more beautiful!
A. Some like noisy music.
B. Others like quiet music.
C. Some people don't like meat.
D. Junk food is their favourite food.
E. Not everyone likes the same colour.
F. Nobody plays it or watches it on TV.
G. Others enjoy beautiful places like mountains or beaches.
Many people like sports, but they don't all like the same. In some countries, cricket(板球运动) is a popular sport. In other countries, it is not popular at all. 2. ____ But most people like football. The World Cup is very popular. Lots of people watch the games on TV, cheering(喝彩) for their favourite teams.
Different people like different foods. 3. ____ They eat fruit and vegetables most of the time. They believe these can make them strong. Some people don't like noodles or bread. They like rice better. They cook rice in different ways and enjoy it every day.
4. ____ Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. They paint their rooms with bright colours to make them look lively. Others like pale(浅的) colours. They think pale colours are more comfortable and make them feel calm.
Many people like travelling. Different people like different places. Some like to go to the countryside. They like fresh air and clean water there. They can run in the fields and play with the animals. Some like to go to big cities because they like shopping. 5. ____ They can have a great time climbing mountains or swimming in the sea.
Differences make our world more beautiful!
A. Some like noisy music.
B. Others like quiet music.
C. Some people don't like meat.
D. Junk food is their favourite food.
E. Not everyone likes the same colour.
F. Nobody plays it or watches it on TV.
G. Others enjoy beautiful places like mountains or beaches.
答案:
1. B 2. F 3. C 4. E 5. G
解题思路
1. 根据“Some people like loud music.”可知,这里应是与“喜欢吵闹的音乐”相对的,选项 B“其他人喜欢安静的音乐。”符合语境。
2. 根据“In other countries, it is not popular at all.”可知,板球运动在其他国家根本不受欢迎,选项 F“没有人打板球或者在电视上观看它。”符合语境。
3. 根据“Different people like different foods.”及“Some people don't like noodles or bread.”可知,不同的人对食物的喜好不同,选项 C“有些人不喜欢吃肉。”符合语境。
4. 根据“Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. Others like pale colours.”可知,人们对颜色喜好不同,选项 E“并非每个人都喜欢相同的颜色。”符合语境。
5. 根据“Different people like different places.”可知,此段是说人们对旅游地点的不同喜好,选项 G“其他人喜欢像山或海滩这样美丽的地方。”符合语境。
解题思路
1. 根据“Some people like loud music.”可知,这里应是与“喜欢吵闹的音乐”相对的,选项 B“其他人喜欢安静的音乐。”符合语境。
2. 根据“In other countries, it is not popular at all.”可知,板球运动在其他国家根本不受欢迎,选项 F“没有人打板球或者在电视上观看它。”符合语境。
3. 根据“Different people like different foods.”及“Some people don't like noodles or bread.”可知,不同的人对食物的喜好不同,选项 C“有些人不喜欢吃肉。”符合语境。
4. 根据“Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. Others like pale colours.”可知,人们对颜色喜好不同,选项 E“并非每个人都喜欢相同的颜色。”符合语境。
5. 根据“Different people like different places.”可知,此段是说人们对旅游地点的不同喜好,选项 G“其他人喜欢像山或海滩这样美丽的地方。”符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看