2025年普通高中学业水平考试合格考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年普通高中学业水平考试合格考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年普通高中学业水平考试合格考英语》

(六)
  Last summer, Maria and her mother moved from their house in the countryside to a flat building in Chicago. Maria really liked some things about the city, but she missed her house and yard in the countryside.
   One day, Maria was in her flat building when she noticed her neighbour, Mrs Garcia, carrying a gardening tool and a bag of soil. Maria wondered how Mrs Garcia was able to garden in the city.
  “My mom used to grow the most delicious vegetables, and I know she misses her garden now that we don't have a yard,” said Maria.
  Mrs Garcia laughed. “I'll show you,” she said.
  Maria thought that Mrs Garcia would take her to the park, but she took her to the roof(屋顶). When the door opened, Maria was surprised to see rows of flowers and vegetables on the roof.
  “What a wonderful garden!" said Maria.
  Mrs Garcia told Maria that for a long time the roof was just an empty space. Then some of the people in the building asked the owners to turn it into a community garden. The building owners liked
the idea because the plants not only helped to keep the air clean, but they also helped to keep the building cooler during warmer weather.
   “I plant flowers in my own place,” Mrs Garcia said, “but you would be surprised by how different the plants are up here. Some people grow vegetables just like your mom. You can do some of the same things in the city as in the countryside. You just have to be creative!"
  1. When did Maria and her mother move to a flat building in Chicago?           (   )
   
A. Last month.                B. Last winter.
   
C. Last summer.                D. Last week.
2. Where did Mrs Garcia take Maria to one day?                      (   )
   
A. The park.                 B. The roof.
  
C. The garden in front of her house.       D. The countryside.
  3. After Maria visited the garden, she would most probably ask her mom to     .    (   )
   
A. go back to the countryside B. pick flowers from the garden
  
C. grow vegetables on the roof D. show her around the park
  4. What is the best title for this passage?                         (   )
  
A. A Creative Lady B. A Rooftop Garden
  
C. An Empty Roof D. A Special Building
答案: 1.C 细节理解题。根据第一段第一句“Last summer, Maria and her mother moved from their house in the countryside to a flat building in Chicago.”可知,她们是去年夏天搬来的。故选C项。
2.B 细节理解题。根据第五段第一句“Maria thought that Mrs Garcia would take her to the park, but she took her to the roof;”可知,她们来到了屋顶。故选B项。
3.C 根据最后一段中“Some people grow vegetables just like your mom.”以及第二段中“My mom used to grow the most delicious vegetables, and I know she misses her garden now that we don’t have a yard”可以推测,她回家后应该会告诉母亲邻居家在屋顶种菜的事情,并且会建议母亲也来屋顶种菜。故选C项。
4.B 主旨大意题。本文主要介绍了屋顶花园的情况,因此本文的最佳标题是“屋顶花园”。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭