2025年普通高中学业水平考试合格考英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年普通高中学业水平考试合格考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
(四)
"Sorry, but I don't agree with you..." This is usually followed by unbearable silence and angry tears. I've always found it difficult to disagree with someone because I don't want to lose a friend. I've found it even harder to accept it when someone disagrees with me, because my ego(自尊心) is hurt.
Before the other person gets a chance to explain why she disagrees with me, my usual response
(反应) would be, “If you aren't able to see my point of view, then what you think isn't worth my time or consideration, either.” But now I've come to realize that when a friend disagrees with me, sometimes she is simply saying, “I don't agree with the way things are done.” She still respects me as a person, and is only pointing out a better way to look at a matter. However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth. That's when I need to listen to what she says.
I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully. While we can't control how a person will respond to our views, we must learn to disagree with our friends in love. We will never feel that we are better than the other person. And that will help us to be less emotional, and more objective(客观的) in the way we express our opinions. In the same way, we can also stay open to feedback(反馈) from others, knowing that our friends may be correcting us in love.
Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions.
Though I don't like being disagreed with, I'm starting to see the value of such disagreements.
1. Why does the author seldom disagree with his friend? ( )
A. Because he doesn't want to explain things calmly.
B. Because he doesn't want to argue with the friend.
C. Because he doesn't want to break up with the friend.
D. Because he doesn't want to make his friend happy.
2. What's the main idea of Paragraph 3? ( )
A. How to deal with disagreements. B. How to avoid hurting a friend.
C. How to express disagreements. D. How to keep friendships easily.
3. How should we treat our friends from the author's opinion in Paragraph 3? ( )
A. To listen to the other carelessly. B. To be open and honest with the other.
C. To disagree with our friends in anger. D. To feel we are better than the other person.
4. In what kind of way can we build up good friendship? ( )
A. Through dishonest ideas. B. Through angry words.
C. Through unbearable opinions. D. Through disagreements.
"Sorry, but I don't agree with you..." This is usually followed by unbearable silence and angry tears. I've always found it difficult to disagree with someone because I don't want to lose a friend. I've found it even harder to accept it when someone disagrees with me, because my ego(自尊心) is hurt.
Before the other person gets a chance to explain why she disagrees with me, my usual response
(反应) would be, “If you aren't able to see my point of view, then what you think isn't worth my time or consideration, either.” But now I've come to realize that when a friend disagrees with me, sometimes she is simply saying, “I don't agree with the way things are done.” She still respects me as a person, and is only pointing out a better way to look at a matter. However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth. That's when I need to listen to what she says.
I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully. While we can't control how a person will respond to our views, we must learn to disagree with our friends in love. We will never feel that we are better than the other person. And that will help us to be less emotional, and more objective(客观的) in the way we express our opinions. In the same way, we can also stay open to feedback(反馈) from others, knowing that our friends may be correcting us in love.
Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions.
Though I don't like being disagreed with, I'm starting to see the value of such disagreements.
1. Why does the author seldom disagree with his friend? ( )
A. Because he doesn't want to explain things calmly.
B. Because he doesn't want to argue with the friend.
C. Because he doesn't want to break up with the friend.
D. Because he doesn't want to make his friend happy.
2. What's the main idea of Paragraph 3? ( )
A. How to deal with disagreements. B. How to avoid hurting a friend.
C. How to express disagreements. D. How to keep friendships easily.
3. How should we treat our friends from the author's opinion in Paragraph 3? ( )
A. To listen to the other carelessly. B. To be open and honest with the other.
C. To disagree with our friends in anger. D. To feel we are better than the other person.
4. In what kind of way can we build up good friendship? ( )
A. Through dishonest ideas. B. Through angry words.
C. Through unbearable opinions. D. Through disagreements.
答案:
1.C 细节理解题。根据第一段中“I've always found it difficult to disagree with someone because I don't want to lose a friend.”可知,作者极少与朋友意见相左是因为他不想失去自己的朋友。故选C项。
2.A 段落大意题。根据第三段第一句“I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully.”及全段内容可知,这一段主要讲了要对对方坦诚、表达自己的同时认真倾听对方,这是在讲述处理分歧的方法。故选A项。
3.B 细节理解题。根据第三段第一句“I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully.”可知作者认为我们应该对朋友坦诚相待。故选B项。
4.D 细节理解题。根据第四段“Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions.”可知我们可以通过分歧和诚实的意见来建立良好的友谊。故选D项。
2.A 段落大意题。根据第三段第一句“I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully.”及全段内容可知,这一段主要讲了要对对方坦诚、表达自己的同时认真倾听对方,这是在讲述处理分歧的方法。故选A项。
3.B 细节理解题。根据第三段第一句“I've learned that for me one way to help my friend is to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully.”可知作者认为我们应该对朋友坦诚相待。故选B项。
4.D 细节理解题。根据第四段“Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions.”可知我们可以通过分歧和诚实的意见来建立良好的友谊。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看