2025年普通高中学业水平考试合格考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年普通高中学业水平考试合格考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年普通高中学业水平考试合格考英语》

(五)
  Many of us can't attach importance to eye care. It is said that if you take care of your body, you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.
  There are several causes leading to poor eyesight like having not enough food, genes and aging(老化). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens,
the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
  Eating healthy food will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises which can protect your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.
  
All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.
1. ________ is the most important way to protect our eyes.                 (   )
 
A. Taking medicine B. Natural eye care
 
C. Seeing the doctor D. Being happy all the time
2. What should you do if you have to work in front of the computer?            (   )
 
A. Eat healthy food.              B. Clean the eyes by using cold water.
 
C. Have a rest after working for a while.    D. Wear a pair of sunglasses.
3. Which is the best title of the passage?                         (   )
 
A. Ways of Eye Care B. Ways of Eye Exercises
 
C. Ways of Being Happy D. Ways of Being Healthy.
4. Where can you read this passage?                           (   )
 
A. In a story book.              B. In a science magazine.
 
C. In a play.                 D. In a guide book.
答案: 1.B 细节理解题。根据短文第一段最后两句话“That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.”可知,我们应该好好保护我们的眼睛,其中自然的保护眼睛是最重要的一种方式。故选B项。
2.C 细节理解题。根据短文第二段中“If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while.”可知,如果你必须在电脑面前工作的话,最好每隔一会儿就休息一下。故选C项。
3.A 主旨大意题。根据短文最后一段“All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes... no matter how old a person is.”可知,这篇短文主要告诉我们眼睛对于我们来说是很重要的,给我们讲述了保护眼睛的方法。故A选项“保护眼睛的方法”这个题目是最合适的。故选A项。
4.B 推测理解题。文章为说明文,介绍如何保护好我们的眼睛。科学杂志为最佳选项。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭