2025年普通高中学业水平考试合格考英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年普通高中学业水平考试合格考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
(-)
Hank and his brother, Isaac, walked into home and called their mom. As they entered the living room, they saw their mom lying on the floor.
Hank shook her and shouted, “Mommy, wake up!" She didn't answer, so Hank tried again.
Isaac began to cry.
“Don't worry, Isaac. It will be OK,” Hank said, but he had to think quickly. He was only eight years old. What could he do? Then he remembered how Grandma used to play a game with him. She would pretend to be an operator. She would ask him questions like “What is your name?" “What is your address?” He had learned all the right answers, so he knew what to do. Hank took up the phone and dialed the emergency number. A lady answered the phone and said, “What is your emergency?" Hank was shaking so he took a deep breath and said, “Hello! My name is Hank Robinson. My mom is on the floor. She looks like she is sleeping, but I can't wake her up.” Then the lady asked Hank all the questions he had practised with Grandma. He remembered to speak loudly and clearly because it was important. If the lady did not understand him, she could not help Mom. So again Hank said, “I live at 1203 Oak Street in Madison."
Soon two doctors came to help. They helped Mom to wake up. Finally, she sat up and began to feel better. She smiled and thanked the doctors, and they told her that Hank was a hero because he helped save his mom's life.
1. What important thing did Hank learn from his grandma? ( )
A. He learned to play games. B. He learned how to ask for help.
C. He learned what his address was. D. He learned to make telephone calls.
2. Why did Hank tell the operator his address again? ( )
A. Because he didn't say it early last time.
B. Because the operator didn't hear it clearly.
C. Because he said it in a low voice last time.
D. Because it was important information to save his mom.
3. What's the best title for the text? ( )
A. My Sick Mother B. A Great Operator
C. Knowledge from Games D. Hank and His Brother
Hank and his brother, Isaac, walked into home and called their mom. As they entered the living room, they saw their mom lying on the floor.
Hank shook her and shouted, “Mommy, wake up!" She didn't answer, so Hank tried again.
Isaac began to cry.
“Don't worry, Isaac. It will be OK,” Hank said, but he had to think quickly. He was only eight years old. What could he do? Then he remembered how Grandma used to play a game with him. She would pretend to be an operator. She would ask him questions like “What is your name?" “What is your address?” He had learned all the right answers, so he knew what to do. Hank took up the phone and dialed the emergency number. A lady answered the phone and said, “What is your emergency?" Hank was shaking so he took a deep breath and said, “Hello! My name is Hank Robinson. My mom is on the floor. She looks like she is sleeping, but I can't wake her up.” Then the lady asked Hank all the questions he had practised with Grandma. He remembered to speak loudly and clearly because it was important. If the lady did not understand him, she could not help Mom. So again Hank said, “I live at 1203 Oak Street in Madison."
Soon two doctors came to help. They helped Mom to wake up. Finally, she sat up and began to feel better. She smiled and thanked the doctors, and they told her that Hank was a hero because he helped save his mom's life.
1. What important thing did Hank learn from his grandma? ( )
A. He learned to play games. B. He learned how to ask for help.
C. He learned what his address was. D. He learned to make telephone calls.
2. Why did Hank tell the operator his address again? ( )
A. Because he didn't say it early last time.
B. Because the operator didn't hear it clearly.
C. Because he said it in a low voice last time.
D. Because it was important information to save his mom.
3. What's the best title for the text? ( )
A. My Sick Mother B. A Great Operator
C. Knowledge from Games D. Hank and His Brother
答案:
1.B 细节理解题。根据第三段中“She would pretend to be an operator. She would ask him questions like ‘What is your name?' ‘What is your address?'”可知,汉克从奶奶那里学会了怎样寻求帮助。故选B项。
2.D 细节理解题。根据第三段“... If the lady did not understand him, she could not help Mom. So again Hank said, ‘I live at 1203 Oak Street in Madison.’”可知,汉克重复一遍自己的家庭地址,因为这是挽救妈妈生命的重要信息。故选D项。
3.C 标题归纳题。根据全文内容可知,本文主要介绍了汉克通过之前和奶奶做游戏时学到的求救方法,最终挽救了妈妈的生命,故“游戏中的知识”适合作为本文标题。故选C项。
2.D 细节理解题。根据第三段“... If the lady did not understand him, she could not help Mom. So again Hank said, ‘I live at 1203 Oak Street in Madison.’”可知,汉克重复一遍自己的家庭地址,因为这是挽救妈妈生命的重要信息。故选D项。
3.C 标题归纳题。根据全文内容可知,本文主要介绍了汉克通过之前和奶奶做游戏时学到的求救方法,最终挽救了妈妈的生命,故“游戏中的知识”适合作为本文标题。故选C项。
(二)
March 16 is International Sleep Day. Studies have shown that a good night's rest helps us stay healthy, both mentally(精神地) and physically(身体地). Sleep is probably the best tool we have for memory and learning. A good night's sleep helps to learn better.
But what about getting rest during the middle of the day? Short periods of sleep after a mid−day meal, we call it napping(午睡), may help our brains work better.
Past studies have shown that napping can help babies and young children learn better. And napping can help brain performance in older adults. Taking a nap may also help this group of people fight off age−related memory loss. As we all know, the older we are, the more memory we will lose.
The study found that people who took an hour−long nap did much better on mental tests than those who did not nap. The hour−long nappers also did better on the tests than those who napped for shorter and longer periods. In this study, it seems that the most effective(有效的) nap lasted for about an hour, but not much longer. Keep in mind, however, that these are the findings for those over the age of 65.
And there is a little difference between the old and young people. Doctor Michael Twery notes that an hour long nap may be too long for young, healthy adults. And 30 minutes is enough to remove the pressure to sleep and will help them feel more awake(清醒的). If they nap longer, they will get trapped into(受困于) deep sleep, which can be hard to get out of.
If you have trouble falling asleep at night, limit(限制) your daytime nap to under 45 minutes and nap before 3 p.m.
1. When is International Sleep Day? ( )
A. January 16. B. February 16. C. March 16. D. May 16.
2. This group of people refers to________. ( )
A. babies B. young children
C. older adults D. young, healthy adults
3. People who are over the age of 65 should spend________ napping. ( )
A. 10 minutes B. 30 minutes
C. under 45 minutes D. about an hour
4. If you________, you should reduce your nap time and nap before 3 p.m. ( )
A. are having trouble seeing B. have trouble making decisions
C. have trouble remembering things D. have trouble falling asleep at night
March 16 is International Sleep Day. Studies have shown that a good night's rest helps us stay healthy, both mentally(精神地) and physically(身体地). Sleep is probably the best tool we have for memory and learning. A good night's sleep helps to learn better.
But what about getting rest during the middle of the day? Short periods of sleep after a mid−day meal, we call it napping(午睡), may help our brains work better.
Past studies have shown that napping can help babies and young children learn better. And napping can help brain performance in older adults. Taking a nap may also help this group of people fight off age−related memory loss. As we all know, the older we are, the more memory we will lose.
The study found that people who took an hour−long nap did much better on mental tests than those who did not nap. The hour−long nappers also did better on the tests than those who napped for shorter and longer periods. In this study, it seems that the most effective(有效的) nap lasted for about an hour, but not much longer. Keep in mind, however, that these are the findings for those over the age of 65.
And there is a little difference between the old and young people. Doctor Michael Twery notes that an hour long nap may be too long for young, healthy adults. And 30 minutes is enough to remove the pressure to sleep and will help them feel more awake(清醒的). If they nap longer, they will get trapped into(受困于) deep sleep, which can be hard to get out of.
If you have trouble falling asleep at night, limit(限制) your daytime nap to under 45 minutes and nap before 3 p.m.
1. When is International Sleep Day? ( )
A. January 16. B. February 16. C. March 16. D. May 16.
2. This group of people refers to________. ( )
A. babies B. young children
C. older adults D. young, healthy adults
3. People who are over the age of 65 should spend________ napping. ( )
A. 10 minutes B. 30 minutes
C. under 45 minutes D. about an hour
4. If you________, you should reduce your nap time and nap before 3 p.m. ( )
A. are having trouble seeing B. have trouble making decisions
C. have trouble remembering things D. have trouble falling asleep at night
答案:
1.C 细节理解题。根据第一段中“March 16 is International Sleep Day.”可知,3月16日是国际睡眠日。故选C项。
2.C 词义猜测题。根据第三段中“And napping can help brain performance in older adults.(午睡有助于中老年人大脑活动。)”可知,this group of people指中老年人。故选C项。
3.D 细节理解题。根据倒数第三段中“... it seems that the most effective nap lasted for about an hour, but not much longer. Keep in mind, however, that these are the findings for those over the age of 65.”可知,看起来最有效的午睡时间大约持续一个小时,但是不能更长。这些是对那些超过65岁的人进行研究后的发现。由此可知超过65岁的人的午睡时间是大约1小时。故选D项。
4.D 细节理解题。根据最后一段中“If you have trouble falling asleep at night, limit your daytime nap to under 45 minutes and nap before 3 p.m.(如果你晚上很难入睡,要把你白天的午睡时间限制在45分钟以内,并且在下午3点之前午睡。)”可知,是如果晚上睡眠有问题。故选D项。
2.C 词义猜测题。根据第三段中“And napping can help brain performance in older adults.(午睡有助于中老年人大脑活动。)”可知,this group of people指中老年人。故选C项。
3.D 细节理解题。根据倒数第三段中“... it seems that the most effective nap lasted for about an hour, but not much longer. Keep in mind, however, that these are the findings for those over the age of 65.”可知,看起来最有效的午睡时间大约持续一个小时,但是不能更长。这些是对那些超过65岁的人进行研究后的发现。由此可知超过65岁的人的午睡时间是大约1小时。故选D项。
4.D 细节理解题。根据最后一段中“If you have trouble falling asleep at night, limit your daytime nap to under 45 minutes and nap before 3 p.m.(如果你晚上很难入睡,要把你白天的午睡时间限制在45分钟以内,并且在下午3点之前午睡。)”可知,是如果晚上睡眠有问题。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看