2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版》

I.根据句意和首字母或汉语提示完成句子。
1. You should spend at least 10 minutes t________ up your living room every day.
2. Your b__________ shows that you are a good student at school.
3. Students should learn ________ (基础的) life skills and form good working habits through such education.
4. His grandfather has many good living g__________ (习惯), such as getting up early and running in the morning.
5. After a day's tiring work, soldiers fill their ________ (空的) stomachs with a big meal.
答案: 1. tidying 2. behavior 3. basic 4. habits 5. empty
II.用括号内所给单词的适当形式填空。
6. Regular exercise will help you stay physically fit and ________ (health).
7. At work he was always very serious, but in his personal life, he was ____________ (act) very funny and relaxed.
8. Her mother is a manager of the big company, so she often travels on ____________ (busy).
9. Mom thinks it's ______________ (danger) to tell strangers your passwords (密码).
10. We don't think his ____________ (decide) is perfect enough, so we won't agree with him.
答案: 6. healthy 7. actually 8. business 9. dangerous 10. decision
III.在空格处填上一个适当的词。
11. Local residents (居民) should help ________ with the preparations of Harbin Asian Winter Games.
12. It's important not to depend ________ our parents for everything, but to learn to look after ourselves.
13. It's necessary for students to talk problems ________ with their teachers or friends.
14. Teenagers should not be allowed to chat ________ strangers on the Internet.
15. Bob, ____________ a good breakfast in the morning, you can't get enough energy for the whole day.
答案: 11. out 12. on 13. over 14. with 15. without
IV.阅读理解。

Do you practice yoga?
In India, yoga is very popular. Not only young persons but also the old like practicing it in their spare time.

Now yoga has become one of the most popular healthy ways around the world. In order to keep fit and lose weight, many girls spend more than 1,000 yuan taking part in yoga classes every month.
However, there are several things you should know before you really take it.
First, don't force your body too much. Yoga has difficult poses (姿势). They are beautiful. But if you force yourself to do as exactly as the yoga teacher does, you may hurt your body. You should practice it step by step.
Second, you should take part in better yoga classes and you should find good yoga teachers.
Some yoga teachers have learned little. An unqualified teacher might wrongly teach you in his classes. It's not worth paying much money for these yoga classes.
Third, it would be better to learn something about nutrition (营养) when you practice yoga. In India, it can be regarded as a kind of lifestyle. When you have decided to care for your body, why not feed it properly?
So, make sure you are ready before you act. The fashion (时尚) may change quickly. But what benefits is still good for us.

16. According to the first paragraph, some girls spend lots of money on ______ every month.
A. clothes
B. making friends
C. food
D. yoga classes

17. You may ______ if you force yourself to do as exactly as the yoga teacher does at the beginning of the yoga classes.
A. feel very happy
B. feel hungry
C. hurt your body
D. get fat

18. What does the underlined word “unqualified" mean in Chinese?
A. 不合格的
B. 笨拙的
C. 不成熟的
D. 不开心的

19. Which of the following is NOT true?
A. More and more people practice yoga in their spare time.
B. You must do as exactly as the yoga teacher does.
C. You should practice yoga step by step.
D. It will be better to learn something about nutrition when you practice yoga.

20. What's the passage mainly about?
A. Yoga is popular in India.
B. How do Indians keep healthy?
C. When do Indians practice yoga?
D. Some advice on practicing yoga.
答案: 16. D 解析:细节理解题。根据第一段中“In order to keep fit and lose weight, many girls spend more than 1,000 yuan taking part in yoga classes every month.”可知,为了保持健康和减肥,许多女孩每个月花1000多元参加瑜伽课程。
17. C 解析:细节理解题。根据第三段中“But if you force yourself to do as exactly as the yoga teacher does, you may hurt your body. You should practice it step by step.”可知,如果你强迫自己完全按照瑜伽老师的做法去做,你可能会伤害到你的身体。
18. A 解析:词义猜测题。根据“wrongly teach you in his classes”可知,在课堂上给学员错误的指导,这样的老师是不称职的、不合格的,据此可以推断该词意为“不合格的”。
19. B 解析:细节理解题。根据第三段中“But if you force yourself to do as exactly as the yoga teacher does, you may hurt your body. You should practice it step by step.”可知,如果你强迫自己完全按照瑜伽老师的做法去做,你可能会伤害到你的身体。选项B“你必须按照瑜伽老师做的那样做。”与原文意思不符。
20. D 解析:主旨大意题。综合全文,特别是第三、第四和第五段可知,本文主要是给初学瑜伽的人提出建议。
V.阅读还原。
The world is getting bigger, or at least fatter. Recent studies show that more and more people are living an unhealthy life. 21. ______ Sofa potatoes are people who spend too much time in front of the TV and eat too much junk food. Now, there is also a new kind of people, namely the “mouse potato". 22. ______ Why are we becoming potatoes?
23. ______ We don't have as much time to prepare and eat food as we used to. Fast food restaurants are everywhere and supermarket shelves are filled with ready−made or prepared dishes. 24. ______ But they make it more difficult for us to control what we eat.
25. ______ In this way, we will be healthier and have more energy to enjoy the good things in life. A healthy diet should give us the calories we need but not contain too much fat and sugar.
A balanced diet with exercise is the recipe for a healthy life. And remember, it is better to eat a potato than to be one.

A. Of course, not all of these are bad for us.
B. We are becoming sofa potatoes.
C. We should choose the delicious food.
D. They sit in front of the computer all day and eat junk food.
E. One reason is our modern way of life.
F. To be healthy, we should make good choices about what we eat.
答案: 21. B 22. D 23. E 24. A 25. F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭