2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版》

IIIII.选词填空。
语篇类型:说明文−介绍类短文
词数:236
难度:难
       share,usually,relax,leaf,put,sense,activity,while,close,also
        “Stove−boiled tea(围炉煮茶)”−China’s newest way to relax

China' s traditional tea−making has become the latest(最近的)world intangible culture heritage(非物质文化遗产).“Stove−boiled tea”is9.______a latest“Guo Chao",which iS from Tang and Song dynasties.So far,the traditional way ofdrinking tea has become a new popularity in China.It10.________Chinese culture into people' s daily lives.The process ofdrinking tea has a11.________ofoccasion.12.__________,before boiling tea,tea13.________are roasted(烘烤)on a stove.Then they are heated in a pot over a charcoal−filled(木炭)stove.
  The art ofboiling tea is a time to14.________with friends or family.Peoplle sit around the stove and have something to eat such as fruits,nuts,and desserts with boiling hot tea.It' s a pleasure to chat with friends15.________having tea.People also post their moments(晒朋友圈)ofstove−boiled tea wearing traditional Hanfu.Stove−boiled tea is more of a social16.__________.It is changing young people' s understanding ofdrinking tea now.
  Similar to other new lifestylles.“Stove−boiled tea”shows young peoplee,s ideas to get much 17.________to the nature and experience a more peaceful mind.People feel18.__________drinking hot tea and chatting with best friends.
答案: 9.also 解析:根据“‘Stove - boiled tea' is a latest ‘GuoChao'”可知,“围炉煮茶”也是最新的“国潮”,备选词also“也”符合语境。
10.puts 解析:根据“It puts Chinese culture into people's daily lives”可知,它把中国文化融入人们的日常生活。put...into“把……放入……”,此句是一般现在时,主语It是第三人称单数,谓语动词用puts。
11.sense 解析:a sense of...“一种……感觉”。
12.Usually 解析:根据“before boiling tea, tea leaves are roasted on a stove”可知,此处介绍了煮茶之前应该怎么做,结合备选词可知,usually“通常”符合题意,句首单词首字母要大写。
13.leaves 解析:根据“tea leaves are roasted on a stove”可知,茶叶要在炉子上烘烤,leaf“叶子”符合题意。此处表示复数含义,使用名词复数形式leaves。
14.share 解析:根据“The art of boiling tea is a time to share with friends or family.”可知,煮茶的艺术是与朋友或家人分享的时间,使用动词不定式作定语修饰time,故填share。
15.while 解析:根据“It's a pleasure to chat with friends while having tea.”可知,边喝茶边聊天是一件乐事,while“当……时”符合语境。
16.activity 解析:根据“Stove - boiled tea is more of a social activity”可知,煮茶更像是一种社交活动。activity“活动”符合题意。空前有冠词a,故此空用可数名词的单数activity。
17.closer 解析:根据“get much closer to the nature and experience a more peaceful mind”可知,这展示了年轻人想要更接近自然的想法,close“接近的”符合题意,much修饰形容词比较级,故填closer。
18.relaxed 解析:根据“drinking hot tea and chatting with best friends”可知,喝着热茶,和最好的朋友聊天是放松的,此空作表语且修饰人,应该填relax的形容词relaxed。
相关表达梳理仿写
1.It has three colors and is used for matching users' feelings.(be used for)
仿写:它可以被用来做家务,例如洗衣服、做饭和打扫房间。
______________________________

2.For examplle,when you feel sad,you can choose the color blue to make you relaxed.(make sb....)
仿写:它可以和老人聊天来让他们放松。______________________________

3.A study shows that colors have a great influence on our brains.(have a great influence on...)
仿写:这些发明对人们的生活产生了很大的影响。______________________________

4.It isbelieved that the first basketball game in history was played on December21,1891.(It is believed that....)
仿写:人们相信在未来会有越来越多的好的发明。
______________________________

5.Manyyoung people look up to these basketball heroes and want to become like them.(look up to)
仿写:我们的老师帮我们很多,我们都很尊敬她。
______________________________

答案: It can be used for doing housework, such as washing clothes, cooking meals and cleaning rooms.
@@It can chat with the old to make them relaxed.
@@These inventions have a great influence on people's lives.
@@It is believed that there will be more and more good inventions in the future.
@@Our teacher helps us a lot and we look up to her very much.
读范文.学写作
  Hello!My name is Yang Tao.Here is my invention,a Language Interpreter.It' s the same size as a cellphone,so it' s convenient for people to carry.And it is very useful.Ifyou input a language,it can
Unit1 When was it invented?translate what you want within5to10seconds.You can talkwith foreigners easily with the help of it.But it can only translate several languages.I' ll work hard to improve it.I' m sure it will translate more and more languages in the near future.And ifyou go abroad,just take it with you.It' s believed that you will have no language problem because ofit.Thanks for listening!
任务一 分析范文结构 阅读文章,将下面的思维导图补全。
Imsureitwill收尾
任务二 学习范文语言在文中画出作者在介绍发明时使用的从句。
答案: 任务一
Language Interpreter; cellphone; translating one language into another; useful; convenient; only translating several languages; translate more and more languages in the near future.
任务二
If you input a language, it can translate what you want within 5 to 10 seconds.
I'm sure it will translate more and more languages in the near future.
And if you go abroad, just take it with you. It's believed that you will have no language problem because of it.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭