2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考出好成绩九年级英语全一册鲁教版》

II.阅读理解。  语篇类型:记叙文−哲理故事  词数:253  难度:中
  Once upon a time, there was a king. He always worried about what might happen in the future. One day, the king noticed a cobbler(修鞋匠). Although he wore ragged(破旧的)clothes, he was very happy. How could he smile so brightly? The king decided to find out.
  The next day, the king dressed in rags and followed the cobbler home.
  “Please, sir, can you give some food to me?” asked the king.
  “Of course,” said the cobbler.
  “Why are you so happy?”
  “Today I made enough money by repairing shoes to buy the bread.”
  “But what if you don't make enough money for food tomorrow?”
  “I have faith(信心). Everything will be fine.”
  This touched the king. But he wondered what would happen if the cobbler couldn't make enough money. So the next day, the king didn't permit anyone to repair shoes. The cobbler was puzzled(困惑的), but he wasn't down. When he saw some villagers trying to carry water home, he helped them and got coins from them.
  That evening the king went to the cobbler's house again. The cobbler was having soup and smiling.
  “How could you pay for the food today?” asked the king.
  “I made money by helping the villagers carry water,” said the cobbler.
  “But what will you do tomorrow?”
  “I have faith. Everything will be fine.”
  “Your faith has driven away my fear about the future. Thank you,” said the king.
5. The king was unhappy because he ______ too much.
 
A. cared for his people B. loved his money C. worried about his future D. missed his family
6. The king followed the cobbler home to find out ______.
 
A. what he ate B. why he was happy C. if he had bread D. how much he made
7. The underlined word “permit” means “______”.
 
A. serve B. warn C. allow D. control
8. The cobbler got the money by ______ when nobody repaired shoes that day.
 
A. carrying sand B. selling water C. repairing shoes D. helping villagers
9. The passage tells us that we should ______
 
A. have faith B. learn to share C. trust others D. remember to relax
答案: 5. C 解析:细节理解题。根据“Once upon a time, there was a king. He always worried about what might happen in the future.”可知国王不高兴,因为他太担心自己的未来了。
6. B 解析:细节理解题。根据“How could he smile so brightly? The king decided to find out.”可知国王跟着修鞋匠回家,想知道他快乐的原因。
7. C 解析:词义猜测题。根据“But he wondered what would happen if the cobbler couldn't make enough money.”可知国王想知道,如果修鞋匠赚不到足够的钱,会发生什么,所以他不允许任何人来修鞋,permit和allow同义。
8. D 解析:细节理解题。根据“When he saw some villagers trying to carry water home, he helped them and got coins from them.”可知那天没人修鞋,修鞋匠通过帮助村民挣到钱。
9. A 解析:主旨大意题。根据“I have faith. Everything will be fine.”以及通读全文可知,本文通过国王决定找出修鞋匠快乐的答案告诉我们应该对自己有信心。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭