2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版》

阅读下面短文,根据短文后的要求答题。
Nobody wants to lose, but we must accept that losing is a part of life. After all, we can't win all the time. However, we can learn something valuable from every failure. This may help us succeed in the future. So we must know how to be a good loser.
We must not be afraid of losing. When we lose, just take it with a smile and look on the bright side of it. Edison failed 1,600 times before he invented the light bulb(灯泡). When he was asked how he felt, he said that he hadn't failed 1,600 times but had learned 1,600 things which didn't work. We must know that history is full of examples of men and women who achieved success although they failed many times.
Losing is not very disgraceful(丢脸的). We must accept our failure and learn to take advantage of it. Remember that it can be helpful. Take action to walk out of it. When we lose, think about what we did and how we can improve. If someone else can help, we'll be lucky enough. Maybe he or she has been through the same experience before. Many people enjoy helping others solve problems. This can save us a lot of time in learning how to avoid the same mistakes in the future.
We should face our failure when we lose. There is only one winner in every competition. Some win, while some lose. That is a usual way of life. If we offer our congratulations to the winners and share in their happiness, we won't feel sorry for our failure.
In a word, being a good loser will help us to succeed in life. It might be painful at the beginning, but there are many advantages. Good losers set examples to us, and most importantly, they finally win.
1. What does the underlined word “This” refer to in the first paragraph?
2. In the writer's opinion, why did Edison achieve success?
3. 请将文中画线句子翻译成汉语。
4. What does the writer advise the losers to do in a competition?
5. If you want to be a good loser, what will you do?(至少写出两条你的做法)
(1)______________________________
(2)______________________________
答案: 1.We can learn something valuable from every failure.
2.Because he wasn't afraid of losing./Because he took losing with a smile and looked on the bright side of it.
3.我们必须接受失败并学会利用它。 4.The writer advises the losers to offer their congratulations to the winners and share in the winners' happiness.
5.
(1)I will take my failure with a smile and look on the bright side of it.
(2)I will accept my failure and learn to take advantage of it.(开放性设题,答案合理即可)
上个学期,相信每个人都有难忘的经历。对此,学校英语俱乐部将组织题为“An Unforgettable Experience”的征文比赛。请根据提示,写一篇短文参赛。
提示:
1. What was the experience?
2. What have you learned from it?

注意:
1. 词数100左右;
2. 文中不能出现真实姓名、校名等信息;
3. 文章必须包含所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺。
答案: One possible version:
An Unforgettable Experience
Looking back on the last term,everyone had some unforgettable experiences.
Once on a rainy day,I suddenly fell down and I hurt my leg. So I had to stay in the hospital for over one month. Soon my classmate Li Hua came to see me. She decided to help me with my study. From then on,she came to teach me every weekend. I was so moved. I didn't fall behind the other students with Li Hua's help. I thanked her a lot.
Now I know that no matter what happens,true friends will always be there. When friends are in trouble,we should help them.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭