2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版》

A(自贡中考)
The character,Hua Mulan,introduces Chinese culture to the world in Disney's 1998 cartoon movie and its new live - action(真人拍摄的) movie. She becomes a world star.
In the movies,Mulan dresses herself like a boy and takes her father's place to fight in the army. She wins the respect of the whole nation and turns into a great soldier.
According to Alex Xin,an art researcher at Peking University,Mulan in the Western world has changed over the past twenty years,from a heroine in Westerners' eyes to an authentic(地道的) Chinese girl. “When you check the 1998 cartoon,Mulan was described as a fighter for women's rights,but it missed the point,as the original(最初的) story was mainly about traditional family value. I'm glad that the new film has included this important point,showing that after twenty years. Westerners now have a better understanding of Chinese culture,” Alex Xin said.
As one of the oldest countries in the world,China has a long history and wonderful culture. Chinese culture is deep and difficult to understand for foreigners. But by introducing traditional Chinese culture in popular styles such as film,it is much easier for foreigners to understand China.
1. When was the new live - action film made?
A. In 2018.
B. In 2008.
C. In 1998.
2. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Mulan.
B. The 1998 cartoon.
C. The Western world.
3. What can we learn from Alex's words?
A. Westerners think it's difficult to understand Chinese culture.
B. The 1998 cartoon was mainly about the traditional family value.
C. Westerners can understand Chinese culture better through the new film.
4. What is the best title for the text?
A. Mulan,a World Star
B. Mulan,a Lovely Girl
C. Mulan,a Brave Fighter
答案: A)1.A [解析]根据第一段中的“The character, Hua Mulan, introduces Chinese culture to the world in Disney's 1998 cartoon movie...”和第三段中的“I'm glad that the new film has included this important point,showing that after twenty years.”可知,新的真人电影是2018年拍摄的。故选A。
2.B [解析]根据第三段中的“When you check the 1998 cartoon,Mulan was described as a fighter for women's rights,but it missed the point,as the original story was mainly about traditional family value.”可知,当你观看1998年的动画时,木兰是为了女权斗争,但它没有抓住重点,因为最初的故事主要是关于传统家庭价值观的。由此可知此处it指1998年的动画。故选B。
3.C [解析]根据第三段中的“Westerners now have a better understanding of Chinese culture”可知,通过这部新电影,西方人可以更好地了解中国文化。故选C。
4.A [解析]本文介绍了花木兰这一角色在西方人眼中20年来的变化。结合第一段最后一句“She becomes a world star.”可知,选项A“花木兰,一位世界明星”符合主题。故选A。
 B
Almost everyone knows Garfield. He is a fun - loving cat in comic strips(连环漫画). 5. ________
But who made Garfield? Jim Davis did. When Jim was a young boy,he was sick for a long time. He had to stay in bed. 6. ________ Jim's pictures made people laugh. When Jim put words with his pictures,people laughed harder. He started making comic strips. Jim read other comic strips. He saw there were a lot of dogs in the comics,but no cats. 7. ________
Jim lived in Indiana with some cats. These cats helped him get his ideas for the things Garfield does. 8. ________ Garfield isn't afraid of dogs. He likes to kick Odie,the dog in his comic strips. Sometimes Garfield is bad,but it always acts in a funny way.
Jim had fun writing about Garfield's stories. 9. ________ The careful work has made Garfield popular. Now there are comic strips,posters,books,and even TV shows about the funny Garfield.
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. He wanted to do something,so he drew pictures.
B. He was interested in drawing.
C. But Garfield is a special cat!
D. Most people like to read about this cute cat.
E. He also spent time drawing Garfield's action.
F. That was how he got the idea for Garfield.
答案: B)5—9 DAFCE

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭