2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A(枣庄中考)
It was a very cold day and the wind was blowing. But Li Yungang didn't feel it. He even felt hot. After all, this 14 - year - old student from Beijing Jingshan School was cutting grass for three hours.
This was the first time this city boy had done any farm work. “It was not that easy. My legs and arms were sore,” he said.
From now on, more Beijing middle school students will have a similar experience. More than 5,500 students from 13 city middle schools will take part in a one - week farm work programme in the autumn and spring, according to the Beijing Municipal Education Commission.
About 250 students from Beijing Jingshan School took part in it from Oct. 25 to 30. They dug peanuts(花生), cut grass, swept fallen leaves and did other farm work.
Lin Ruohan, 13, thought the work was hard, but she also felt it was very enjoyable. “When we dig peanuts out, we must be quick to pick them up. If not, they may be covered in the ground again. We must be patient and work as a team,” she said.
But when she tasted the fresh peanuts, she felt happy. “I had never eaten such sweet peanuts before,” she said.
Some of her classmates also learned what kind of fruit and peanuts grow in the ground. “We learned a lot about farming by seeding(播种) them rather than just reading about them in textbooks,” she said.
The farm not only gave them knowledge but also gave them a new view. “I didn't see high buildings, but instead colourful leaves and endless fields. I felt very comfortable, and I felt closer to nature,” said Qin Yupeng, 14.
1. What's the writer's purpose of writing the passage?
A. To introduce a helpful programme.
B. To show us how to do farm work.
C. To praise some students from the city.
D. To tell us knowledge about farming.
2. Lin Ruohan thought the farm work was ________.
A. difficult and boring
B. easy but boring
C. easy and interesting
D. difficult but enjoyable
3. Where can you probably read the passage?
A. In a storybook.
B. In a newspaper.
C. In a science book.
D. In a travel magazine.
It was a very cold day and the wind was blowing. But Li Yungang didn't feel it. He even felt hot. After all, this 14 - year - old student from Beijing Jingshan School was cutting grass for three hours.
This was the first time this city boy had done any farm work. “It was not that easy. My legs and arms were sore,” he said.
From now on, more Beijing middle school students will have a similar experience. More than 5,500 students from 13 city middle schools will take part in a one - week farm work programme in the autumn and spring, according to the Beijing Municipal Education Commission.
About 250 students from Beijing Jingshan School took part in it from Oct. 25 to 30. They dug peanuts(花生), cut grass, swept fallen leaves and did other farm work.
Lin Ruohan, 13, thought the work was hard, but she also felt it was very enjoyable. “When we dig peanuts out, we must be quick to pick them up. If not, they may be covered in the ground again. We must be patient and work as a team,” she said.
But when she tasted the fresh peanuts, she felt happy. “I had never eaten such sweet peanuts before,” she said.
Some of her classmates also learned what kind of fruit and peanuts grow in the ground. “We learned a lot about farming by seeding(播种) them rather than just reading about them in textbooks,” she said.
The farm not only gave them knowledge but also gave them a new view. “I didn't see high buildings, but instead colourful leaves and endless fields. I felt very comfortable, and I felt closer to nature,” said Qin Yupeng, 14.
1. What's the writer's purpose of writing the passage?
A. To introduce a helpful programme.
B. To show us how to do farm work.
C. To praise some students from the city.
D. To tell us knowledge about farming.
2. Lin Ruohan thought the farm work was ________.
A. difficult and boring
B. easy but boring
C. easy and interesting
D. difficult but enjoyable
3. Where can you probably read the passage?
A. In a storybook.
B. In a newspaper.
C. In a science book.
D. In a travel magazine.
答案:
1.A
2.D [解析]根据第五段中的“Lin Ruohan,13,thought the work was hard,but she also felt it was very enjoyable.”可知,她认为这份工作虽然辛苦,但她觉得很享受。故选D。
3.B [解析]根据文意可知,本文主要介绍了北京中学生参加的农活项目,以及已经参加完该项目的学生们的感受,所以我们应该能在报纸上看到这篇文章。故选B。
2.D [解析]根据第五段中的“Lin Ruohan,13,thought the work was hard,but she also felt it was very enjoyable.”可知,她认为这份工作虽然辛苦,但她觉得很享受。故选D。
3.B [解析]根据文意可知,本文主要介绍了北京中学生参加的农活项目,以及已经参加完该项目的学生们的感受,所以我们应该能在报纸上看到这篇文章。故选B。
B(苏州中考改编)
I once gave a lesson to a group of primary school students for a TV programme.
I suggested that we create small gardens.
First, I asked the students to look for their favourite place in the school. 4. ________ Then I had each of them describe their experiences of nature in a small garden.
In a box of about one and a half by two feet, they were free to organise soil, stones, leaves and grass. Even as an active garden designer, I was impressed with their imagination. 5. ________
One child created “water” that flowed into a “lake”; another child put grass in a way to represent “wind”; and yet another child tried hard to create shade... 6. ________ That was why they took great interest when they created their small gardens. They spent a wonderful time together with nature.
7. ________ If you notice a stone lying on the ground, pick it up and hold it. When you see beautiful flowers by the side of the road, stop and enjoy the pleasant smell.
Then, inside your mind, create a small garden of your own. 8. ________
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. These children were often busy doing their schoolwork.
B. Once there, I let them try hard to empty their minds.
C. The gardens were built many years ago.
D. Try spending time with nature yourself.
E. The gardens they made were really creative.
F. It will relax you.
I once gave a lesson to a group of primary school students for a TV programme.
I suggested that we create small gardens.
First, I asked the students to look for their favourite place in the school. 4. ________ Then I had each of them describe their experiences of nature in a small garden.
In a box of about one and a half by two feet, they were free to organise soil, stones, leaves and grass. Even as an active garden designer, I was impressed with their imagination. 5. ________
One child created “water” that flowed into a “lake”; another child put grass in a way to represent “wind”; and yet another child tried hard to create shade... 6. ________ That was why they took great interest when they created their small gardens. They spent a wonderful time together with nature.
7. ________ If you notice a stone lying on the ground, pick it up and hold it. When you see beautiful flowers by the side of the road, stop and enjoy the pleasant smell.
Then, inside your mind, create a small garden of your own. 8. ________
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. These children were often busy doing their schoolwork.
B. Once there, I let them try hard to empty their minds.
C. The gardens were built many years ago.
D. Try spending time with nature yourself.
E. The gardens they made were really creative.
F. It will relax you.
答案:
4—8 BEADF
查看更多完整答案,请扫码查看