2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版》

阅读下面短文,根据短文后的要求答题。
**Fan Jinshi:Daughter of Dunhuang**
The Mogao Grottoes are a very special place in China,which stand in Dunhuang,Gansu Province. The Mogao Grottoes are thousands of years old and were listed as a world cultural heritage(遗产)by UNESCO in 1987.
Many people,including archaeologists(考古学家)and researchers,work hard to take care of the Mogao Grottoes and learn more about them. Fan Jinshi is one of them.
Fan was born in Beijing on July 9,1938. Her father was a graduate of Tsinghua University and had a strong interest in classical Chinese art and culture.
Influenced by her father,Fan liked visiting museums when she was in middle school. With the great love of Chinese culture,she studied in the archaeology department in Peking University and graduated in 1963. Then she started working at Dunhuang and has worked there ever since. She spends almost 60 years taking care of Dunhuang. People call her the “Daughter of Dunhuang”.
On May 4,2023,“Daughter of Dunhuang” Fan Jinshi returned to Peking University and brought back 10 million RMB donations to set up the Fan Jinshi Education Fund(基金)to support the research of Dunhuang Studies at Peking University.
“Money made should be spent in the right way. People cannot only think of themselves,” she said. “Hopefully the setting of the Fund can help Dunhuang studies at the university,so it can raise cultural confidence and strength.”
1. What made Fan Jinshi decide to study in the archaeology department in Peking University?
2. Why do people call Fan Jinshi “Daughter of Dunhuang”?
3. Please list at least two facts about the Mogao Grottoes.(列举至少两条关于莫高窟的事实性信息)
(1)______________________________
(2)______________________________
4. Please translate the underlined sentence into Chinese.
______________________________
5. According to the passage,if you're visiting the Mogao Grottoes,what should you do?
答案: 1.The great love of Chinese culture. 2.Because she spends almost 60 years taking care of Dunhuang.
3.(1)The Mogao Grottoes stand in Dunhuang,Gansu Province. (2)The Mogao Grottoes are thousands of years old. (3)The Mogao Grottoes were listed as a world cultural heritage.(任选两条即可) 4.希望基金的成立能帮助大学对敦煌的研究,这样可以增强文化自信和力量。 5.Take care of the Mogao Grottoes and learn more about them.(开放性设题,答案合理即可)
旅游是我们看世界的重要方式,它可以让我们开阔视野,增长见识,丰富阅历,陶冶情操。如果你有机会出去旅游,你最想去的地方是哪里?为什么想去那个地方?你想在那个地方做些什么?请以“The place I want to visit”为题,写一篇100词左右的短文。
要求:
1. 文中不得出现姓名、学校及其他相关信息;
2. 照抄试卷内容不得分。

**The place I want to visit**
______________________________
答案: One possible version:
The place I want to visit
Beijing,one of the biggest cities in our country,is the place I want to visit.
There are several reasons why I would like to visit Beijing. First,Beijing is the capital of China,and has a history of more than 3,000 years. It has been the capital of many dynasties. Second,there are many historical buildings,such as the Great Wall and the Summer Palace. There are also some new stadiums,including the Bird's Nest and the Water Cube,which were built for the 2008 Beijing Olympic Games.
I am really looking forward to going there and visiting all the wonderful places. At the same time,I hope Beijing will be more and more beautiful.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭