2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版》

A(眉山中考)
|St. Glory Hospital| |
|--|--|
|Patient's Name: Lucy Johnson| |
|Date: May 16, 2023| |
|To whom it may concern,| |
|The patient above was examined, treated and allowed to leave our hospital on May 15, 2023. It is my suggestion that she should take one day off from work on May 16, 2023. Drinking a lot of water, keeping a light diet and having a good sleep are also strongly suggested.| |
|Sincerely,| |
|Doctor Mark Palmer| |
|St. Glory Hospital| |
|Mark Palmer| |
|St. Glory Hospital| |
|1236 S. Shelby St., Louisville, KY 40203| |
1. Which day is probably Lucy's day off?
A. May 15, 2022.
B. May 16, 2022.
C. May 15, 2023.
D. May 16, 2023.
2. Which of the following suggestions is NOT mentioned?
A. To have a good sleep.
B. To drink a lot of water.
C. To keep a light diet.
D. To take the medicine 3 times a day.
3. What kind of writing is the text?
A. A sick leave note.
B. A news report.
C. A safety guide.
D. A hospital ad.
答案: A)1.D [解析]由“It is my suggestion that she should take one day off from work on May 16,2023.”可知,Lucy应该于2023年5月16日请假休息一天。故选D。
2.D [解析]由“Drinking a lot of water,keeping a light diet and having a good sleep are also strongly suggested.”可知,D选项“一天吃三次药”没有提到。故选D。
3.A [解析]通读全文可知,本文是给患者开具的出院单。故选A。
B
Name: Grace Age: 91
I studied skiing in my forties. On a skiing trip, I broke a rib(肋骨). As the years passed, I developed a bad backache. I could not breathe well. I tried an exercise programme. For six weeks, I exercised three times a week, two to three hours a day. I did weight training, bike and breathing exercises.
Finally my breathing improved and the backache disappeared. Exercise played an important role in my improvement.
Name: Robert Age: 80
Since I retired(退休) in 1997, I have exercised five times a week. I strongly believe exercise stops me from illness. My present exercise includes body strength(力量) work using weight machines(15 - 20 minutes every day), two miles on a running machine(25 - 30 minutes every day) and five miles on a bike(20 - 25 minutes every day).
Name: Lucy Age: 66
I attended my first dance class 23 years ago. In the beginning, it was difficult to follow quick movements, but I tried to keep doing it for six weeks. Now I am still taking dance classes twice a week. My backache disappeared years ago and I am full of energy. Dancing helps me in making better decisions and feeling warm outside in winter!
4. Grace did all the following exercise except ______.
A. breathing exercises
B. bicycle exercises
C. dance
D. weight training
5. Robert spends at least ______ minutes on his three kinds of exercise every day.
A. sixty
B. sixty - five
C. seventy
D. seventy - five
6. From the passage we know that Lucy ______.
A. has a bad backache now
B. began dancing many years ago
C. takes dance classes twice a month
D. stops attending dance classes now
7. What can we learn from this passage?
A. Grace used to go skiing.
B. Lucy only dances in winter.
C. Robert retired at the age of 60.
D. Both Robert and Grace have backaches.
答案: B)4.C [解析]根据Grace的自述“I did weight training,bike and breathing exercises.”可知选C。
5.A [解析]根据Robert的自述“My present exercise includes body strength work using weight machines (15 - 20 minutes every day),two miles on a running machine(25 - 30 minutes every day) and five miles on a bike(20 - 25 minutes every day).”可知,重量训练时间至少是15分钟,跑步至少25分钟,骑行至少20分钟,所以一共至少锻炼60分钟。故选A。
6.B [解析]根据Lucy的自述“I attended my first dance class 23 years ago.”可知选B。
7.A [解析]根据Grace的自述“I studied skiing in my forties.”可知,Grace在四十几岁的时候就学习滑雪,现在她91岁,由此可推断,她过去常去滑雪。故选A。
C(营口中考)
It is often said, “You can't live only on air. ” But now the Chinese scientists can tell you: Maybe you can.
Recently, some Chinese scientists have developed a new technique(技术). They turned CO₂, one of the main greenhouse gases, into starch(淀粉).
Starch is the main part of flour(面粉), rice and corn that we eat every day. Usually, it's created by plants with CO₂, water and sunlight. According to the team's director Ma Yanhe, it takes the plants nearly 60 steps to produce starch. But now, the team, after six years of hard work, has found a simpler way to do this, with only 11 steps.
“Our study shows that creating something like starch is possible in a lab, and this technology may be helpful in many areas,” said Ma.
The scientists first turned CO₂ and hydrogen(氢气) into methanol(甲醇). Then they decomposed(分解) these methanol molecules(分子) into bigger and more complex(复杂的) molecules. Finally the starch was produced.
This method makes it possible to produce food in factories, replacing traditional farming. This will not only help make plenty of food, but also save water and land. It may also help recycle CO₂ to deal with climate(气候) change, according to China Daily.
The study can be helpful in space too. Astronauts may no longer need to worry about their food as they travel in space. They may simply turn the CO₂ they breathe out into the food they eat!
8. Plants can create ______ with CO₂, water and sunlight.
A. methanol
B. hydrogen
C. starch
D. greenhouse gas
9. According to the last two paragraphs, the new method may not help ______.
A. produce food in factories
B. recycle CO₂ to deal with climate change
C. save water and land
D. send astronauts into space
______10. According to the passage, which of the following is wrong?
A. Producing starch in the lab needs fewer steps now.
B. The new technology may be helpful in many areas.
C. The method will help make plenty of food.
D. The study will be of no help to astronauts.
______11. The passage may be from ______.
A. a guidebook
B. a magazine
C. a poem
D. a novel
答案: C)8—11 CDDB
D
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. It will compete with several other companies in the space - travelling business.
B. This is a fresh idea that encourages people to have a risk of travelling in outer space.
C. The company is planning to fly their balloons from ships on the sea.
D. It is filled with hydrogen, which is much lighter than air.
E. By 2029, the company plans to carry 3,000 passengers on 400 trips a year.
F. So people don't need to be nervous in the balloon at all.
Space tourism is not all about rockets—space balloons can do it too! A Spanish company had the first unmanned test flight(飞行测试) of its balloon in December 2022. 12. ______
The test lasted 4 hours. The balloon reached 37 kilometres above the earth. People would see the earth from the blackness of space, said Daily Mail. 13. ______ The ticket for each trip will cost between 100,000 and 200,000 US dollars.
The test balloon is 773 kilograms, with a diameter(直径) between 110 and 130 metres(the length of a soccer field). How does a space balloon work? 14. ______ When it flies, it lifts the capsule(舱) connected to it. The capsule can carry eight passengers and a pilot. Passengers can enjoy the 360 - degree view through the big windows. To ensure people's safety, the capsule is also equipped with parachutes(降落伞). 15. ______
Another company said that such trips are about relaxation(放松). Their balloon rises slowly at about 300 metres per minute, and takes about two hours to fly to 30 kilometres. 16. ______ Then people can enjoy sunrise and sunset there!
答案: D)[主旨大意]本文主要讲述了太空气球可以带人们去太空旅行。
12—16 AEDFC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭