2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷八年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A(十堰中考)
Mike, Germany
I stayed with my host family for three weeks in China. It was unforgettable for me. I was lucky enough to study some Chinese culture. I visited Wudang Mountain and learnt a lot about Tai Chi. I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital. Now I have a better understanding of Chinese culture.
Lisa, Australia
I spent five weeks with my host family. My host mother is an excellent Chinese teacher. She is really friendly and warm - hearted. With her help, my Chinese has improved a lot. And now I can talk with my Chinese friends freely. I like sharing my feelings with them.
Judy, Italy
I have been in China for half a month. My host mother is a wonderful cook. She often makes different kinds of Chinese dishes, such as gongbao chicken and ma po tofu. They are tasty and I like them very much. I am able to make dumplings now. I plan to make them for my family when I return to my home town.
Nancy, Canada
Recently I took part in a programme to study Chinese. I lived with a host family in China for six weeks. My host sister is a really hard - working student. It was amazing to see how well she did in English. She set a good example for me. We often exchanged opinions about study. And our friendship has become closer.
1. Where does Nancy come from?
A. Australia. B. Germany.
C. Canada. D. Italy.
2. Who stayed in China for the shortest time?
A. Lisa. B. Judy. C. Mike. D. Nancy.
3. What does Lisa think of her host mother?
A. Hard - working. B. Amazing.
C. Unforgettable. D. Warm - hearted.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Mike can make dumplings.
B. Judy's host mother is a cook.
C. Nancy's English has improved a lot.
D. Lisa dislikes to share feelings with her Chinese friends.
5. We can read this passage from a magazine about ________.
A. life experiences B. science fiction
C. sports news D. safety education
Mike, Germany
I stayed with my host family for three weeks in China. It was unforgettable for me. I was lucky enough to study some Chinese culture. I visited Wudang Mountain and learnt a lot about Tai Chi. I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital. Now I have a better understanding of Chinese culture.
Lisa, Australia
I spent five weeks with my host family. My host mother is an excellent Chinese teacher. She is really friendly and warm - hearted. With her help, my Chinese has improved a lot. And now I can talk with my Chinese friends freely. I like sharing my feelings with them.
Judy, Italy
I have been in China for half a month. My host mother is a wonderful cook. She often makes different kinds of Chinese dishes, such as gongbao chicken and ma po tofu. They are tasty and I like them very much. I am able to make dumplings now. I plan to make them for my family when I return to my home town.
Nancy, Canada
Recently I took part in a programme to study Chinese. I lived with a host family in China for six weeks. My host sister is a really hard - working student. It was amazing to see how well she did in English. She set a good example for me. We often exchanged opinions about study. And our friendship has become closer.
1. Where does Nancy come from?
A. Australia. B. Germany.
C. Canada. D. Italy.
2. Who stayed in China for the shortest time?
A. Lisa. B. Judy. C. Mike. D. Nancy.
3. What does Lisa think of her host mother?
A. Hard - working. B. Amazing.
C. Unforgettable. D. Warm - hearted.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Mike can make dumplings.
B. Judy's host mother is a cook.
C. Nancy's English has improved a lot.
D. Lisa dislikes to share feelings with her Chinese friends.
5. We can read this passage from a magazine about ________.
A. life experiences B. science fiction
C. sports news D. safety education
答案:
A)[主旨大意]本文中四位外国学生分别介绍了自己在中国寄宿家庭中的生活。
1.C [解析]根据 Nancy,Canada 可知,Nancy 来自加拿大。故选 C。
2.B [解析]比较四个人在中国待的时间可知,Judy 在中国待的时间最短。故选 B。
3.D [解析]根据 Lisa 介绍中的“My host mother...is really friendly and warm - hearted.”可知,Lisa 寄宿家庭的妈妈友好且热心。故选 D。
4.B [解析]根据 Judy 介绍中的“My host mother is a wonderful cook.”可知,Judy 寄宿家庭的妈妈是位很棒的厨师。故选 B。
5.A [解析]本文中四位外国学生分别介绍了自己在中国寄宿家庭中的生活,属于生活经历范畴。故选 A。
1.C [解析]根据 Nancy,Canada 可知,Nancy 来自加拿大。故选 C。
2.B [解析]比较四个人在中国待的时间可知,Judy 在中国待的时间最短。故选 B。
3.D [解析]根据 Lisa 介绍中的“My host mother...is really friendly and warm - hearted.”可知,Lisa 寄宿家庭的妈妈友好且热心。故选 D。
4.B [解析]根据 Judy 介绍中的“My host mother is a wonderful cook.”可知,Judy 寄宿家庭的妈妈是位很棒的厨师。故选 B。
5.A [解析]本文中四位外国学生分别介绍了自己在中国寄宿家庭中的生活,属于生活经历范畴。故选 A。
B(烟台中考)
Around the 15th United Nations Chinese Language Day, which fell on April 20, some foreign students of Xi'an International Studies University practised and enjoyed Chinese characters together with some Chinese experts and teachers. It has been a tradition for some foreign Chinese speakers and Chinese teachers to get together to mark the special day.
6. ________
Chinese famous writer Lu Xun once said that the beauty of Chinese characters lies in three ways: their meanings educate the mind, their sounds please the ear, and their appearances please the eye. 7. ________
The history of Chinese characters can date back over 3,000 years. To improve beauty and writing efficiency(效率), different kinds of characters were developed, such as zhuanshu, lishu, caoshu, and kaishu. 8. ________
Many Chinese characters not only carry meanings but also have cultural significance(意义) passed down through history. 9. ________ Through them, we can closely connect the past, present, and future of our country.
According to a recent survey, millions of people worldwide are learning Chinese. 10. ________ As more people can speak their mother languages and Chinese, the culture of Chinese characters is likely to be better understood and enjoyed worldwide.
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. They are symbols of traditional Chinese culture.
B. The language is taught in over 180 countries and areas.
C. He is happy to see a growing interest in Chinese characters.
D. The beauty of Chinese characters is still clear and popular today.
E. They enjoy sharing their understanding and benefits of this language.
F. Another writer Yu Guangzhong also praised Chinese characters highly.
Around the 15th United Nations Chinese Language Day, which fell on April 20, some foreign students of Xi'an International Studies University practised and enjoyed Chinese characters together with some Chinese experts and teachers. It has been a tradition for some foreign Chinese speakers and Chinese teachers to get together to mark the special day.
6. ________
Chinese famous writer Lu Xun once said that the beauty of Chinese characters lies in three ways: their meanings educate the mind, their sounds please the ear, and their appearances please the eye. 7. ________
The history of Chinese characters can date back over 3,000 years. To improve beauty and writing efficiency(效率), different kinds of characters were developed, such as zhuanshu, lishu, caoshu, and kaishu. 8. ________
Many Chinese characters not only carry meanings but also have cultural significance(意义) passed down through history. 9. ________ Through them, we can closely connect the past, present, and future of our country.
According to a recent survey, millions of people worldwide are learning Chinese. 10. ________ As more people can speak their mother languages and Chinese, the culture of Chinese characters is likely to be better understood and enjoyed worldwide.
阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A. They are symbols of traditional Chinese culture.
B. The language is taught in over 180 countries and areas.
C. He is happy to see a growing interest in Chinese characters.
D. The beauty of Chinese characters is still clear and popular today.
E. They enjoy sharing their understanding and benefits of this language.
F. Another writer Yu Guangzhong also praised Chinese characters highly.
答案:
B)6—10 EFDAB
查看更多完整答案,请扫码查看