2025年万唯大小卷八年级英语下册安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯大小卷八年级英语下册安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年万唯大小卷八年级英语下册安徽专版》

#### Ⅶ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
##### 第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
**A**
800PM
41. How long did it take to sell out the tickets last year?
A. About five minutes.
B. About fifteen minutes.
C. About fifty minutes.
D. About fifty - five minutes.
42. (情境设问) If you want to enjoy the show of Bright Band, what should you do according to the passage?
A. Buy their shows on TV.
B. Go to City Park on June 15.
C. Go to school with special tickets.
D. Go to City Sports Center at 20:00 on June 6.
43. Where can you buy the ticket for the show?
A. On the official website.
B. On a ticket APP.
C. In bookshops.
D. In a music hall.
44. (全国新设问·推断文章体裁) What's the passage?
A. A diary.
B. A notice.
C. An e - mail.
D. A letter.

**B**
J.K. Rowling was born on July 31, 1965 in Gwent. J.K. Rowling is her pen name, and her real name is Joanne Rowling. Joanne enjoyed writing and telling stories when she was a young girl. She often told her sister stories. As time went by, her interest in writing became stronger.
In 1989, on a trip to London, Rowling met a thin little boy with glasses and black hair. He looked at her from the train's window. The little boy's coming gave her the idea of writing *Harry Potter*. She had no pen or paper at hand, but she began to think about a story. And *Harry Potter* was born.
Now *Harry Potter* is very popular. Many people all over the world like the story.
45. What did Rowling like doing when she was young?
A. Playing with her sister.
B. Writing and telling stories.
C. Making new friends.
D. Taking trips.
46. How old was J.K. Rowling when she had the idea of writing *Harry Potter*?
A. 11.
B. 20.
C. 24.
D. 30.
47. (全国新设问·句子排序) What's the right order of the following information according to the passage?
① Rowling met a thin little boy.
② Rowling wrote *Harry Potter*.
③ Rowling traveled to London.
A. ①②③
B. ②①③
C. ③②①
D. ③①②
48. Which of the following questions is answered in the passage?
A. What did Harry Potter do in his life?
B. Why did Rowling use her pen name?
C. Where did Rowling live in her early life?
D. How did the idea of writing *Harry Potter* come about?

**C**
I'm Robinson. Once the sun rose, I saw that the sea was calm again. I was happy to see that our ship was still there. “I think I can swim to it,” I told myself. When I got there, I swam around it trying to find a way to get onboard. Finally, I found a small hole on the side of the ship and managed to get in through it.
The back of the ship was high out of the water. I felt very lucky because all the food was there. I was very hungry, so I started eating right away. Then I decided to take some of the food back to the shore. But how could I do it?
I found a long piece of wood on the ship and picked it up right away. I used it to carry the food and the tools I wanted to bring with me. I carefully took them back to the shore. Once I got to the shore, I needed to find a place to keep my things safe...
49. How did Robinson get into the ship?
A. He climbed through a window.
B. He swam around the ship.
C. He went through a hole on the side of the ship.
D. He broke down the door.
50. (安徽新设问·代词指代) What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?
A. Searching for the ship.
B. Swimming freely in the sea.
C. Finding a way to drink water.
D. Taking the food back to the shore.
51. (安徽新设问·推断人物性格) Which of the following words can best describe Robinson?
A. Kind and honest.
B. Brave and clever.
C. Funny and lucky.
D. Lazy and boring.
52. (全国新设问·推断文章后续发展) What will the writer talk about in the next paragraph?
A. How Robinson repaired the ship.
B. How Robinson ran away from this island.
C. How Robinson met other people.
D. How Robinson found a place to keep his things.
##### 第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
**D**
Music plays an important role in people's lives. And Cathy now is a music lover.
Several years ago, Cathy was a student who came from Anhui and studied alone in France. She often felt lonely and stressed because of her busy studies. So her friend introduced a talented Chinese singer to her and Cathy followed the singer on the Internet. On New Year's Eve, she was sad and she missed her parents very much. She stayed at home alone and looked through the singer's home page. She heard a special song called *Luzhouyue*, a symbol of Anhui’s traditional music. She thought the words of the song were wonderful and the words healed her broken heart. Since then, she has fallen in love with music.
As time goes by, Cathy's love for music has grown stronger than before. She also tries to write some songs. She thinks it is a good way to record her life.
53. When did Cathy feel sad?(不超过5个词)
______________________________
54. What did Cathy think of the words of *Luzhouyue*?(不超过10个词)
______________________________
55. What might Cathy do in the future?(不超过15个词)
______________________________
答案: A【主旨大意】本文是一篇应用文。文章主要呈现了Bright Band的巡演信息。
41. B
42. D【解析】细节理解题。题干意为:根据文章,如果你想欣赏Bright Band的演出,你应该做什么?根据文中“June 6, 15, 28 City Sports Center 8:00 P.M.”可知,你可以在6月6日晚上8点去城市体育中心。故选D。
43. A【解析】细节理解题。题干意为:你在哪里能买到这场演出的票?根据文中“Tickets available only on the official website(官方网站)”可知,能在官方网站上买到票。故选A。
44. B【解析】推断文章体裁题。题干意为:这篇文章是什么?通读全文可知,文章主要呈现的是Bright Band的巡演信息通告。故选B。
B【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国著名作家J. K. Rowling及其创作《哈利·波特》的灵感来源。
45. B
46. C【解析】数字计算题。题干意为:当J. K. Rowling有了写《哈利·波特》的想法时,她多少岁?根据第一段中的“J. K. Rowling was born on July 31, 1965 in Gwent.”及第二段中的“In 1989... The little boy's coming gave her the idea of writing Harry Potter.”可知,她出生于1965年,她有创作《哈利·波特》的想法是在1989年,应是1989 - 1965 = 24岁。故选C。
47. D【解析】句子排序题。题干意为:根据文章,下面信息的正确顺序是什么?根据第二段中的“In 1989, on a trip to London, Rowling met a thin little boy with glasses and black hair. He looked at her from the train's window. The little boy's coming gave her the idea of writing Harry Potter.”可知正确顺序为③①②。故选D。
48. D【解析】主旨大意题。题干意为:以下哪个问题在这篇文章中被回答了?通读全文可知,文章主要介绍了J. K. Rowling的爱好以及她创作《哈利·波特》的灵感来源。故选D。
C【主旨大意】本文是一篇名著节选,改编自《鲁滨孙漂流记》。文章主要讲述了鲁滨孙在海上游回船只,孤身进入船内获取食物等物资,并想办法将其带回岸边找地方存放的经历。
49. C
50. D【解析】代词指代题。题干意为:第二段中画线单词“it”指的是什么?根据文章第二段中的“Then I decided to take some of the food back to the shore(海岸).”可知,“it”指的是带着食物返回岸上。故选D。
51. B【解析】推断人物性格题。题干意为:以下哪些词能最好地形容鲁滨孙?通读全文可知,本文主要讲述了鲁滨孙在海上游回船只,孤身进入船内获取食物等物资,并想办法将其带回岸边找地方存放的经历。由此可推知,他既勇敢又聪明。故选B。
52. D【解析】推断文章后续发展题。题干意为:下一段中,作者将谈论些什么?根据文章最后一段中的“Once I got to the shore, I needed to find a place to keep my things safe...”可推知,作者接下来会谈论鲁滨孙是如何找到地方存放他的东西的。故选D。
D【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了音乐带给Cathy的改变和帮助。
53. On New Year's Eve.
54. The words of Luzhouyue were wonderful.【解析】细节理解题。题干意为:Cathy觉得《庐州月》的歌词怎么样?根据文章第二段中的“She thought the words of the song were wonderful and the words healed(治愈) her broken heart.”可知,她觉得这首歌的歌词很棒。
55. She/Cathy might continue to write songs.【解析】推理判断题。题干意为:Cathy将来可能干什么?根据文章最后一段“As time goes by, Cathy's love for music has grown stronger than before. She also tries to write some songs. She thinks it is a good way to record her life.”可知,她可能继续写歌。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭