2025年万唯大小卷八年级英语下册安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯大小卷八年级英语下册安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
### VII. 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
#### 第一节 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
##### A (全国新语篇类型·对话)
41. In which game did the monkey win first place last year?
A. The running game.
B. The jumping game.
C. The picking game.
D. The basketball game.
42. Why did some animals laugh at the bear in the picking game?
A. Because the bear wasn't good at picking.
B. Because the bear didn't do any exercise.
C. Because the bear was afraid to compete.
D. Because they thought the bear was fat and slow.
43. (全国新设问·句子还原) We can put “We can't laugh at anyone, because he or she may be the best. ” in ______.
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
44. What is the talk mainly about?
A. Talented animals in the sports meeting.
B. Different ideas about the sports meeting.
C. Some notices in this year's sports meeting.
D. A discussion about last year's sports meeting.
#### 第一节 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
##### A (全国新语篇类型·对话)
A. The running game.
B. The jumping game.
C. The picking game.
D. The basketball game.
42. Why did some animals laugh at the bear in the picking game?
A. Because the bear wasn't good at picking.
B. Because the bear didn't do any exercise.
C. Because the bear was afraid to compete.
D. Because they thought the bear was fat and slow.
43. (全国新设问·句子还原) We can put “We can't laugh at anyone, because he or she may be the best. ” in ______.
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
44. What is the talk mainly about?
A. Talented animals in the sports meeting.
B. Different ideas about the sports meeting.
C. Some notices in this year's sports meeting.
D. A discussion about last year's sports meeting.
答案:
A【主旨大意】本文是一篇对话。对话主要呈现了猴子、老虎和熊之间关于去年运动会的对话。
41. B 42. D
43. D 【解析】句子还原题。题干意为:我们能把“我们不能嘲笑任何人,因为他或她可能是最好的。”放在 。根据第五个对话框中的“Monkey is right!”及“Now let's get ready for this year's sports meeting.”可知,这里老虎总结了大家的发言,由此可推知应该把这句话放到④处。故选 D。
44. D 【解析】主旨大意题。题干意为:这篇对话主要谈论的是什么? 根据对话框最上面的“A monkey, a tiger and a bear are talking about their last sports meeting.”可知,是猴子、老虎和熊在今年运动会来临之际,讨论关于它们去年运动会的相关事情。故选 D。
41. B 42. D
43. D 【解析】句子还原题。题干意为:我们能把“我们不能嘲笑任何人,因为他或她可能是最好的。”放在 。根据第五个对话框中的“Monkey is right!”及“Now let's get ready for this year's sports meeting.”可知,这里老虎总结了大家的发言,由此可推知应该把这句话放到④处。故选 D。
44. D 【解析】主旨大意题。题干意为:这篇对话主要谈论的是什么? 根据对话框最上面的“A monkey, a tiger and a bear are talking about their last sports meeting.”可知,是猴子、老虎和熊在今年运动会来临之际,讨论关于它们去年运动会的相关事情。故选 D。
##### B
In a cold and windy winter, animals were worried that they couldn't find food. Many animals would be hungry. There was a brave snail(蜗牛) in the forest. The snail was climbing up an apple tree step by step. Some birds and squirrels(松鼠) looked at him and felt strange because there were no apples on the tree.
“Hey, there aren't any apples on this tree. Why are you climbing up?” asked a bird.
“There may be an apple in his imagination,” laughed a squirrel.
The snail ignored(忽视) them and kept climbing. He said to himself, “I believe I will have an apple when I get to the top.”
After a long time, the snail found a big red apple between two branches(树枝). He enjoyed it happily. The squirrels and the birds were surprised.
45. What were the animals worried about?
A. Catching a cold.
B. Having no food.
C. Losing their way.
D. Running out of water.
46. What did the snail do when other animals laughed at him?
A. He had a fight with those animals.
B. He felt sad and then went back home.
C. He didn't stop and kept climbing.
D. He laughed at those animals.
47. (安徽新设问·代词指代) What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?
A. The red apple.
B. The apple tree.
C. A branch.
D. The cool wind.
48. Which of the following can best show the main idea of the story?
A. Walls have ears.
B. It's never too old to learn.
C. A friend in need is a friend indeed.
D. Where there is a will, there is a way.
In a cold and windy winter, animals were worried that they couldn't find food. Many animals would be hungry. There was a brave snail(蜗牛) in the forest. The snail was climbing up an apple tree step by step. Some birds and squirrels(松鼠) looked at him and felt strange because there were no apples on the tree.
“Hey, there aren't any apples on this tree. Why are you climbing up?” asked a bird.
“There may be an apple in his imagination,” laughed a squirrel.
The snail ignored(忽视) them and kept climbing. He said to himself, “I believe I will have an apple when I get to the top.”
After a long time, the snail found a big red apple between two branches(树枝). He enjoyed it happily. The squirrels and the birds were surprised.
45. What were the animals worried about?
A. Catching a cold.
B. Having no food.
C. Losing their way.
D. Running out of water.
46. What did the snail do when other animals laughed at him?
A. He had a fight with those animals.
B. He felt sad and then went back home.
C. He didn't stop and kept climbing.
D. He laughed at those animals.
47. (安徽新设问·代词指代) What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?
A. The red apple.
B. The apple tree.
C. A branch.
D. The cool wind.
48. Which of the following can best show the main idea of the story?
A. Walls have ears.
B. It's never too old to learn.
C. A friend in need is a friend indeed.
D. Where there is a will, there is a way.
答案:
B【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一只蜗牛努力爬上一棵苹果树,小鸟和松鼠嘲笑它的行为,但是它没有停下来,最后在两个树枝之间发现了一个大苹果的故事。这个故事告诉我们:有志者,事竟成。
45. B 46. C
47. A 【解析】代词指代题。题干意为:第五段中画线单词“it”指的是什么? 根据第五段中的“After a long time, the snail found a big red apple between two branches(树枝). He enjoyed it happily.”可知,指代的是红苹果。故选 A。
48. D
45. B 46. C
47. A 【解析】代词指代题。题干意为:第五段中画线单词“it”指的是什么? 根据第五段中的“After a long time, the snail found a big red apple between two branches(树枝). He enjoyed it happily.”可知,指代的是红苹果。故选 A。
48. D
##### C
Hans Christian Andersen was a famous writer. People call him “the king of fairy tales(童话故事)”.
Andersen was born in 1805 in Odense, Denmark. He dreamed of working in a theater when he was very young. His parents were poor, but he didn't give up his dream. He kept studying in a school and got into a university in 1828.
Andersen wrote many stories. They are still popular now because they are interesting and they can teach people something important like never giving up or helping people in need.
Andersen had a special writing skill. He made his stories easy to understand for people of all ages by using that skill. Many people learned to use his writing skill and adapted(改编) his works for screen and television.
Hans Christian Andersen was a great writer. He set a good example for future writers.
49. How old was Andersen when he got into a university?
A. 14.
B. 19.
C. 23.
D. 33.
50. Why are Andersen's stories still popular now?
A. Because they are short and funny.
B. Because they are set in real places.
C. Because they are interesting and educational.
D. Because they talk about Andersen's childhood.
51. (安徽新设问·归纳段落大意) What does Paragraph 4 mainly tell us?
A. Andersen's family life.
B. Andersen's writing skill.
C. Andersen's favorite books.
D. Andersen's travel experiences.
52. What is the best title for the passage?
A. A wonderful experience
B. Some famous stories
C. A famous writer in Denmark
D. A great family in the past
Hans Christian Andersen was a famous writer. People call him “the king of fairy tales(童话故事)”.
Andersen was born in 1805 in Odense, Denmark. He dreamed of working in a theater when he was very young. His parents were poor, but he didn't give up his dream. He kept studying in a school and got into a university in 1828.
Andersen wrote many stories. They are still popular now because they are interesting and they can teach people something important like never giving up or helping people in need.
Andersen had a special writing skill. He made his stories easy to understand for people of all ages by using that skill. Many people learned to use his writing skill and adapted(改编) his works for screen and television.
Hans Christian Andersen was a great writer. He set a good example for future writers.
49. How old was Andersen when he got into a university?
A. 14.
B. 19.
C. 23.
D. 33.
50. Why are Andersen's stories still popular now?
A. Because they are short and funny.
B. Because they are set in real places.
C. Because they are interesting and educational.
D. Because they talk about Andersen's childhood.
51. (安徽新设问·归纳段落大意) What does Paragraph 4 mainly tell us?
A. Andersen's family life.
B. Andersen's writing skill.
C. Andersen's favorite books.
D. Andersen's travel experiences.
52. What is the best title for the passage?
A. A wonderful experience
B. Some famous stories
C. A famous writer in Denmark
D. A great family in the past
答案:
C【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了丹麦著名的童话作家安徒生的生平和写作风格与技巧。安徒生的作品通俗易懂,至今仍受到人们的喜爱和重视。
49. C
50. C 【解析】细节理解题。题干意为:安徒生的故事为什么现如今仍受欢迎? 根据第三段中的“They are still popular now because they are interesting and they can teach people something important...”可知,这些故事不仅有趣,还教会了人们一些重要的东西。故选 C。
51. B 【解析】归纳段落大意题。题干意为:第四段主要告诉我们什么? 根据第四段中的“Andersen had a special writing skill. He made his stories easy to understand for people of all ages by using that skill.”并通读第四段内容可知,第四段描述了安徒生的写作技巧。故选 B。
52. C 【解析】标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题是什么? 根据第一段中的“Hans Christian Andersen was a famous writer. People call him ‘the king of fairy tales(童话故事)’.”及全文内容可知,文章主要介绍了安徒生的生平和写作风格与技巧。故选 C。
49. C
50. C 【解析】细节理解题。题干意为:安徒生的故事为什么现如今仍受欢迎? 根据第三段中的“They are still popular now because they are interesting and they can teach people something important...”可知,这些故事不仅有趣,还教会了人们一些重要的东西。故选 C。
51. B 【解析】归纳段落大意题。题干意为:第四段主要告诉我们什么? 根据第四段中的“Andersen had a special writing skill. He made his stories easy to understand for people of all ages by using that skill.”并通读第四段内容可知,第四段描述了安徒生的写作技巧。故选 B。
52. C 【解析】标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题是什么? 根据第一段中的“Hans Christian Andersen was a famous writer. People call him ‘the king of fairy tales(童话故事)’.”及全文内容可知,文章主要介绍了安徒生的生平和写作风格与技巧。故选 C。
#### 第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
##### D
One day, a mother monkey asked her kid to look for food by himself. He came to a corn field(田地) first. He picked some corn and carried it home. Then he saw a peach(桃子) tree. After seeing those pink peaches, he threw away the corn and started to pick the peaches. Then he passed a watermelon field. So he threw away the peaches and picked a big watermelon. The little monkey walked back with the big watermelon, but on the way home, he saw a little animal. It was so cute. So he threw away the watermelon to catch it. He couldn't catch it because it ran into the forest fast. Then he wanted to get his watermelon, but he didn't know where he threw it. Finally he went home with nothing in his hands.
Seeing the little monkey came back home without anything, the mother monkey asked him what happened. After knowing the reason, the mother monkey told the little monkey that he should not be so greedy(贪婪的). He should believe that the things he had were the best.
53. Why did the monkey throw away the corn he picked? (不超过 10 个词)
______________________________
54. Where did the monkey see a little animal? (不超过 5 个词)
______________________________
55. What can we know from the story? (不超过 15 个词)
______________________________
##### D
One day, a mother monkey asked her kid to look for food by himself. He came to a corn field(田地) first. He picked some corn and carried it home. Then he saw a peach(桃子) tree. After seeing those pink peaches, he threw away the corn and started to pick the peaches. Then he passed a watermelon field. So he threw away the peaches and picked a big watermelon. The little monkey walked back with the big watermelon, but on the way home, he saw a little animal. It was so cute. So he threw away the watermelon to catch it. He couldn't catch it because it ran into the forest fast. Then he wanted to get his watermelon, but he didn't know where he threw it. Finally he went home with nothing in his hands.
Seeing the little monkey came back home without anything, the mother monkey asked him what happened. After knowing the reason, the mother monkey told the little monkey that he should not be so greedy(贪婪的). He should believe that the things he had were the best.
53. Why did the monkey throw away the corn he picked? (不超过 10 个词)
______________________________
54. Where did the monkey see a little animal? (不超过 5 个词)
______________________________
55. What can we know from the story? (不超过 15 个词)
______________________________
答案:
D【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了猴子掰玉米的寓言故事。故事告诉我们:做人切勿贪婪,珍惜已经拥有的东西。
53. Because he started to pick the peaches.
【解析】细节理解题。题干意为:猴子为什么扔掉了他掰的玉米? 根据第一段中的“After seeing those pink peaches, he threw away the corn and started to pick the peaches.”可知,是因为他开始摘桃子了。
54. On his way home. 【解析】细节理解题。题干意为:猴子在哪里看见了一只小动物? 根据第一段中的“but on the way home, he saw a little animal”可知,猴子在回家的路上看到了一只小动物。
55. We shouldn't be greedy./We should believe that the things we have are the best. 【解析】主旨大意题。题干意为:我们可以从这则故事中明白什么? 根据最后一段中“After knowing the reason, the mother monkey told the little monkey that he should not be so greedy(贪婪的). He should believe that the things he had were the best.”可知我们不应该太贪婪,应该相信我们拥有的东西是最好的。
53. Because he started to pick the peaches.
【解析】细节理解题。题干意为:猴子为什么扔掉了他掰的玉米? 根据第一段中的“After seeing those pink peaches, he threw away the corn and started to pick the peaches.”可知,是因为他开始摘桃子了。
54. On his way home. 【解析】细节理解题。题干意为:猴子在哪里看见了一只小动物? 根据第一段中的“but on the way home, he saw a little animal”可知,猴子在回家的路上看到了一只小动物。
55. We shouldn't be greedy./We should believe that the things we have are the best. 【解析】主旨大意题。题干意为:我们可以从这则故事中明白什么? 根据最后一段中“After knowing the reason, the mother monkey told the little monkey that he should not be so greedy(贪婪的). He should believe that the things he had were the best.”可知我们不应该太贪婪,应该相信我们拥有的东西是最好的。
查看更多完整答案,请扫码查看