2025年一本同步训练九年级初中英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本同步训练九年级初中英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本同步训练九年级初中英语下册外研版》

B
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
Xu Xiake was an explorer of the late Ming Dynasty who travelled huge mountains and deep valleys in China. He was one of the greatest explorers in Chinese history.
Xu's travels were totally up to him and done on his own. After his death, Xu left behind his famous book, Xu Xiake's Travels, which provides meaningful materials to the Chinese geological research. It included a record of what he saw, heard and thought about during his travels and was a personal diary that was not published during his lifetime.
The most important part of his travels was his ten - thousand - mile journey to the southwest. He travelled from Zhejiang to Jiangxi, Hunan, Guangxi, then Guizhou, and Yunnan. This journey took him four years and he wrote about ten times more than what he did in the past. In the morning, he would be climbing the mountains and crossing rivers. At night, he would lay out a piece of paper and record his daily experiences beside an oil lamp.
Xu lived his life travelling mountains and rivers all day long. He was an outstanding person in history. In fact, Xu who lived 400 years ago was more like today's backpackers—very cool!
5. Which dynasty did Xu Xiake live in? (不超过5个词)
____________________
6. Why is the book Xu Xiake's Travels famous and important? (不超过10个词)
____________________
7. What does the writer think of Xu Xiake? (不超过10个词)
____________________
答案: 5. The Ming Dynasty. 6. Because it provides meaningful materials to the Chinese geological research. 7. He was one of the greatest explorers in Chinese history./He was an outstanding person in history.
时文阅读
Harbin in northeastern China, is known for its cold winter and amazing ice sculptures(雕塑). Over the years, the city has changed itself into a popular tourist destination, attracting visitors from all over the world to its Ice and Snow Festival.
According to He Jing, the director of the Heilongjiang Provincial Department of Culture and Tourism (黑龙江文化和旅游厅), Harbin's hot tourism this year is not just a coincidence(巧合), but the result of a year's careful preparation. Since the beginning of 2023, the city has been developing plans to improve the tourism industry and attract attention from all kinds of social media platforms.
She said, “We stand in the shoes of tourists. We pay special attention to the comments under the videos they post on social media platforms. Whatever the tourists complain about, we take immediate action to improve.”
To “save” tourists who are not used to cold weather, Harbin has set up many warm places for them and provided free hot drinks. Local specialty frozen pears are cut into flower shapes to attract tourists. The city even placed a large man - made moon above the Saint Sophia Cathedral for tourists to take fashionable photos.
He Jing said, “We try to do everything well to let them feel comfortable and respected.”
Touched by these “small details”, tourists share their heartwarming moments online, attracting more tourists to the city and pushing Harbin to the top of hot topics on the Internet.
( )1. It's ________ that makes Harbin's tourism successful.
A. just a coincidence
B. Harbin's natural beauty
C. different social media's hard work
D. the government's careful preparation
( )2. 新考向·句意猜测 What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. We only welcome tourists who wear shoes.
B. We understand tourists well and think about their needs.
C. We provide warm shoes for tourists because of the cold weather.
D. Harbin is big enough to hold lots of tourists like a pair of big shoes.
( )3. What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to?
A. The tourists. B. The shoes. C. The videos. D. The comments.
( )4. What's the best title for the passage?
A. Culture of Harbin
B. Tourism growth in Harbin
C. Winter activities in Harbin
D. Harbin in tourists' eyes
答案: 1—4 D B A B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭