第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
II.听填信息(共5小题,计10分)
本题你将听到一段独白,读两遍。请根据独白内容,用所听到的信息完成下列各题。(每空不超过三个单词。)
16.Elephants are smart and they can even__________________________or music.
17.They can walk for a whole day and__________________________get lost.
18.They can__________________________with food and water.
19.They live__________________________,but they are losing their homes.
20.People kill elephants for their__________________________.
本题你将听到一段独白,读两遍。请根据独白内容,用所听到的信息完成下列各题。(每空不超过三个单词。)
16.Elephants are smart and they can even__________________________or music.
17.They can walk for a whole day and__________________________get lost.
18.They can__________________________with food and water.
19.They live__________________________,but they are losing their homes.
20.People kill elephants for their__________________________.
答案:
16. play football 17. never 18. remember places 19. in the forest 20. ivory
III.完形填空(共20小题,计20分)
第一节:阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
(期中.23−24西工大附中改编)I'm a middle school student.I like animals 21 .Pandas are my favourite 22 they're very cute.They live in China and are one of China's most important 23 .They eat bamboo(竹子)for food.Today there are about 1,900 pandas in the wild(野生环境)and about 700 in the 24 .
When I'm free,I usually go to the zoo to see pandas.Now I'm in Beijing Zoo with some of my good friends.Here 25 eleven pandas.They're Meng Bao,Meng Yu and nine 26 pandas.They're black and white.Many people are taking photos of
Meng Bao and Meng Yu are about six years old.They arrived here 27 September 10,2019 from Sichuan. 28 mother is Meng Meng and their father is Mei Lan. 29 !They're eating bamboo over there.How interesting!I really like them and I wish 30 with them!Do you like pandas?Next time we can go there together.
( )21.A.lots of B.a lot C.a lot of D.very good
( )22.A.SoB.but C.because D.or
( )23.A.place B.places C.symbol D.symbols
( )24.A.villages B.clubs C.zoos D.schools
( )25.A.is B.am C.be D.are
( )26.A.other B.others C.another D.the other
( )27.A.on B.in C.at D.from
( )28.A.Our B.They C.Their D.We
( )29.A.Look B.Listen C.Looking D.Listening
( )30.A.playing B.to play C.to save D.saving
第一节:阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
(期中.23−24西工大附中改编)I'm a middle school student.I like animals 21 .Pandas are my favourite 22 they're very cute.They live in China and are one of China's most important 23 .They eat bamboo(竹子)for food.Today there are about 1,900 pandas in the wild(野生环境)and about 700 in the 24 .
When I'm free,I usually go to the zoo to see pandas.Now I'm in Beijing Zoo with some of my good friends.Here 25 eleven pandas.They're Meng Bao,Meng Yu and nine 26 pandas.They're black and white.Many people are taking photos of
Meng Bao and Meng Yu are about six years old.They arrived here 27 September 10,2019 from Sichuan. 28 mother is Meng Meng and their father is Mei Lan. 29 !They're eating bamboo over there.How interesting!I really like them and I wish 30 with them!Do you like pandas?Next time we can go there together.
( )21.A.lots of B.a lot C.a lot of D.very good
( )22.A.SoB.but C.because D.or
( )23.A.place B.places C.symbol D.symbols
( )24.A.villages B.clubs C.zoos D.schools
( )25.A.is B.am C.be D.are
( )26.A.other B.others C.another D.the other
( )27.A.on B.in C.at D.from
( )28.A.Our B.They C.Their D.We
( )29.A.Look B.Listen C.Looking D.Listening
( )30.A.playing B.to play C.to save D.saving
答案:
21.B lots of和a lot of都表示“许多”,后接可数名词的复数形式或不可数名词,放在修饰的名词前;a lot意为“许多,非常”,常放在修饰的动词后;very good非常好。根据“I like animals...”可知,这里表示“我非常喜欢动物”,故选B。
22.C 句意:我最喜欢熊猫因为它们很可爱。分析语境可知,后一句是前一句的原因,故选C。
23.D 根据“one of China's most important”可知,此处应该用名词复数形式,排除A、C选项;熊猫是中国最重要的象征之一,symbols符合语境,故选D。
24.C 根据“Today there are about 1,900 pandas in the wild”可知,这里与前面的野生环境相对应,表示动物园,故选C。
25.D 这里表示有11只熊猫,根据“eleven pandas”可知,主语是复数,be动词应该用are,故选D。
26.A other其他的;others其他人或物;another三者及三者以上中的另一个;the other两者中的另一个。根据“nine... pandas”可知,这里表示9只其他的熊猫,用other修饰名词复数,故选A。
27.A 根据“September 10, 2019”可知,表示具体的某一天用介词on,故选A。
28.C 根据“and their father is Mei Lan”可知,这里指萌宝和萌玉的妈妈,用their,故选C。
29.A 根据“They're eating bamboo over there.”可知,本句表示引起注意,看熊猫们在吃竹子,应该用动词原形look,故选A。
30.B wish to do sth.意为“希望做某事”,这里表示希望和熊猫一起玩,故选B。
22.C 句意:我最喜欢熊猫因为它们很可爱。分析语境可知,后一句是前一句的原因,故选C。
23.D 根据“one of China's most important”可知,此处应该用名词复数形式,排除A、C选项;熊猫是中国最重要的象征之一,symbols符合语境,故选D。
24.C 根据“Today there are about 1,900 pandas in the wild”可知,这里与前面的野生环境相对应,表示动物园,故选C。
25.D 这里表示有11只熊猫,根据“eleven pandas”可知,主语是复数,be动词应该用are,故选D。
26.A other其他的;others其他人或物;another三者及三者以上中的另一个;the other两者中的另一个。根据“nine... pandas”可知,这里表示9只其他的熊猫,用other修饰名词复数,故选A。
27.A 根据“September 10, 2019”可知,表示具体的某一天用介词on,故选A。
28.C 根据“and their father is Mei Lan”可知,这里指萌宝和萌玉的妈妈,用their,故选C。
29.A 根据“They're eating bamboo over there.”可知,本句表示引起注意,看熊猫们在吃竹子,应该用动词原形look,故选A。
30.B wish to do sth.意为“希望做某事”,这里表示希望和熊猫一起玩,故选B。
第二节:阅读下面短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
(期中.22−23陕师大附中)Here is a story about a bear.After a long and cold winter,spring comes and it gets warm.
On a sunny morning,the bear wakes up from a three - month 31 .He is so hungry.“I 32 to get some food,”he says.There is a river next to his home.He comes to the river to get some fish.He gets one 33 ,but he lets it go.“The fish is 34 ,”he says.He wants to get a big one.He looks into the water.Then again,a small fish comes and he also 35 it go.He believes he can get a big one.He sits by the river 36 many hours.He 37 lots of fish come and go,but he is not interested in them at all.
At last,the bear doesn't get any 38 .It is dark and he has to go back home.“If(如果)I get many small fish,I could be full,”he thinks.But it is too 39 .That day the bear learns a 40 −a small fish in hand is worth(值得)a big fish in water.
( )31.A.walk B.sleep C.trip D.play
( )32.A.love B.help C.want D.like
( )33.A.well B.easily C.really D.hardly
( )34.A.old B.young C.small D.big
( )35.A.asks B.feels C.cuts D.lets
( )36.A.for B.at C.in D.on
( )37.A.talks B.gets C.sees D.saves
( )38.A.water B.fish C.vegetables D.animals
( )39.A.quiet B.late C.early D.noisy
( )40.A.habit B.class C.job D.lesson
(期中.22−23陕师大附中)Here is a story about a bear.After a long and cold winter,spring comes and it gets warm.
On a sunny morning,the bear wakes up from a three - month 31 .He is so hungry.“I 32 to get some food,”he says.There is a river next to his home.He comes to the river to get some fish.He gets one 33 ,but he lets it go.“The fish is 34 ,”he says.He wants to get a big one.He looks into the water.Then again,a small fish comes and he also 35 it go.He believes he can get a big one.He sits by the river 36 many hours.He 37 lots of fish come and go,but he is not interested in them at all.
At last,the bear doesn't get any 38 .It is dark and he has to go back home.“If(如果)I get many small fish,I could be full,”he thinks.But it is too 39 .That day the bear learns a 40 −a small fish in hand is worth(值得)a big fish in water.
( )31.A.walk B.sleep C.trip D.play
( )32.A.love B.help C.want D.like
( )33.A.well B.easily C.really D.hardly
( )34.A.old B.young C.small D.big
( )35.A.asks B.feels C.cuts D.lets
( )36.A.for B.at C.in D.on
( )37.A.talks B.gets C.sees D.saves
( )38.A.water B.fish C.vegetables D.animals
( )39.A.quiet B.late C.early D.noisy
( )40.A.habit B.class C.job D.lesson
答案:
31.B walk散步;sleep睡眠;trip旅行;play玩耍。根据“wakes up from a three - month”可知,是指熊从三个月的冬眠醒来了,故选B。
32.C love爱;help帮助;want想;like喜欢。根据“He is so hungry.”可知,他饿了,应该想吃东西,故选C。
33.B well好;easily容易地;really真正地;hardly几乎不。根据“but he lets it go”可知,熊放走了鱼,说明他很容易就捉到鱼,故选B。
34.C old老的;young年轻的;small小的;big大的。根据“He wants to get a big one.”可知,他想要一条大鱼,说明这条鱼太小了,故选C。
35.D ask要求;feel感觉;cut切;let让。根据“Then again, a small fish comes...”可知,又来了一条小鱼,熊又让它走了,故选D。
36.A 句意:他在河边坐了好几个小时。for达;at在……;in在……里面;on在……上面。根据“many hours”可知,是“for + 一段时间”的结构,故选A。
37.C talk谈论;get得到;see看见;save节省。根据“lots of fish come and go”可知,熊看见很多鱼游来游去,故选C。
38.B water水;fish鱼;vegetable蔬菜;animal动物。根据“He comes to the river to get some fish.”可知,熊来到河边是为了捉鱼,但是他没有得到任何鱼,故选B。
39.B quiet安静的;late迟的;early早;noisy嘈杂的。根据“If I get many small fish, I could be full”可知,当熊明白了这个道理时,已经太晚了,故选B。
40.D habit习惯;class课;job工作;lesson教训。根据“a small fish in hand is worth a big fish in water”可知,熊得了教训,故选D。
32.C love爱;help帮助;want想;like喜欢。根据“He is so hungry.”可知,他饿了,应该想吃东西,故选C。
33.B well好;easily容易地;really真正地;hardly几乎不。根据“but he lets it go”可知,熊放走了鱼,说明他很容易就捉到鱼,故选B。
34.C old老的;young年轻的;small小的;big大的。根据“He wants to get a big one.”可知,他想要一条大鱼,说明这条鱼太小了,故选C。
35.D ask要求;feel感觉;cut切;let让。根据“Then again, a small fish comes...”可知,又来了一条小鱼,熊又让它走了,故选D。
36.A 句意:他在河边坐了好几个小时。for达;at在……;in在……里面;on在……上面。根据“many hours”可知,是“for + 一段时间”的结构,故选A。
37.C talk谈论;get得到;see看见;save节省。根据“lots of fish come and go”可知,熊看见很多鱼游来游去,故选C。
38.B water水;fish鱼;vegetable蔬菜;animal动物。根据“He comes to the river to get some fish.”可知,熊来到河边是为了捉鱼,但是他没有得到任何鱼,故选B。
39.B quiet安静的;late迟的;early早;noisy嘈杂的。根据“If I get many small fish, I could be full”可知,当熊明白了这个道理时,已经太晚了,故选B。
40.D habit习惯;class课;job工作;lesson教训。根据“a small fish in hand is worth a big fish in water”可知,熊得了教训,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看