2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版》

D(期末.23−24陕师大附中)
  语篇类型      主题      难度   建议用时
  说明文   亲近自然有益身心   ★★★★    10'
  How do you feel about nature?After spending hours indoors,do you feel better when you visit your local park?I believe the answer must be “YES”.
  Most people think that nature is good for bodies and brains.However,humans are spending more time inside and less time outside.For example,the number of visitors to Canada's national parks is getting smaller every year.And in countries such as the USA,only 10% of teenagers spend time outside every day.Many doctors feel that this is a problem in the twenty - first century.
  Therefore,some doctors are studying the connection(联系)
between nature and health:one example is the work of Dr.Matilda in Sweden.The doctor gave people a maths test.During the test,their heart rates were fast.After the test,one group of people sat in a 3D−virtual−reality(虚拟现实)room for fifteen minutes with pictures and sounds of nature.Their heart rates were slower than people's in the other group.The virtual touch with nature helped them feel more relaxed.The natural world allows our brains to rest and slow down,and can leave us feeling happier and less tired.
Another example from Canada also shows nature is good for health.In Toronto,researchers studied 31,000 people living in the city.They found that healthier people lived near parks.
Because of studies like these,some countries and cities want people to enjoy nature in their everyday life.In Dubai,people plan to build a new shopping mall with a large garden,so shoppers can
relax outside with trees,plants and water.And South Korea has new forests near its cities and around 13 million people visit these forests every year.Getting close to nature is necessary for brain development in children.In Switzerland,“forest schools” are popular.School children study their subjects in the forests and exercise a lot outside.So after building cities for so long,perhaps it's now time to start rebuilding nature.
  In a word,nature holds a special kind of energy:it is clean,wild and spirit−renewing,which makes us grow stronger.  
(   )1.What is the purpose(目的)of Paragraph 2?
    
A.To share people's ideas about nature.
    
B.To offer some advice for people's lives.
    
C.To find the problem of people's lifestyle.
    
D.To show people's lives in different countries.
(   )2.What do the results(结果)of the studies in Paragraph 3 mainly show?
    
A.The maths test is hard and makes people very nervous.
    
B.Nature can relax people and make them feel better.
    
C.People's heart rates become fast in a 3D−virtual−reality room.
    
D.Many healthy people in Canada like to live close to parks.
(   )3.中考新趋势句子还原The best sentence that can be put in the blank of the last paragraph is “     ”
    
A.So nature is our best choice,isn't it?
    
B.So why not run away from the cities?
    
C.So why not let nature be part of our daily life?
    
D.So nature is more important than cities,isn't it?
答案: 1.C 根据“Many doctors feel that this is a problem in the twenty - first century.”及第二段内容可知,本段主要讲述了人类花更多时间在室内而较少时间在室外的现象,如加拿大国家公园的游客数量逐年减少,美国只有10%的青少年每天花时间在户外等,其目的是找出人们生活方式中存在的问题,故选C。2.B 根据“The virtual touch with nature helped them feel more relaxed. The natural world allows our brains to rest and slow down, and can leave us feeling happier and less tired.”可知,接触自然可以让人们感到更放松,大自然能让我们的大脑休息并放慢节奏,让我们感到更快乐、不那么累,故选B。3.C 最后一段强调了自然拥有特殊能量,它干净、天然且能让人精神焕发,使我们变得更强壮。所以“那么为什么不让自然成为我们日常生活的一部分呢?”这句话最适合放在最后一段的空白处,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭