第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C(期末.21−22西安经开一校改编)
语篇类型 主题 难度 建议用时
说明文 皮影戏 ★★★ 9'
Shadow play(皮影戏)started in the Western Han Dynasty (朝).In the past,it was very popular in the countryside.Why?
Because it has singing and acting.The drama is interesting.It not only helps people know the stories in history,but also inherits traditional Chinese culture(传承中国传统文化).
Puppets are very important for a shadow play.They are usually made of paper(纸)and animals' skin.But making them is not an easy thing.In the north of China,each puppet usually has 11 parts like its head,legs and arms.
Wang Haiyan is a woman from Shaanxi.Her father is very good at shadow play.She started to help her father do some small things for making puppets when she was a child.Puppets were her favourite toys.About 12 years old,she started to learn to make puppets and have shows with her father.Now she is very excellent,and she has a working room.
In 2016,Wang made a shadow play according to the Huyao Xiaohongniang.To make the shadow play funnier and more interesting,she used many special colours.She also had shadow play classes at school to teach students how to make puppets for free.“I hope more young people can know and learn shadow play!"she said.She also wishes that shadow play can be popular in the world one day.
( )1.In the past,people in the countryside liked to watch shadow play because .
A.it was very interesting B.it had music and singing
C.it was easy and cheap D.it told stories in history
( )2.Which of the following is TRUE about puppets?
A.A puppet in every place usually has 11 parts.
B.Puppets can only be made of paper.
C.Puppets are of little use in a shadow play.
D.It is not easy to make puppets.
( )3.Wang Haiyan used to make the shadow play more interesting.
A.music B.stories
C.special colours D.paper
( )4.What can we learn from the passage?
A.Wang was not interested in shadow play when she was a child.
B.Wang's father is a puppet−maker and he works on shadow play.
C.People can only see shadow plays in the countryside of Shaanxi.
D.Wang had shadow play classes at school to make money in 2016.
语篇类型 主题 难度 建议用时
说明文 皮影戏 ★★★ 9'
Shadow play(皮影戏)started in the Western Han Dynasty (朝).In the past,it was very popular in the countryside.Why?
Because it has singing and acting.The drama is interesting.It not only helps people know the stories in history,but also inherits traditional Chinese culture(传承中国传统文化).
Puppets are very important for a shadow play.They are usually made of paper(纸)and animals' skin.But making them is not an easy thing.In the north of China,each puppet usually has 11 parts like its head,legs and arms.
Wang Haiyan is a woman from Shaanxi.Her father is very good at shadow play.She started to help her father do some small things for making puppets when she was a child.Puppets were her favourite toys.About 12 years old,she started to learn to make puppets and have shows with her father.Now she is very excellent,and she has a working room.
In 2016,Wang made a shadow play according to the Huyao Xiaohongniang.To make the shadow play funnier and more interesting,she used many special colours.She also had shadow play classes at school to teach students how to make puppets for free.“I hope more young people can know and learn shadow play!"she said.She also wishes that shadow play can be popular in the world one day.
( )1.In the past,people in the countryside liked to watch shadow play because .
A.it was very interesting B.it had music and singing
C.it was easy and cheap D.it told stories in history
( )2.Which of the following is TRUE about puppets?
A.A puppet in every place usually has 11 parts.
B.Puppets can only be made of paper.
C.Puppets are of little use in a shadow play.
D.It is not easy to make puppets.
( )3.Wang Haiyan used to make the shadow play more interesting.
A.music B.stories
C.special colours D.paper
( )4.What can we learn from the passage?
A.Wang was not interested in shadow play when she was a child.
B.Wang's father is a puppet−maker and he works on shadow play.
C.People can only see shadow plays in the countryside of Shaanxi.
D.Wang had shadow play classes at school to make money in 2016.
答案:
1.C 根据第一段中“Inthe past, it was very popular in the countryside. Why? Because it was easy and cheap.”可知,过去,农村人喜欢看皮影戏是因为它既简单又便宜,故选C。2.D 根据第二段中“But making them is not an easy thing.”可知,制作皮影不容易,故选D。3.C 根据最后一段中“To make the shadow play funnier and more interesting, she used many special colours.”可知,她运用了很多特殊的颜色,故选C。4.B 根据第三段中“Her father is very good at shadow play. She started to help her father do some small things for making puppets...”可知,她的父亲是皮影制作人,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看