2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年真题圈七年级英语下册人教版陕西专版》

C(期末.21−22西安经开一校改编)
  语篇类型     主题     难度    建议用时
  说明文     皮影戏    ★★★    9'
  Shadow play(皮影戏)started in the Western Han Dynasty (朝).In the past,it was very popular in the countryside.Why?
Because it has singing and acting.The drama is interesting.It not only helps people know the stories in history,but also inherits traditional Chinese culture(传承中国传统文化).
  Puppets are very important for a shadow play.They are usually made of paper(纸)and animals' skin.But making them is not an easy thing.In the north of China,each puppet usually has 11 parts like its head,legs and arms.
  Wang Haiyan is a woman from Shaanxi.Her father is very good at shadow play.She started to help her father do some small things for making puppets when she was a child.Puppets were her favourite toys.About 12 years old,she started to learn to make puppets and have shows with her father.Now she is very excellent,and she has a working room.
  In 2016,Wang made a shadow play according to the Huyao Xiaohongniang.To make the shadow play funnier and more interesting,she used many special colours.She also had shadow play classes at school to teach students how to make puppets for free.“I hope more young people can know and learn shadow play!"she said.She also wishes that shadow play can be popular in the world one day.
(   )1.In the past,people in the countryside liked to watch shadow play because     .
    
A.it was very interesting B.it had music and singing
C.it was easy and cheap D.it told stories in history
(   )2.Which of the following is TRUE about puppets?
    
A.A puppet in every place usually has 11 parts.
    
B.Puppets can only be made of paper.
    
C.Puppets are of little use in a shadow play.
    
D.It is not easy to make puppets.
(   )3.Wang Haiyan used       to make the shadow play more interesting.
    
A.music B.stories
    
C.special colours D.paper
(   )4.What can we learn from the passage?
    
A.Wang was not interested in shadow play when she was a child.
    
B.Wang's father is a puppet−maker and he works on shadow play.
    
C.People can only see shadow plays in the countryside of Shaanxi.
    
D.Wang had shadow play classes at school to make money in 2016.
答案: 1.C 根据第一段中“Inthe past, it was very popular in the countryside. Why? Because it was easy and cheap.”可知,过去,农村人喜欢看皮影戏是因为它既简单又便宜,故选C。2.D 根据第二段中“But making them is not an easy thing.”可知,制作皮影不容易,故选D。3.C 根据最后一段中“To make the shadow play funnier and more interesting, she used many special colours.”可知,她运用了很多特殊的颜色,故选C。4.B 根据第三段中“Her father is very good at shadow play. She started to help her father do some small things for making puppets...”可知,她的父亲是皮影制作人,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭