2025年名校课堂八年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂八年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂八年级英语下册人教版安徽专版》

Ⅱ.阅读理解。
第一节 阅读下面短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
(2022 - 2023·六安市金寨县期末)It is said that eyes are the windows of our soul. Therefore, in order to have healthy eyes, we have to look after them properly. Here are some good ways of protecting our eyes.
First, we have to pay more attention to our diet. Have more fresh fruit, vegetables, fish, eggs and milk. They are good for our eyes. Besides, a regular amount of vitamin A and B₂ should also be taken.
Second, we must have a good sleep. It relaxes the eye muscles(肌肉) and gives them the rest they need. Sleep can help the body repair its tired tissue(组织). Usually, we must sleep for at least eight hours every day. Lack of sleep can bring us dark circles around the eyes.
Third, it’s necessary to exercise our eyes every day. Blink our eyes at regular time to make the eyeballs watery.
Last, we should use our eyes correctly. For example, if a small thing goes into the eye, don’t rub(擦) it. Rubbing is harmful to our eyes. Don’t read or write in poor or bright light because it can cause eye tiredness. Remember to wear sunglasses to stop the sunshine from shining directly into our eyes. Too much reading, writing, watching television or working on the computer can also cause eye tiredness, so a good rest is needed.
( )11. According to the passage, how many ways are given to protect our eyes?
A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.
( )12. From the passage, what kind of food that is good for our eyes is not mentioned?
A. Eggs. B. Milk. C. Rice. D. Vegetables.
( )13. How long at least should we sleep every day?
A. For seven hours.
B. For seven and half an hour.
C. For eight hours.
D. For eight and half an hour.
( )14. What’s the best title for the passage?
A. The Windows of Our Body
B. The Ways of Protecting Our Eyes
C. The Importance of the Eyes’ Health
D. The Reasons for Poor Eyesight
答案: 11 - 14 BCCB
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
传统文化 Li Shizhen came from a family of doctors. When he was very young, he decided to become a great doctor. He felt sorry for sick people. And he thought doctors could save people’s lives.
At the age of 22, Li Shizhen began to treat patients. During the day, he helped his father treat patients and at night he would study herbs. He discovered several mistakes in some old medical books when he read them. Many useful herbs were not recorded or were recorded wrongly. He thought those mistakes could put people’s lives in danger. That was why he decided to write a book that described all the herbs correctly and was easy to read.
Li Shizhen learned by experience he got while treating patients. When he was not on duty, he went searching all over for herbs. Sometimes he had to go through mountains and forests. However, he never gave up his dream even if he faced many difficulties. More than twenty years later, Li Shizhen finally completed his work Compendium of Materia Medica(《本草纲目》)—a great work of medicine.
15. What was Li Shizhen’s childhood dream? (不超过 10 个词)
______________________________
16. What does Paragraph 2 mainly talk about? (不超过 10 个词)
______________________________
17. What can we learn from Li’s story? (不超过 15 个词)
______________________________
答案: 15. His dream was to become a great doctor./To become a great doctor. 16. The reason why Li Shizhen wanted to write a book. 17. We should never give up our dreams even if we face many difficulties.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭