第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
三 以读促写(阅读范文,完成任务,体悟写法)
I have a good friend. His name is Tony. He has changed a lot. Before, he was short and thin. Now, he is tall and strong. Before, he was quiet. Now, he is active at school. Before, he didn't like English. Now, he is good at it. He likes sports very much. He didn't like summer before. He thought it was too hot, and he couldn't ice - skate. But now he loves to swim, so he likes summer. He is different now, but he is getting better.
(一)根据短文内容完成思维导图。

(二)根据画线句子和图文提示,仿写句子。

I have a good friend. His name is Tony. He has changed a lot. Before, he was short and thin. Now, he is tall and strong. Before, he was quiet. Now, he is active at school. Before, he didn't like English. Now, he is good at it. He likes sports very much. He didn't like summer before. He thought it was too hot, and he couldn't ice - skate. But now he loves to swim, so he likes summer. He is different now, but he is getting better.
(一)根据短文内容完成思维导图。
(二)根据画线句子和图文提示,仿写句子。
答案:
short
@@quiet
@@summer
@@ice - skate
@@tall
@@active
@@swim
@@better
@@Before, I couldn't swim. Now, I go swimming every day.
@@quiet
@@summer
@@ice - skate
@@tall
@@active
@@swim
@@better
@@Before, I couldn't swim. Now, I go swimming every day.
四 小试身手(请根据以上范文,自己动手写一写吧)时光飞逝,小学生活马上就要结束了。从上小学以来,你有哪些变化?今天,Miss De在班里组织了一场“我为我的小学生活画幅像”活动。请根据提示,帮典典写一写他的变化吧。(不少于50词)

答案:
I'm Diandian. I have changed a lot. Before, I was short and thin. Now, I am tall and strong. Before, I didn't like fish or fruit. I didn't like playing sports, either. Now, I like beef and fruit. And I like playing football. Before, I couldn't cook or wash clothes. Now I can wash clothes. And I can clean the room. I am helpful at home.
查看更多完整答案,请扫码查看