第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
三 以读促写(阅读范文,完成任务,体悟写法)
Last summer holiday, I went to Qingdao with my parents. Qingdao is far from my home, so we went there by plane. It's a big and beautiful city. It's hot and sunny in summer. We stayed in Qingdao for three days. On the first day, we went to the beach and swam in the sea. On the second day, we took lots of pictures and ate delicious seafood. On the last day, we bought gifts for friends in the shop. It was a tiring but happy holiday.
(一) 根据短文内容完成思维导图。

(二) 根据画线句子和图文提示,仿写句子。
last weekend ____________
Last summer holiday, I went to Qingdao with my parents. Qingdao is far from my home, so we went there by plane. It's a big and beautiful city. It's hot and sunny in summer. We stayed in Qingdao for three days. On the first day, we went to the beach and swam in the sea. On the second day, we took lots of pictures and ate delicious seafood. On the last day, we bought gifts for friends in the shop. It was a tiring but happy holiday.
(一) 根据短文内容完成思维导图。
(二) 根据画线句子和图文提示,仿写句子。
答案:
last summer holiday
@@by plane
@@took lots of pictures
@@bought gifts
@@Last weekend, I went fishing and rode a horse.
@@by plane
@@took lots of pictures
@@bought gifts
@@Last weekend, I went fishing and rode a horse.
学校组织以“A Wonderful Trip”为题的征文比赛。请根据思维导图提示帮 Lanlan 写一篇文章介绍她难忘的暑假旅行经历及感受。(不少于 60 词)
A Wonderful Trip
____________
____________
____________
____________
____________
____________
A Wonderful Trip
____________
____________
____________
____________
____________
____________
答案:
Last summer holiday, I went to Dali with my parents. We went there by plane. We stayed there for three days. The weather was fine. On the first day, we climbed the mountain and went camping. On the second day, we rode bikes around Erhai Park. The sky was blue and the air was fresh. We had a great time. On the last day, we ate some delicious food. It was really a wonderful trip. I want to go there again!
查看更多完整答案,请扫码查看