2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版》

### 单元阅读提优专训
#### 一、新情境·成语故事 阅读故事,选择正确的答案。
- **主题**:做人与做事—行为习惯
- **语篇类型**:成语故事
In the State of Zheng, there is a man. △ He measures(量)his foot with a rope and goes out happily to buy shoes.
He comes to a shoe shop. He goes into it and chooses(挑选)a pair of shoes. But he doesn't take the rope. Then he goes back home quickly to get it. But when he runs back to the shoe shop, it's closed. At last, he doesn't get a new pair of shoes.
Later, someone asks him, "Do you buy shoes for others?"He answers, "No!" Someone asks him, "You can try on shoes with your feet to get the right size. Why do you go back home to get the rope?" The man says, "I prefer to(宁愿)trust(相信)the measurement(尺寸)rather than trust my feet."


( ) 1. Which can be put in △ in Paragraph 1?
A. He likes shoes very much.
B. His feet are bigger, so his shoes are smaller.
C. He wants to buy a pair of new shoes.
( ) 2. What does the man use to measure his foot?

( ) 3. What does the underlined word "it" refer to(指)?
A. The rope.
B. His foot.
C. The shop.
( ) 4. Which one is right? 新考法·推理判断
A. The man takes the rope to the shoe shop first.
B. The man buys a pair of shoes in the shop.
C. The man should try on the shoes with his feet to get the right size.
答案: C 【点拨】由下一句“He measures (量) his foot with a rope and goes out happily to buy shoes.”可知,他想买双鞋,故选 C。
@@B 【点拨】由第一段中“He measures (量) his foot with a rope”可知,他用绳子量脚,故选 B。
@@A 【点拨】由上一句“But he doesn't take the rope.”可知,他把绳子忘在家里要回去拿,此处的 it 指 rope。
@@C 【点拨】通读全文可知,这个人应该用脚试鞋,故选 C。
#### 二、世界上跑得最快的女孩是谁?阅读短文,选择正确的答案。
- **主题**:生活与学习—热爱运动
- **语篇类型**:人物故事
Tilly Williams is an Australian girl. She ran the girls' 5,000m in 17 minutes 22.7 seconds in 2023. She won. She was 11 years old then. And the other girls were eight years older than her.The girl ran 19 seconds faster than the last(上一个的)record(纪录). So she became the fastest runner under the age of 19.
In 2021, she joined the school's cross - country(越野)team and started running. Since then, she has run two or three times a week with her father or at a sports club. △ It really encouraged(鼓励)her.
Now, she wants to take part in the 2032 Brisbane Olympics. Her family are proud of(为……而骄傲)her.
( ) 1. Tilly ran with ________ girls and won in 2023.
A. eight - year - old
B. eleven - year - old
C. nineteen - year - old
( ) 2. What does the underlined sentence "The girl ran 19 seconds faster than the last(上一个的)record(纪录)."mean? 新考法·句意推测
A. The last record in the 5,000 metres was 19 seconds.
B. The girl ran 19 seconds faster than the last fastest girl.
C. The girl ran for 19 seconds before the 5,000m race.
( ) 3. Which can be put in " △ " in Paragraph 2?
A. Her family and friends are all on her side.
B. Her family and friends love to run.
C. Running makes her healthy and happy.
( ) 4. Which order of the following is right?
a. Tilly has run two or three times a week with her father or at a sports club since 2021.
b. Tilly wants to take part in the 2032 Brisbane Olympics.
c. Tilly joined the school's cross - country team.
d. Tilly became the fastest runner under the age of 19.
A. c - b - a - d
B. a - b - d - c
C. c - a - d - b
答案: C 【点拨】由第一段内容可知,Tilly 那时 11 岁,她击败了比她大 8 岁的其他女孩,即她那时和 19 岁的女孩们一起比赛。故选 C。
@@B
@@A 【点拨】由后一句“It really encouraged (鼓励) her.”可知,该句提到的事情是能给 Tilly 鼓励和支持的。故选 A。
@@C 【点拨】阅读全文可知,2021 年,Tilly 加入了学校的越野队,开始跑步。从那以后,她每周和爸爸一起或者在一个体育俱乐部跑步两到三次。2023 年,11 岁的 Tilly 打破了 5000 米长跑纪录。现在她想要参加 2032 年布里斯班奥运会。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭