2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点六年级英语下册人教版》

一 新形式·日历 将下列时间状语的序号填到日历相应的位置。
A. yesterday B. last Friday C. last weekend
D. this weekend E. next weekend
F. the day before yesterday
答案: 1. C 2. D 3. E 4. B 5. F 6. A 【点拨】今天是18号,星期五。 所以17号是昨天,yesterday。 16号是前天,the day before yesterday。 11号是上周五,last Friday。 19~20号是这周末,this weekend。 12~13号是上周末,last weekend。 26~27号是下周末,next weekend。
二 根据图片提示写单词或短语,补全短文。

Hello, I'm Huahua. I had a good time last weekend. On Saturday, I 1. __________. On Sunday, I 2. __________ with my parents. It was interesting. But it was cold and windy that day. I 3. __________. It was too bad. So I didn't go to school on Monday. I stayed at home and 4. __________ all day. Today, I'm better. I can go to school now!
答案: read a book@@saw a film@@had a cold@@slept
三 给下列问句选择合适的答语。
( ) 1. What does Tom usually do on Sundays?
( ) 2. How was your weekend?
( ) 3. What did Amy do the day before yesterday?
( ) 4. Was the new film magazine interesting?
( ) 5. Did he go fishing last Monday?
A. Yes, he did. B. No, it wasn't.
C. She saw a film. D. He reads a book.
E. It was good.
答案: 1. D 2. E 3. C 4. B 5. A
四 新情境·成语故事 主题情境:凿壁偷光刻苦读书 阅读故事,完成下列任务。
When Kuang Heng was little, his family was very poor (贫穷的). So he couldn't go to school. He often hid (藏) outside the school and 1 quietly to the sound of reading. He had no money to buy books. So he had to borrow (借) books to read. He 2 in the fields all day and came back home in the evening. It was always very dark (黑的). He wanted to 3 after dinner. But he had no money to buy a candle (蜡烛).
One night, when he came home from the outside, he 4 light (灯光) coming in from a neighbour's (邻居家的) window. He had an idea. He dug a small hole in the wall, and light came to the room through (通过) the hole. Kuang Heng 5 very happy. He could read books at night!
任务一:选择合适的单词补全故事。
( ) 1. A. watched B. taught C. listened
( ) 2. A. sang B. worked C. danced
( ) 3. A. read B. reads C. reading
( ) 4. A. see B. saw C. sees
( ) 5. A. is B. was C. were
任务二:判断下列句子正(T)误(F)。
( ) 1. Kuang Heng didn't want to buy books.
( ) 2. Kuang Heng often stayed in the fields all night.
( ) 3. Kuang Heng was hard - working.
答案: 任务一:1. C 【点拨】句意为“他经常躲在学校外面安静地____读书声”。听声音用listen,过去式为listened。 2. B 【点拨】由于家里很穷不能上学,所以他要在地里劳作,选worked。 3. A 【点拨】want to do sth. 意为“想做某事”,want后接动词不定式。 4. B 【点拨】由came可知此句时态为过去时态,所以此处用see的过去式saw。 5. B 【点拨】happy是形容词,前面用be动词。时态为过去时,Kuang Heng作主语,系动词用is的过去式was。 任务二:1. F 【点拨】由第一段中“He had no money to buy books.”可知,他不是不想买书,而是没有钱买书。 2. F 【点拨】由第一段中“He...in the fields all day and came back home in the evening.”可知,匡衡在地里劳作一天,晚上回家,而不是在地里待一夜。 3. T 【点拨】通读全文可知,匡衡读书很努力。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭