第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一 用所给词的正确形式填空。
1. There ________ (be) no library in my old school.
2. The Shenzhou - 18 Spaceship launched(发射) on Apr. 25th, 2024. I ________ it ________ (look up) on the Internet.
3. My grandma worked in a factory in the 1970s. There ____________ (be) no computers or Internet in ________(she) time.
4. These ____________ (American) ________ (take) a few days to ________(visit) the moon in 1969.
1. There ________ (be) no library in my old school.
2. The Shenzhou - 18 Spaceship launched(发射) on Apr. 25th, 2024. I ________ it ________ (look up) on the Internet.
3. My grandma worked in a factory in the 1970s. There ____________ (be) no computers or Internet in ________(she) time.
4. These ____________ (American) ________ (take) a few days to ________(visit) the moon in 1969.
答案:
was@@looked@@up@@were@@her@@Americans@@took@@visit
二 新考法·对比辨析 观察图片完成表格。

答案:
There are two chairs.@@There was a schoolbag on the desk.@@There was a picture/photo on the wall.@@There are two pictures/photos on the wall.
三 选择合适的选项,补全对话。
Diandian: Grandpa, come and look at this. 1. ________
Grandpa: Yes, it is. In my time, there was only a small building.
Diandian: Did you have a library?
Grandpa: 2. ________
Diandian: I find your school had its first library in 1985.
Grandpa: Yeah. 3. ________
Diandian: Easy! I looked it up on the Internet.
Grandpa: 4. ________
Diandian: That’s right! I think so.

Diandian: Grandpa, come and look at this. 1. ________
Grandpa: Yes, it is. In my time, there was only a small building.
Diandian: Did you have a library?
Grandpa: 2. ________
Diandian: I find your school had its first library in 1985.
Grandpa: Yeah. 3. ________
Diandian: Easy! I looked it up on the Internet.
Grandpa: 4. ________
Diandian: That’s right! I think so.
答案:
C@@B@@A@@D
四 主题情境:古代与现代的四大发明 阅读短文,完成任务。
There were four great inventions (发明) in China: papermaking, gunpowder (火药), printing and the compass.
We also have lots of great inventions now.

Have you used any of these inventions? These inventions bring a lot of convenience to people’s life.
任务一:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. There were four great inventions in China before.
( ) 2. There were high - speed railways long long ago.
( ) 3. Now we can pay(支付) by phone.
任务二:根据短文内容,选择正确答案。
( ) The underlined word “convenience” means ________. 新考法·词义猜测
A. 烦恼
B. 便利
C. 障碍
There were four great inventions (发明) in China: papermaking, gunpowder (火药), printing and the compass.
We also have lots of great inventions now.
Have you used any of these inventions? These inventions bring a lot of convenience to people’s life.
任务一:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. There were four great inventions in China before.
( ) 2. There were high - speed railways long long ago.
( ) 3. Now we can pay(支付) by phone.
任务二:根据短文内容,选择正确答案。
( ) The underlined word “convenience” means ________. 新考法·词义猜测
A. 烦恼
B. 便利
C. 障碍
答案:
T@@F@@T@@B
查看更多完整答案,请扫码查看