2025年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版》

四、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的写“A”,错误的写“B”。
John is a schoolboy. Everyone likes him very much because he is funny. He can play many instruments well, like the piano and the guitar. When he is with his friends, he often plays for them.
Today is June 1st. It's John's birthday. His parents will hold a party for him in the evening. So, he gets up early in the morning. And then, at 8:00 am, he goes shopping with his mom. He buys some drinks and snacks. His mom buys him a soccer ball, because she wants him to be healthy. He has a quick lunch with his mom in KFC. He likes hamburgers, although he knows they are not healthy. He gets home with his mom at 6:00 in the afternoon.
After he gets home, he starts to get ready for the party. At half past six, all his friends get to his home. They have a very good time at his home. Lucy is also good at playing the piano, so she plays a piano piece with John. When they are playing the piano, Nancy, John's classmate, plays the drums. At the end of the party, John thanks all his friends and tells them a joke. It makes everyone laugh.
B
)1. John is good at playing instruments, like the piano and the drums.
A
)2. On June 1st, John gets up before 8 o'clock and goes shopping with his mom.
B
)3. John has hamburgers for lunch and he thinks they are healthy.
A
)4. It takes him half an hour to get ready for his birthday party.
B
)5. John tells a joke to thank all his friends for coming to his party.
答案: B; A; B; A; B
五、短文填空。从下面方框中选择适当的单词,并用其正确形式写入短文空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。
because child clean do go happy helpful how slow so these what
What will life be like if(如果)you lose(失去)your parents? What will life be like if parents lose their ______? “What are you busy ______, mom?” a 6-year-old girl asks her mother one day. “Making dinner for our neighbor(邻居)”, her mother answers.
“Why?” the girl asks. “She lost her daughter last week. She's quite sad and ______ now. We should take care of her,” her mother answers.
“Why does she need our care?” the girl asks again.
“Because she can't do the same things she used to do with her daughter. She doesn't know ______ to do. Even small things like making dinner and ______ the house are difficult for her to do now. Maybe you can think of a way to help her yourself,” her mother answers.
The little girl thinks about ______ for some time. She thinks about what she can do. She decides ______ to her neighbor's house and pay her a visit.

She knocks(敲)on the door. The woman comes to the door, looking quite tired and sad. “Can I help you?” the neighbor asks. “My mom tells me you're sad ______ you lost your daughter…” the girl says ______ when she gives a bandage(邦迪)to her neighbor. “Put this on your chest(胸口). Maybe then your heart won't ache(痛)so much.”
The neighbor is soon moved to tears. She gives the girl a big hug and said, “Thank you. This bandage can ______ more than you even know.”
From the story, we can know that small acts can make a big difference.
1.
child/children

2.
doing

3.
unhappy

4.
what

5.
cleaning

6.
this

7.
to go

8.
because

9.
slowly

10.
help
答案: child/children; doing; unhappy; what; cleaning; this; to go; because; slowly; help

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭