2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版》

Ⅰ.完成句子
1. 湖水深蓝,阳光在波平如镜的湖面上熠熠生辉。
The water
was deep blue
and the sunlight glittered on its glass-clear surface.
2. 阳光普照下的海湾,水面上点缀着渔民棕色的独木舟。
The sunlit waters of the bay
are dotted with
the brown canoes of fishermen.
3. 附近平静的湖面就像一面镜子,映照出明媚的月光和如画的风景。
The calm lake nearby was just like a mirror
reflecting the bright moonlight
and picturesque scenery.
4. 平静的湖水在冉冉升起的太阳下像玻璃一样闪闪发光。
The calm lake
shone like glass
in the rising sun.
答案: 1.was deep blue 2.are dotted with 3.reflecting the bright moonlight 4.shone like glass
Ⅱ.翻译句子
1. 海浪永不平息。
The waves of the sea are never at rest.

2. 微风在湖面上吹起了涟漪。
A gentle breeze made little ripples on the lake.

3. 咆哮的大海渐渐平静下来了。
The roaring sea gradually calmed down.

4. 海还是安安静静的,好像睡着了一样,没有风,也没有浪。
The sea was still quiet as if it had fallen asleep, without wind or waves.
答案: 1. The waves of the sea are never at rest. 2. A gentle breeze made little ripples on the lake. 3. The roaring sea gradually calmed down. 4. The sea was still quiet as if it had fallen asleep, without wind or waves.
Ⅲ.片段续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一段,使之构成一篇完整的短文,续写词数为100词左右。写作时尽量使用表示“江河湖海”的词汇和句式。
Last weekend, I went to Mark’s new house near a forest for a little get-together. After lunch when I was chatting with him and his wife Cody, he asked me, “Hey, Thora, have you ever been to a secret spot?” Before I could even finish saying no, Cdy and Mark were already at the door with their jackets on. And the next moment we were heading out into the forest with a camera, a fishing net and a plastic bucket.
We walked through the forest along a path by a small river. Breathing the fresh air, we three talked and laughed all the way.
“Hey! What are you guys doing?” someone suddenly shouted from behind. Mark and Cody’s eyes immediately widened, and without a word they started running. I had no choice but to follow them, getting my shoes wet and dirty with mud. We probably ran for about 10 minutes before Mark and Cody slowed down. I stopped to catch my breath and asked, “Who was that?”
Mark replied, “The most annoying neighbor ever. There’s no telling what could happen if he caught up with us. He is always making fun of us. I dislike him.” We kept walking on for a few more minutes. Then a beautiful lake appeared before our eyes.
Wow! Amazing!” I shouted and could hardly hold back my excitement.

思路点拨:
本文讲述了上个周末,作者去了马克在森林附近的新家,参加了一个小型的聚会。午饭后,他们打算去个神秘的地方,他们就带着相机、渔网和塑料桶走进了森林,沿着一条小河边的小路穿过森林,一个美丽的湖泊出现在我们眼前。
段落续写:由续写第一段段落首句内容“‘哇!太神奇了!’我叫喊着,几乎抑制不住自己的兴奋。”可知,本段可描写湖的美景,湖水又深又蓝,周围有高大的树木,阳光在它晶莹剔透的表面上闪闪发光。环顾四周,我们看见一条船在岸边漂浮。可知,此段重点围绕作者的所见到的美景来写的。
答案: 参考范文:
“Wow! Amazing!” I shouted and could hardly hold back my excitement. The lake was vast and the water was deep and blue, looking so peaceful with tall trees around it. The sunlight glittered on its glass-clear surface. Looking around, we saw a boat floating by the shore. “How about going boating?” Mark asked. “Good idea. ” I agreed. I was excited to find so many fishes in the lake. Before I could say a word, Mark had cast the fishing net into the water.
“Look this way. Let me take a photo of you two. ” Cody said, taking out the camera. Hearing that, I quickly approached Mark. But all of a sudden I lost my balance and fell into the water.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭