2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅰ 词汇记忆
1.
2.
3.
4.
1.
material
n.材料;布料;素材 adj.物质的; 实际的2.
clothing
n.衣服;服装3.
item
n.项目;一件商品(或物品);一条(新闻)4.
contain
vt.包含;含有;容纳
答案:
1.material 2.clothing 3.item 4.contain
Ⅱ 词汇拓展
1.collection n.作品集;收集物;收藏品→
vt.采集;收集;收藏→
2.percentage n. 百分率;百分比→
3.mild adj. 温和的;和善的;轻微的→
4.settle vt. & vi. 定居;结束(争论);解决( 纠纷)→
5.construction n. 建筑;建造;建造物;( 句子、短语等的)结构→
6.suit vt. 适合;满足……需要;相配;合身 n. 西服;套装→
7.neat adj. 极好的;整洁的;整齐的→
1.collection n.作品集;收集物;收藏品→
vt.采集;收集;收藏→
collect
adj. 集体的;共同的2.percentage n. 百分率;百分比→
percent
n. 百分之……3.mild adj. 温和的;和善的;轻微的→
mildly
adv. 温和地,和善地;轻微地4.settle vt. & vi. 定居;结束(争论);解决( 纠纷)→
settlement
n.( 解决争端的)协议;和解;定居点→settler
n. 移居者;殖民者5.construction n. 建筑;建造;建造物;( 句子、短语等的)结构→
construct
vt. 建造;修建;组成6.suit vt. 适合;满足……需要;相配;合身 n. 西服;套装→
suitable
adj. 适宜的;合适的→suitably
adv. 适宜地7.neat adj. 极好的;整洁的;整齐的→
neatly
adv. 整齐地;简单而聪明地
答案:
1.collect collective 2.percent 3.mildly 4.settlement settler 5.construct 6.suitable suitably 7.neatly
Ⅲ 词块识记
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
1.
settle in
在……定居2.
turn into
转变成3.
take care to do sth.
注意做某事4.
to name but a few
仅举几例5.
spend time (in) doing sth.
花费时间做某事6.
a range of
一系列7.
varieties of
各种各样的8.
suit everyone’s taste
适合每个人的口味9.
(at) first hand
第一手;亲自10.
be located in/on
位于;坐落于11.
be divided up into
被分成12.
tourist draw
旅游景点
答案:
1.settle in 2.turn into 3.take care to do sth. 4.to name but a few 5.spend time (in) doing sth. 6.a range of 7.varieties of 8.suit everyone’s taste 9.(at) first hand 10.be located in/on 11.be divided up into 12.tourist draw
Ⅳ 句型感知
1.早先作为中国移民的住宅区的地方后来变成了中华文化的中心。
2.如今中国城的绝大多数居民依旧是华人,他们中很多人英语说得并不流利。
The majority of residents in Chinatown are still ethnic Chinese,
3.传统上,游客从具有传奇色彩的龙门走入中国城,龙门的建筑材料是由中国捐赠的。
Traditionally, visitors enter Chinatown through the legendary Dragon Gate,
4.这里有着来自中国各地的传统菜肴,各种口味,应有尽有。
There is Chinese food to suit everyone’s taste,
1.早先作为中国移民的住宅区的地方后来变成了中华文化的中心。
What started as a residential area for Chinese immigrants then
a residential area for Chinese immigrants turned into a centre for Chinese culture.2.如今中国城的绝大多数居民依旧是华人,他们中很多人英语说得并不流利。
The majority of residents in Chinatown are still ethnic Chinese,
many of whom do not speak English fluently
speak English fluently.3.传统上,游客从具有传奇色彩的龙门走入中国城,龙门的建筑材料是由中国捐赠的。
Traditionally, visitors enter Chinatown through the legendary Dragon Gate,
which was built using materials donated from China
were donated from China.4.这里有着来自中国各地的传统菜肴,各种口味,应有尽有。
There is Chinese food to suit everyone’s taste,
with traditional dishes from all over China
.
答案:
1.What started as a residential area for Chinese immigrants then 2.many of whom do not speak English fluently 3.which was built using materials donated from China 4.with traditional dishes from all over China
Ⅴ 课文预读
Reading for the details
1. According to the passage, the Chinatown in San Francisco
A. is the biggest in the world
B. is in the centre of the city
C. is a place where visitors can experience traditional Chinese culture in real life
D. is the place where Robert Louis Stevenson was born
2. According to the passage, what can visitors do in Chinatown?
A. Taste traditional Chinese food.
B. Experience the mix of Chinese culture and Western culture.
C. Enjoy lots of Chinese architecture.
D. Both A and C.
3. What attracts visitors most in Chinatown?
A. Traditional Chinese dishes.
B. Chinese tea.
C. Chinese clothing.
D. Chinese chess and tai chi.
4. From the passage, we can learn that
A. large groups of Chinese immigrants settled in San Francisco long before the Gold Rush
B. Bank of Canton used to be a famous site in the Chinatown in San Francisco
C. Chinese immigrants in Chinatown have got used to the Western lifestyle in America
D. traditional Chinese dishes in Chinatown are popular with visitors from all over the world
Reading for the details
1. According to the passage, the Chinatown in San Francisco
C
.A. is the biggest in the world
B. is in the centre of the city
C. is a place where visitors can experience traditional Chinese culture in real life
D. is the place where Robert Louis Stevenson was born
2. According to the passage, what can visitors do in Chinatown?
D
A. Taste traditional Chinese food.
B. Experience the mix of Chinese culture and Western culture.
C. Enjoy lots of Chinese architecture.
D. Both A and C.
3. What attracts visitors most in Chinatown?
A
A. Traditional Chinese dishes.
B. Chinese tea.
C. Chinese clothing.
D. Chinese chess and tai chi.
4. From the passage, we can learn that
D
.A. large groups of Chinese immigrants settled in San Francisco long before the Gold Rush
B. Bank of Canton used to be a famous site in the Chinatown in San Francisco
C. Chinese immigrants in Chinatown have got used to the Western lifestyle in America
D. traditional Chinese dishes in Chinatown are popular with visitors from all over the world
答案:
1.C 2.D 3.A 4.D
查看更多完整答案,请扫码查看