2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版》

Ⅳ 句型感知
1. 然而,无论节日多么迥异,在世界各地,分享快乐、感恩、友爱或和平的精神存在于所有节日之中。
However,
no matter how different they may seem
, all over the world, the spirit of sharing joy, gratitude, love, or peace is common in all festivals.
2. 节日正变得越来越商业化,商家会利用这些庆祝活动(进行促销)。
Festivals are becoming more and more commercial,
with businesses taking advantage of the celebrations
.
3. 购物网站和社交媒体应用程序极大地方便了人们为至亲至爱花更多钱购买礼物。
Online shopping websites and social media apps have
made it much easier for the public to spend more on gifts for their loved ones
.
4. 节日是让我们放松心情、享受生活、暂时忘却工作的时刻。
They are occasions
that allow us to relax and enjoy life
, and forget about our work for a little while.
答案: 1.no matter how different they may seem 2.with businesses taking advantage of the celebrations 3.made it much easier for the public to spend more on gifts for their loved ones 4.that allow us to relax and enjoy life
Ⅴ 课文预读
一、Reading for the main idea
1. Read the text again and try to underline the topic sentence of each paragraph.
Paragraph 1:
Festivals are celebrated all around the world.

Paragraph 2:
Of all the traditional festivals, the harvest festival can be found in almost every culture.

Paragraph 3:
Customs play a significant role in festivals, but sometimes they can change over time.

Paragraph 4:
Festivals are becoming more and more commercial, with businesses taking advantage of the celebrations.

Paragraph 5:
Festivals are an important part of society.

2. The structure of the text is
B
.
答案: 一、1.Festivals are celebrated all around the world. Of all the traditional festivals, the harvest festival can be found in almost every culture. Customs play a significant role in festivals, but sometimes they can change over time. Festivals are becoming more and more commercial, with businesses taking advantage of the celebrations. Festivals are an important part of society. 2.B
二、Reading for the details
1. What do all the festivals have in common?
C

A. They all originated from religions.
B. They are all connected with famous figures.
C. They all show the spirit of sharing joy, gratitude, love or peace.
D. They all have similar customs.
2. What's the function of the examples in Paragraph 2?
B

A. To show the harvest festival is the most important in Egypt and China.
B. To show the harvest festival is celebrated in almost all cultures.
C. To show the ways people celebrate the harvest festival have changed.
D. To show all the people are grateful for the supply of crops.
3. Why have Chinese people in many big cities stopped lighting firecrackers?
A

A. To protect the environment.
B. To save money.
C. To avoid injuries.
D. To get rid of old customs.
4. What might be the writer's attitude towards the commercialization of festivals?
B

A. Negative.
B. Positive.
C. Critical.
D. Neutral(中立的).
5. What can we learn from the passage?
C

A. In Egypt, the harvest season is more important than any other one.
B. Every festival in the world nowadays is becoming more and more commercial.
C. Some customs of festivals are changing with time going by.
D. Different cultures have different festivals, which have nothing in common.
答案: 二、1.C 2.B 3.A 4.B 5.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭