2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C
Have you ever wondered what it would be like to work with zoo or aquarium animals? Kylene, an animal care specialist from SeaWorld San Diego, who cared for the African penguins at SeaWorld for many years.
Over the past several years, the South African penguins have been on the decrease in numbers. A hundred years ago, there were about 1 million African penguins, but since then their population has decreased to under 100,000. Scientists predict the population could fall as low as 50,000 over the next 20 years if we don't do anything.
Some scientists think the changing ocean temperatures have caused the penguins' food supply to disappear. Humans have also disturbed the penguins' wild habitat and collected their eggs. And humans have also been collecting guano (the waste passed from the sea birds' bodies), which can be added to the soil to make plants grow more successfully. As a result, humans damage their natural nest-digging sites. Without the piles of guano the penguins used to build their nests, they've been forced to nest on open ground.
Some other scientists think the slight increase in air temperature on the islands has had an impact on the penguins' success rate of hatching their eggs. No matter what the reason is, South African penguin population is falling, and scientists need to find a way to stop the decline.
Working with other zoos in the country, Kylene did what she could to help protect the South African penguins. Through Kylene's efforts and the efforts of the people like her at many penguin conservation organisations in South Africa, these little penguins have a chance for a better tomorrow.
28. What has happened to the South African penguins over the past years?
A. The penguin population has greatly declined.
B. They've begun to lose the habitat completely.
C. They have done great harm to the natural environment.
D. They have been hunted by humans for money-making.
29. What does the third paragraph mainly about?
A. The importance of penguins' return.
B. The causes of penguins' decrease.
C. The efforts of some scientists.
D. The necessity of penguins' existence.
30. What is guano used for by humans?
A. The food supply.
B. The building materials.
C. The good shelter.
D. The farming fertilizer.
31. What is the author's attitude towards the future of the South African penguins?
A. Worried. B. Doubtful.
C. Hopeful. D. Uncertain.
Have you ever wondered what it would be like to work with zoo or aquarium animals? Kylene, an animal care specialist from SeaWorld San Diego, who cared for the African penguins at SeaWorld for many years.
Over the past several years, the South African penguins have been on the decrease in numbers. A hundred years ago, there were about 1 million African penguins, but since then their population has decreased to under 100,000. Scientists predict the population could fall as low as 50,000 over the next 20 years if we don't do anything.
Some scientists think the changing ocean temperatures have caused the penguins' food supply to disappear. Humans have also disturbed the penguins' wild habitat and collected their eggs. And humans have also been collecting guano (the waste passed from the sea birds' bodies), which can be added to the soil to make plants grow more successfully. As a result, humans damage their natural nest-digging sites. Without the piles of guano the penguins used to build their nests, they've been forced to nest on open ground.
Some other scientists think the slight increase in air temperature on the islands has had an impact on the penguins' success rate of hatching their eggs. No matter what the reason is, South African penguin population is falling, and scientists need to find a way to stop the decline.
Working with other zoos in the country, Kylene did what she could to help protect the South African penguins. Through Kylene's efforts and the efforts of the people like her at many penguin conservation organisations in South Africa, these little penguins have a chance for a better tomorrow.
28. What has happened to the South African penguins over the past years?
A. The penguin population has greatly declined.
B. They've begun to lose the habitat completely.
C. They have done great harm to the natural environment.
D. They have been hunted by humans for money-making.
29. What does the third paragraph mainly about?
A. The importance of penguins' return.
B. The causes of penguins' decrease.
C. The efforts of some scientists.
D. The necessity of penguins' existence.
30. What is guano used for by humans?
A. The food supply.
B. The building materials.
C. The good shelter.
D. The farming fertilizer.
31. What is the author's attitude towards the future of the South African penguins?
A. Worried. B. Doubtful.
C. Hopeful. D. Uncertain.
答案:
28. A 细节理解题。根据第二段第一句可知,南非企鹅数量锐减。故选A。
29. B 段落大意题。根据第三段的内容可知,一些科学家认为,海洋温度的变化导致了企鹅的食物供应消失。人类也扰乱了企鹅的野生栖息地,并收集它们的蛋。人类也一直在收集鸟粪,它们可以被添加到土壤中,让植物更顺利地生长。所以第三段的内容主要是关于企鹅数量减少的原因。故选B。
30. D 细节理解题。根据第三段中的“And humans have also been collecting guano... make plants grow more successfully.”可知,guano可以被用作肥料。故选D。
31. C 观点态度题。根据最后一段最后一句可知,在Kylene及相关企鹅保护组织人士的帮助下,南非企鹅可能会有一个不错的未来。由此可以推知,作者的态度是充满希望的。故选C。
29. B 段落大意题。根据第三段的内容可知,一些科学家认为,海洋温度的变化导致了企鹅的食物供应消失。人类也扰乱了企鹅的野生栖息地,并收集它们的蛋。人类也一直在收集鸟粪,它们可以被添加到土壤中,让植物更顺利地生长。所以第三段的内容主要是关于企鹅数量减少的原因。故选B。
30. D 细节理解题。根据第三段中的“And humans have also been collecting guano... make plants grow more successfully.”可知,guano可以被用作肥料。故选D。
31. C 观点态度题。根据最后一段最后一句可知,在Kylene及相关企鹅保护组织人士的帮助下,南非企鹅可能会有一个不错的未来。由此可以推知,作者的态度是充满希望的。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看